Enimerotiko.gr
Gossip

«Σήκω φύγε από εδώ αλήτη»: Όταν η Δέσποινα Βανδή έσωσε τη ζωή του Ντέμη Νικολαΐδη

Δέσποινα Βανδή

Ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στην κοινή τους ζωή μετά απο χιλιάδες εμπειρίες που τους ένωναν. Οι δυο τους στα 18 χρόνια γάμου ήταν πάντα πολύ προστατευτικοί ο ένας για τον άλλο αλλά και για την οικογένειά τους.

Δέσποινα Βανδή: Ο ρόλος της στην προστασία του Ντέμη

Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο Ντέμης, ένας παίκτης σημαία της ΑΕΚ, έμπλεκε με ύποπτες φιγούρες του ποδοσφαίρου, με παράγοντες που έχουν αφήσει βαριά σκιά στον επαγγελματικό αθλητισμό, όπως ο Μάκης Ψωμιάδης η Δέσποινα Βανδή τον στήριζε.

Στις αρχές του 2003, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε μια διαρκή διοικητική (κυρίως) κρίση, που συνοδευόταν και από αγωνιστικά προβλήματα, ο Ντέμης έζησε μια τρομακτική ιστορία με τον Μάκη Ψωμιάδη, μια επίθεση στο σπίτι του, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για τη ζωή του. Η Δέσποινα Βανδή ήταν εκεί, ευτυχώς.

Όπως αναφέρει το nassosblog.gr η ιστορία συνέβη ως εξής. Κάποια στιγμή ο Ψωμιάδης πήρε τηλέφωνο τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο παίκτης, όμως, δεν σήκωνε το ακουστικό του και για τον λόγο αυτό ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ πήγε στο σπίτι του, στη Φιλοθέη.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο παίκτης, ο Ψωμιάδης συνοδευόμενος από ανθρώπους της προσωπικής ασφάλειάς του (ήταν τρία αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 10 άτομα) μετέβησαν στο σπίτι του και πήραν εκ νέου τηλέφωνο, αλλά για μία ακόμα φορά ο Ντέμης δεν απάντησε. Τότε ο Ψωμιάδης κτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και ο Νικολαΐδης αναγκάστηκε να βγει στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού, στο οποίο μέσα ήταν η Δέσποινα Βανδή και κάποιοι φίλοι του ποδοσφαιριστή (σημείωση: κάποια δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο σπίτι εκτός της Δέσποινας Βανδή). Αμέσως τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν οι εξής διάλογοι!

Ντέμης Νικολαΐδης: Οι επίμαχοι διάλογοι με τον Ψωμιάδη

Ψωμιάδης: «Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο;».

Νικολαΐδης: «Γιατί να το σηκώσω; Είμαι στο σπίτι μου με φίλους και θέλω να ξεκουραστώ».

Ψωμιάδης: «Ό,τι ώρα σε παίρνω τηλέφωνο θα το σηκώνεις και ό,τι ώρα έρχομαι στο σπίτι σου θα μου ανοίγεις».

Νικολαΐδης: «Και ποιος είσαι εσύ που θα μου επιβάλλεις τι θα κάνω στο σπίτι μου. Άφησε με να ξεκουραστώ. Είμαι σπίτι μου και είναι δικαίωμά μου να κάνω ό,τι θέλω».

Ψωμιάδης: «Είσαι πολύ μικρός για να μου κάνεις εμένα τέτοιες μαγκιές. Μου δημιουργείς πρόβλημα. Μόνο να ζητάς χρήματα ξέρεις και τίποτα άλλο. Ξενυχτάς και δεν παίζεις μπάλα πιτσιρίκο. Δεν θα τα πάμε καλά. Δεν θα σου δίνω τόσα χρήματα τον χρόνο για να κοροϊδεύεις εμένα και την ΑΕΚ».

Ο Νικολαΐδης, όμως, απάντησε: «Σήκω φύγε από εδώ αλήτη. Δεν θέλω να σε ξέρω».

