Enimerotiko.gr
Γυναίκα

16 λεπτομέρειες που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει πραγματική κυρία

Κατά τον Μεσαίωνα, μόνο οι γυναίκες των Βρετανών ευγενών είχαν τον τίτλο «κυρίες». Στην σημερινή εποχή, αυτή η λέξη έχει μια ευρύτερη έννοια. Σήμερα θεωρείται κυρία μια γυναίκα που μπορεί να συμπεριφέρεται ευγενικά σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε πρόκειται για συνάντηση με έναν παλιό φίλο είτε σε μια ελίτ δεξίωση. Οι άνθρωποι γυρίζουν όταν περνά και την κοιτάζουν με δέος, και ακόμη και οι πιο άπληστοι κυνικοί και σκεπτικιστές δεν μπορούν παρά να τη συγχαρούν. Φυσικά, οι αληθινές κυρίες έχουν μικρά μυστικά που τους βοηθούν να παραμένουν πάντα στην κορυφή. Τελικά, μια κυρία είναι μια γυναίκα που διατάζει και δείχνει σεβασμό, για κάποιον λόγο.

Ανακαλύψαμε ποιες λεπτομέρειες δείχνουν στους γύρω μας ότι έχουν να κάνουν με μια πραγματικά αριστοκρατική γυναίκα.

