Enimerotiko.gr
Γυναίκα

Οι γυναίκες που μένουν ελεύθερες για μεγάλο διάστημα είναι πιο ευτυχισμένες και υπάρχει λόγος

Όταν πρόκειται για ραντεβού, οι έξυπνες γυναίκες είναι τόσο επιλεκτικές όσο γίνεται. Θα προτιμούσαν να περιμένουν το σωστό άτομο να έρθει, παρά να βιαστούν σε μια σχέση λόγω κοινωνικής πίεσης. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να παραμείνουν μόνες τους και να απολαμβάνουν τη δική τους παρέα. Ο λόγος είναι απλός – αισθάνονται πιο ευτυχισμένες.

Στην κοινωνία μας, το να είσαι μόνος είναι συχνά συνώνυμο με το να είσαι καταθλιπτικός και μοναχικός, πράγμα που δεν ισχύει καθόλου. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που δεν είναι σε σχέσεις είναι πιο ευτυχισμένες από όσες έχουν σχέσεις. Εμείς θα εξηγήσουμε γιατί:

1. Έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους.

Οι γυναίκες στις σχέσεις συχνά παραπονιούνται για το ότι δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους. Πάντα φροντίζουν είτε τον σύντροφό τους είτε ανησυχούν για τα παιδιά τους. Ωστόσο, όταν είστε single, έχετε τον χρόνο όλου του κόσμου για τον εαυτό σας. Κάντε αυτό το μανικιούρ που θέλατε ή πηγαίνετε σε εκείνη τη συναυλία που πάντα θέλατε να πάτε, εσείς είστε υπεύθυνη για τη ζωή σας.

2. Δεν υπάρχει πίεση να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του συντρόφου σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Photo wall opportunity with the Parker bag #CoachNY @stuartvevers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Selena Gomez (@selenagomez) στις

Να θυμάστε τα γενέθλια του συντρόφου σας, να του παίρνετε κάτι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να σχεδιάζετε ξεχωριστές αποδράσεις για τους δυο σας, να είστε πάντα ο τέλειος εαυτός σας από το κεφάλι μέχρι τα νύχια – η λίστα συνεχίζεται! Οι σχέσεις θέλουν πολλή δουλειά και μπορούν να γίνουν κουραστικές κατά περιόδους. Από την άλλη πλευρά, όταν είστε single, δεν χρειάζεται να ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε. Κάνετε τα πάντα για σας που φυσικά σας κρατά μακριά από το άγχος.

3. Εστιάζουν στην καριέρα τους και ανακαλύπτουν τι πραγματικά θέλουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @emilia_clarke στις

Τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, οι γυναίκες καταλήγουν να παραιτούνται από τις ελπίδες και τα όνειρά τους όταν κάνουν μια σοβαρή σχέση και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Προσπαθούν να κρατήσουν όλους γύρω τους ευτυχισμένους θυσιάζοντας τη δική τους ευτυχία. Από την άλλη πλευρά, οι μόνες γυναίκες είναι ανέμελες. Είναι φιλόδοξες και μπορούν να επικεντρωθούν καλύτερα στην επίτευξη των στόχων τους. Έχουν τις προτεραιότητές τους και γι ‘αυτό οι γυναίκες είναι πιο επιτυχημένες και πιο ευτυχισμένες.

4. Σταματούν να νοιάζονται για το τι λένε οι άνθρωποι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Watson (@emmawatson) στις

Όταν είστε ανεξάρτητες για πολύ καιρό, συνειδητοποιείτε ότι το μόνο άτομο που μπορεί να σας κρίνει είναι εσείς. Πιστεύετε στον εαυτό σας και σταματάτε να προσέχετε τι λένε οι άλλοι. Δεν ψάχνετε πλέον για επικύρωση από άλλους και, φυσικά, αισθάνεστε πιο ευτυχισμένες.

5. Κάνουν τις άλλες τους σχέσεις δυνατές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) στις

Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση, περνάτε τον περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας και σχεδόν καθόλου με τους φίλους και την οικογένειά σας, που τελικά σας απομακρύνει από αυτούς. Όμως, όταν είστε single, έχετε τον χρόνο να δείτε συχνότερα τους αγαπημένους σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Συνδέεστε βαθύτερα και νιώθετε πιο ευτυχισμένες.

6. Ταξιδεύουν περισσότερο και ανησυχούν λιγότερο.

Το να είναι μια γυναίκα single είναι ενδυναμωτικό. Σας βοηθά να βλέπετε τον κόσμο υπό διαφορετικό φως και να δοκιμάζετε πράγματα που δεν θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε ενώ είστε σε μια σχέση. Ταξιδεύετε περισσότερο και αφιερώνετε χρόνο για να εξερευνήσετε τα πράγματα γύρω σας. Συμβιβάζεστε με το να είσαι διαφορετικές και να βρείτε ειρήνη με τον εαυτό σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News