Δέσποινα Βανδή: Η παρέμβαση στο σκηνικό

Τότε ο Μάκης Ψωμιάδης τον άρπαξε από τον λαιμό, τον απώθησε με το σώμα και του είπε: «Τελείωσες από την ΑΕΚ κωλόπαιδο. Σήκω και φύγε από το μαγαζί μου. Θα σε τελειώσω. Θα σου σπάσω τα πόδια. Εμένα μη μου κάνεις τέτοια και μην τολμήσεις να κάνεις καμία κίνηση, γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα».

Ο Ψωμιάδης στη συνέχεια αποχώρησε από το σπίτι του παίκτη, αλλά ένα αυτοκίνητο με άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του παρέμεινε έξω απ’ αυτό.

(υποσημείωση: μαρτυρίες από το συμβάν έκαναν λόγο για εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή τη στιγμή που ο Ψωμιάδης είχε αρπάξει από το λαιμό τον ποδοσφαιριστή και τον απειλούσε για τη ζωή του. Η παρουσία αυτόπτη μάρτυρα από την πλευρά του Ντέμη, έκανε τον Ψωμιάδη να το ξανασκεφτεί και να υποχωρήσει).

Ο Νικολαΐδης πήρε αμέσως τηλέφωνο τον δικηγόρο του, Παναγιώτη Ζαχόπουλο, και τον ενημέρωσε για όσα συνέβησαν.

Από την πλευρά του εκείνος τον συμβούλεψε να πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να καταγγείλει το γεγονός. Ο παίκτης λοιπόν πήρε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο αργότερα ένα περιπολικό κατέφθασε έξω από την οδό Πίνδου 20, όπου διαμένει ο παίκτης. Μόλις οι άνθρωποι του Ψωμιάδη που βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους είδαν έφυγαν αμέσως. Τον ποδοσφαιριστή πήρε το περιπολικό και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Φιλοθέης, όπου κατήγγειλε το γεγονός αυτό και στη συνέχεια το ίδιο περιπολικό τον πήγε πάλι σπίτι του. Η Δέσποινα Βανδή έπαθε σοκ από το συμβάν και από το επόμενο πρωί ο Ντέμης Νικολαΐδης προσέλαβε άνδρες για προσωπική ασφάλεια του ίδιου και της Δέσποινας.

Η εκδοχή του συμβάντος από τον Μάκη Ψωμιάδη μετά τις καταγγελίες του ποδοσφαιριστή

«Όντως πήγα στο σπίτι του Ντέμη, μόνος χωρίς καμιά συνοδεία και αφού προηγουμένως δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές μου κλήσεις. Πρώτη φορά πήγα στο σπίτι του και από το θυροτηλέφωνο του είπα πως απλά ήθελα να δω αν είναι στο σπίτι και τον καληνύχτισα. Εκείνος επέμενε να μου μιλήσει και τον περίμενα στο πεζοδρόμιο. Όταν βγήκε έξω αντίκρισα έναν Νικολαΐδη που δεν είχα ξαναδεί. Του εξήγησα πως είναι επαγγελματίας παίκτης και πρέπει να δέχεται τον έλεγχο όπως όλοι, αλλά αυτός ήταν εκτός εαυτού. Ήταν έξω φρενών γιατί είπα στον Μπάγεβιτς την επιθυμία του να φύγει από την ΑΕΚ και επανάλαβε πως θέλει να πάρει μεταγραφή για ομάδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο και έφυγα αφού τον χαιρέτισα δια χειραψίας. Την επόμενη ημέρα είδα με έκπληξη τα όσα είπε ο Ντέμης στην αστυνομία».

Ο Ντέμης Νικολαΐδης λίγους μήνες αργότερα έφυγε από την ΑΕΚ για το ισπανικό πρωτάθλημα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Δέσποινα Βανδή, χάρη στην οποία είχε γλιτώσει από ένα σοβαρό τραυματισμό – ίσως και από θάνατο – παρέμεινε στο πλευρό του. Ο Μάκης Ψωμιάδης συνέχισε να ανακατεύεται με τα διοικητικά ποδοσφαιρικών ομάδων και το 2011 προφυλακίστηκε, καταζητούμενος για σωρεία αδικημάτων. Πέθανε αιφνιδιαστικά το 2016 από έμφραγμα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News