 • Μια κυρία μπορεί να δεχτεί φιλοφρονήσεις, ξέρει ότι αξίζει ωραία λόγια και πάντα θα απαντά με ευγνωμοσύνη (ένα σύντομο «Ευχαριστώ!» Αρκεί) και ένα ευγενικό χαμόγελο. Σε καμία περίπτωση δεν θα ξεκινήσει μια προσποιητή διαφωνία και ούτε θα αντικρούσει το κομπλιμέντο – θα μπορούσε να ντροπιάσει το άτομο που το κάνει.
 • Ένας από τους βασικούς κανόνες είναι να κοιτάτε στα μάτια το ατόμο με το οποίο μιλάτε – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για γνωριμία, συγγενή, παιδί, ενήλικα, σερβιτόρο ή το αφεντικό σας. Είναι απαράδεκτο να κοιτάς τον τοίχο, τη γραβάτα κάποιου ή τα παπούτσια άλλων ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Ένα προσεκτικό βλέμμα θα δείξει ότι επικεντρώνεστε σε αυτήν τη συνομιλία, δεν αποσπάστε από άλλα πράγματα και, επομένως, δεν προσβάλλετε το άτομο με το οποίο μιλάτε.
 • Μάθετε τη σωστή εθιμοτυπία χαιρετισμού, όπως τις υποκλίσεις και πότε αυτές χρειάζονται. Ο κύριος κανόνας που πρέπει να θυμάστε – στην καθημερινή ζωή, έξω από τη δουλειά, είναι η νεότερη γενιά που πρέπει να χαιρετάει πρώτα την ηλικιωμένη. Όσον αφορά τα πλαίσια της ιεραρχίας της εργασίας, είναι το άτομο με υψηλότερη θέση που πρέπει να χαιρετά πρώτα τους υφισταμένους του, ανεξάρτητα από την ηλικία του.
 • Όταν κάθεται σε μια καρέκλα ή σε μια πολυθρόνα, μια κυρία είτε βάζει το χέρι της το ένα πάνω στο άλλο είτε τα κρατά «κλειδωμένα».
 • Ένας άλλος σημαντικός κανόνας που ακολουθεί μια κυρία και που δεν σπάει ποτέ είναι να προσέχει τη στάση του σώματός της – τόσο μπροστά στους άλλους όσο και όταν είναι μόνη. Ίσια πλάτη και ώμοι έξω είναι η παρουσίασή της σε κάθε περίσταση. Συμβάλλει επίσης στην καλή υγεία πολλών εσωτερικών οργάνων και όχι μόνο της σπονδυλικής στήλης.
 • Μια κυρία μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά της. Δεν θα δείτε γουρλωμένα μάτια από έκπληξη στο πρόσωπό της, ούτε θα δείτε γκριμάτσα μίσους και θυμού. Ένα χαμόγελο από το ένα αυτί μέχρι το άλλο δεν είναι κάτι που θα δείτε να κάνει μια πραγματική κυρία. Πάντα θυμάται ότι θα πρέπει να ελέγχει το επίπεδο των συναισθημάτων της: αν είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη, μπορεί ελαφρώς να συνοφρυώσει. Εάν είναι εξαιρετικά έκπληκτη, μπορεί να σηκώσει ελαφρώς τα φρύδια της και να δείξει τα συναισθήματά της με τα μάτια της. Μια κυρία συγκρατείται και είναι ήρεμη, ενώ το πρόσωπο και οι χειρονομίες της είναι ακριβείς και μετρημένες.
 • Τα προσωπικά της όρια είναι ιερά για εκείνη. Το να σπάσεις, τόσο τα ηθικά όσο και φυσικά τις όρια, δεν θα είναι μόνο αδύνατο να το αγνοήσει, αλλά ούτε και θα το πάρει ελαφρά. Μια κυρία δεν ανέχεται  παραμέληση ή αγένεια προς το πρόσωπό της και ξέρει πώς να το δείξει ευγενικά στο υπερβολικά ελεύθερο άτομο με το οποίο συναναστρέφεται ότι το να τοποθέτησει τουχεριού του στον ώμο της ή να πιάσει τα μαλλιά της είναι δυνατά μόνο με την άδεια της. Δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης ή σύγκρουσης, μερικές κατάλληλες φράσεις με σταθερό και ήρεμο τόνο φωνής είναι αρκετές προς το άτομο που την έκανε να αισθανθεί ότι έχει ξεπεράσει κάποιο όριο.
 • Η βιασύνη και το άγχος είναι σημάδια ακράτειας στα συναισθήματα και τις σκέψεις. Μια γυναίκα που στέκεται στο επίπεδό της δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να κουνήσει νευρικά το πόδι της, να αγγίξει ένα τραπεζομάντιλο ή να παίζει με μια τούφα από τα μαλλιά της. Αυτά τα δείγματα συμπεριφοράς φωνάζουν ότι ένα άτομο κυριολεκτικά δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του. Για αυτήν, είναι σημαντικό να δείξει στον εαυτό της και σε όλους τους άλλους ότι είναι η επιτομή της ηρεμίας, της αξιοπρέπειας και της υπομονής.
 • Μια χαρτοπετσέτα κατά την διάρκεια ενός γεύματος πρέπει να τοποθετείται στα πόδια, διπλωμένη στη μέση  κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και ξετυλιγμένη κατά το δείπνο.
 • Δεν απαγορεύεται η τοποθέτηση αγκώνων στο τραπέζι. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μπορεί να γίνει πριν από το γεύμα ή στα διαλείμματα μεταξύ των πιάτων.
 • Η χρήση αρώματος στην επιδερμίδα είναι μια προσωπική διαδικασία και πρέπει να γίνεται όταν είστε μόνες. Είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε άρωμα σε 2 σημεία όπου τα αγγεία βρίσκονται κοντά στο δέρμα – τους καρπούς, τις διπλώσεις των αγκώνων, το κέντρο του στήθους, 6,5-7 εκατοστά χαμηλότερα από τους λοβούς των αυτιών. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε τον κύριο κανόνα – παν μέτρον άριστον. Επίσης, λάβετε υπόψη τον «κανόνα ενός τεντωμένου βραχίονα», ο οποίος λέει ότι το άρωμα σας πρέπει να γίνεται αισθητό όχι περισσότερο από την απόσταση του τεντωμένου βραχίονα σας.
 • Το μακιγιάζ μιας γυναίκας της υψηλής κοινωνίας έχει ως στόχο να ενισχύσει τη φυσική της ομορφιά και όχι να «ζωγραφίσει» ένα νέο πρόσωπο πάνω από το παλιό. Ο μακιγιέρ της πριγκίπισσας Ντιάνα συνιστά να κυμανθείτε στις φυσικές αποχρώσεις και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τόνο του δέρματος.
 • Είναι προτιμότερο να αποφεύγετε να αναφέρετε τα ονόματα των ατόμων και των τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων, και να περιορίσετε τον εαυτό σας κοινοποιώντας γενικές πληροφορίες χωρίς λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, “ήμουν στο καφενείο” Entrée “με τη φίλη μου Ρέιτσελ”, θα πρέπει να αντικατασταθεί από το “Πήγαμε σε ένα καφέ για μεσημεριανό γεύμα.” Ο κατάλογος των ανεπιθύμητων θεμάτων περιλαμβάνει επίσης την υγεία, την πολιτική και τη θρησκεία.
 • Όταν επισκέπτεστε μια νέα χώρα, είναι προτιμότερο να ντυθείτε σε ουδέτερο στιλ και να διασφαλίσετε ότι τα γόνατά σας, οι αγκώνες και τα κόκκαλα του στέρνου σας καλύπτονται. Για να καταλάβετε τι στυλ είναι αποδεκτό σε μια συγκεκριμένη χώρα, ρίξτε μια ματιά στον εθνικό τους τρόπο ντυσίματος. Όταν επικοινωνείτε με τους ντόπιους, προσέξτε την επιλογή των  θεμάτων προς συζήτηση και θυμηθείτε τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κουλτούρας – για παράδειγμα, είναι καλύτερα να μην επαινείτε το κινέζικο τσάι στην Ιαπωνία.
 • Είναι προτιμότερο να φοράτε μικρή ποσότητα μακιγιάζ όταν πηγαίνετε για ψώνια και να αφαιρείτε εντελώς το κραγιόν σας. Έτσι θα αποκλείσετε τον κίνδυνο να λερώσετε τα ρούχα ενώ τα δοκιμάζετε.
 • Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο και κάποιος συνεπιβάτης έχει ανάρμοστη συμπεριφορά και προκαλεί ενόχληση σε εσάς ή τους γύρω σας, ενημερώστε τους αεροσυνοδούς σχετικά με αυτό. Έχουν ένα πρωτόκολλο για αυτήν την κατάσταση και είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στο αεροπλάνο. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να επικοινωνείτε μέσω αυτών.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News