Enimerotiko.gr

Την κακοποιούσε ο πατέρας της από τεσσάρων ετών και ανέπτυξε 2.500 προσωπικότητες για να μπορεί να επιβιώνει

Tags:

Η Τζένι Χάινς είδε από μικρή το σκληρό πρόσωπο της ζωής, καθώς έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρας της, με αποτέλεσμα ν’ αναπτύξει 2.500 προσωπικότητες.

Ειδικότερα, όλες οι μορφές βίας, είτε σωματική, είτε ψυχολογική, είναι ανεπίτρεπτες κυρίως όταν αφορούν παιδιά. Κατά καιρούς ακούμε διάφορα περιστατικά που μας σοκάρουν και ανησυχούμε για το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει μια τόσο χυδαία πράξη στην ψυχολογία ενός παιδιού και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην μετέπειτα εξέλιξη του.

Η αλήθεια είναι πως κανένα από τα θύματα δεν είναι ποτέ όπως πριν, μετά από μία σεξουαλική κακοποίηση και δεν θα επιστρέψει πότε στην ίδια ψυχολογική κατάσταση που ήταν πριν συμβεί αυτό. Το θύμα ταπεινώνεται και να εξευτελίζεται, αναπτύσσει οξέα ή χρόνια συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης.

Οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική τους λειτουργικότητα, στην εργασία και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Τζένι Χάινς: Την κακοποιούσε ο πατέρας της από τα τέσσερά της χρόνια

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η εφιαλτική ιστορία μιας Αυστραλής, την οποία βίαζε και κακοποιούσε ο ίδιος της ο πατέρας από τα τέσσερά της χρόνια, με αποτέλεσμα να αναπτύξει 2.500 διαφορετικές προσωπικότητες, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει.

Τζένι Χάινς: Ανέπτυξε ένα «στρατό» προσωπικοτήτων για να μπορέσει να επιβιώσει

Η Τζένι Χάινς ζούσε στα χέρια του πατέρα της, Ρίτσαρντ, τον απόλυτο εφιάλτη από την «τρυφερή» ηλικία των τεσσάρων ετών μέχρι και τα 14 της. Η 49 άχρονη σήμερα γυναίκα ανέπτυξε ένα «στρατό» προσωπικοτήτων για να μπορέσει να επιβιώσει από τις τραυματικές της εμπειρίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική ιστοσελίδα Mirror.

Τζένι Χάινς: Κάθε προσωπικότητα έχει δική της φωνή, μνήμες και χαρακτηριστικά

Στη δίκη του πατέρα της, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε πάρει άδεια για να καταθέσει εναντίον του χρησιμοποιώντας αρκετές από τις προσωπικότητές της, οι οποίες έχουν τις δικές τους φωνές, μνήμες και χαρακτηριστικά. Μετά από μόλις δύο ώρες, ο πα-τέρας άλλαξε την αρχική δήλωση του και παραδέχτηκε την ενοχή του. Η εκπομπή 60 Minutes ακολούθησε τη γυναίκα επιστρέφοντας στο σπίτι όπου έχασε την παιδική της αθωότητα.

Ακούγεται μάλιστα να λέει «βαθιές ανάσες, μπορείς να το κάνεις», την ώρα που οδηγούσε τους αστυνομικούς στο υπνοδωμάτιο του πατέρα της, επιτείνοντας την αίσθηση της ανατριχίλας.

Μυστήριος θάνατος 34χρονου: Η γυναίκα του μπήκε σπίτι και «πάγωσε», ήταν νεκρός με μαύρη σακούλα στο κεφάλι

Τζένι Χάινς: Υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις στα γενετικά της όργανα, για να «διορθώσει» τις αγριότητες που υπέστη

Τους έδειξε το κρεβάτι στο οποίο κακοποιούνταν συστηματικά τόσα χρόνια, όπως και κάτω από ένα υπόστεγο, αλλά και την μπανιέρα, όπου τη «βί@ζε ασταμάτητα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Όπως αποκάλυψε επίσης η Χάινς, υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στα γενετικά της όργανα, προκειμένου να «διορθώσει» τις αγριότητες που υπέστη από τον πατέρα της.

Αναφερόμενη στο σύνδρομο με τις πολλαπλές της προσωπικότητες, αποκάλυψε πως η πρώτη ήταν η «Symphony», την οποία ανέπτυξε στα τέσσερά της, όταν και ξεκίνησε ο εφιάλτης.
Άλλες προσωπικότητες είναι ένα αγόρι που ονομάζεται μικρός Ρίκι και μια έφηβη που ονομάζεται «Muscles».

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Ρίτσαρντ Χάινς εκδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ για να δικαστεί, αφού κατηγορούνταν για δεκαετίες κακοποίησης.

Οι κατηγορίες, δε, ήταν μάλιστα τόσο σοβαρές που υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ψυχολογικά τραύματα ακόμα και στους ενόρκους!

Ως παιδί θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, δόθηκε πάντως στην Χάινς η ευκαιρία να παραμείνει ανώνυμη κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών.

Τζένι Χάινς: Πήρε την απόφαση να μιλήσει για να μάθουν όλοι τι τέρας ήταν ο πατέρας της

Αλλά αν δεχόταν κάτι τέτοιο, ο πατέρας της θα είχε παρέμεινε επίσης ανώνυμος, έτσι η Χάινς πήρε την απόφαση να μιλήσει για την ιστορία της, ώστε να μάθουν όλοι τι «τέρας» ήταν.

Καθώς προετοίμαζαν τη δίκη, η γυναίκα και η νομική της ομάδα, συμφώνησαν να παρουσιάσει τις προσωπικότητές της κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μαρτυρίας της. Όταν δέχονταν μια ερώτηση, ο χαρακτήρας που γνώριζε την απάντηση «θα έβγαινε και θα απαντούσε».

Η γυναίκα κατέθεσε με την προσωπικότητα της «Symphony» για δύο ώρες, προτού ο πατέρας της αλλάξει την αρχική δήλωση του και σταματήσει τη δίκη.

Τζένι Χάινς: Δεν συνειδητοποίησε ότι οι πολλαπλές φωνές μέσα στο κεφάλι της δεν ήταν κάτι φυσιολογικό

Ο Ρίτσαρντ Χάινς κρίθηκε ένοχος για 25 βιασμούς, βαρβαρότητες και άσεμνη επίθεση στο σπίτι του στο Σίδνεϊ, τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Στη συνέντευξή της η Χάινς αναγνώρισε ότι ποτέ δεν συνειδητοποίησε ότι οι πολλαπλές φωνές μέσα στο κεφάλι της δεν ήταν κάτι φυσιολογικό. “Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχεις μόνο μια προσωπικότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News