Enimerotiko.gr
Γυναίκα

25χρονη που πάσχει από τη νόσο του Bowen φωτογραφίζεται περήφανη με το σακουλάκι της και δίνει μάθημα ζωής

Γυναίκα με νόσο του Bowen φωτογραφίζεται γεμάτη υπερηφάνεια με το σακουλάκι της, δίνοντας μάθημα ζωής σε ανθρώπους που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια και πιστεύουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Τη νόσο Bowen δεν τη γνωρίζουν πολλοί, ωστόσο, ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους παγκοσμίως, μεταξύ αυτών και τη Harriet Williams. Πρόκειται για μία ασθένεια φλεγμονής του παχέος εντέρου (ελκώδης κολίτιδα).

Γυναίκα με νόσο του Bowen: Κουβαλάει στην κοιλιά της ένα ειδικό σακουλάκι

Η 25χρονη γυναίκα πάσχει από την συγκεκριμένη νόσο, από την ηλικία των 124 ετών και είναι αναγκασμένη να έχει πάντα επάνω στην κοιλιά της ένα ειδικό σακουλάκι.

Γυναίκα με νόσο του Bowen: Επισκεπτόταν συνεχώς την τουαλέτα και είχε χάσει πολλά κιλά

Πριν από 11 χρόνια, η Harriet επισκεπτόταν την τουαλέτα περισσότερες από 25 φορές μέσα στην ημέρα με εμετούς, αιμορραγίες, διάρροιες και κράμπες στο στομάχι. Είχε χάσει πάρα πολλά κιλά και έλλειψη καλίου από τους εμέτους.

Όλοι νόμιζαν πως έπασχε από κάποια διατροφική διαταραχή, με αποτέλεσμα να μπαίνει κάθε τόσο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, αφού δεν μπορούσε να φάει, ούτε να κρατήσει φαγητό.

Οι γιατροί της χορήγησαν στεροειδή φάρμακα και της είπαν να φροντίζει να βρίσκεται πάντα σε δωμάτιο που να υπάρχει τουαλέτα, σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να πάει.

Τα φάρμακα δεν τη βοήθησαν σχεδόν καθόλου, της έφεραν αντίθετα αποτελέσματα που την έκαναν να πάρει αρκετό βάρος, έτσι ώστε να μην την αναγνωρίζουν ούτε οι συγγενείς της.

Γυναίκα με νόσο του Bowen: Τοποθέτησε σακούλα ιλεοστομίας

Μετά από οκτώ χρόνια ταλαιπωρίας πήρε την απόφαση να τοποθετήσει μια ειδική σακούλα ιλεοστομίας, ώστε να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά της. Το ειδικό σακουλάκι την βοήθησε να μην παίρνει φάρμακα κι έτσι δεν κατέστρεφε περισσότερο την υγεία της. Οι πρώτοι δυο μήνες με το σακουλάκι ήταν πολύ δύσκολοι, σύμφωνα με την ίδια, αλλά μετά όλα έγιναν πιο εύκολα.

Ο γιατρός της λέει ότι πρέπει να ελέγχει τι θα τρώει και τι όχι και να ζει φυσιολογικά. Θα πρέπει όμως να προσέχει τα ωμά λαχανικά κι ό,τι δεν μπορεί να χωνέψει εύκολα.

Γυναίκα με νόσο του Bowen: Δεν την ενδιαφέρει για το σακουλάκι, το οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν αντιαισθητικό

Πλέον μπορεί να ζήσει όπως θέλει τη ζωή της και είναι πολύ ευτυχισμένη. Είναι τόσο ευτυχισμένη, όπου ποζάρει πλέον υπερήφανα με μαγιό κι εσώρουχα.

Είναι όλο σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, χωρίς να την νοιάζει για το σακουλάκι στην κοιλιά της, το οποίο κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως αντιαισθητικό.

Γυναίκα με νόσο του Bowen: Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην ντρέπονται για το σώμα τους

Σκοπός της είναι παρά το πρόβλημα της υγείας της να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, έτσι ώστε να νιώθουν σίγουροι και να μην ντρέπονται για το σώμα τους.

Αλήθεια, είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα και τα σχόλια που έλαβε ήταν πολύ θετικά και όμορφα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η σακούλα μυρίζει άσχημα, αλλά η Harriet δεν νιώθει έτσι. Η σακούλα δεν μυρίζει καθόλου, αντιθέτως εκείνη νιώθει πως δεν την έχει πάνω της. Ακόμη η Harriet έχει ενταχθεί σε μια εκστρατεία για ανθρώπους με εντερικά προβλήματα.

Η ζωή των ανθρώπων με ειδικό σακουλάκι μπορεί να συνεχιστεί με σχετικά φυσιολογικό τρόπο, σύμφωνα με τον John Walsh, ιδρυτή της φιλανθρωπικής οργάνωσης Stomawise.

Ο κ. Walsh δήλωσε: “Όσο μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μπορεί να υπάρξει για το θέμα αυτό, τόσο το καλύτερο. Γίνεται αντιληπτό ότι η νόσος Bowen είναι μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν μόνο οι ηλικιωμένοι. Όπως μπορείτε να δείτε, η ανάγκη για αυτή τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκύψει σε κάθε ηλικία. Πολλοί άνθρωποι ζουν τη ζωή τους κρύβοντας αυτό το πρόβλημα υγείας και το ειδικό σακουλάκι τους. Ο λόγος είναι από φόβο για τα αρνητικά σχόλια και γιατί το θέμα θεωρείται ταμπού. Η νόσος Bowen δεν φαίνεται να στερεί τίποτα από τη νεαρή γυναίκα. Έχει μία φυσιολογική ζωή και μπορεί να γίνει παράδειγμα για πολύ κόσμο. Είναι μία ευκαιρία να αντιληφθούμε πως έχοντας μία ασθένεια μπορούμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας”.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News