Advertisement
LIFESTYLE

Ηλίας Γκιώνης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο πατέρας που τον έδιωξε από το σπίτι και οι καταγγελίες

18:41
Newsroom

Ο Ηλίας Γκιώνης, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι από τους ανθρώπους που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο, καθώς μαζί του επικοινώνησε η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου.

Ποιος είναι ο Ηλίας Γκιώνης;

Ο Ηλίας Γκιώνης γεννήθηκε το 1998 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Οι γονείς του χώρισαν, όταν ήταν 5 ετών. «Η μητέρα μου έφυγε για την γενέτειρά της, την Πολωνία και ουσιαστικά δεν την γνώρισα ποτέ, δεν την θυμάμαι» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Όταν ήταν 17 ετών ο πατέρας του τον έδιωξε από το σπίτι «επειδή είμαι γκέι, έτσι ήρθα στην Αθήνα. Εκεί δεν βίωσα σε μεγάλο βαθμό ομοφοβία από τον περίγυρό μου, όμως εδώ άρχισε να γίνεται πολύ έντονο».

Advertisement

Ηλίας Γκιώνης: Τα προβλήματα στο σχολείο και οι αντιδράσεις γονέων

Πριν από 4 χρόνια ο Ηλίας Γκιώνης γράφτηκε ξανά σε σχολείο των Πετραλώνων, για να τελειώσει την Γ’ Λυκείου που δεν είχε καταφέρει. Με αφορμή τις εκλογές για το 15μελες, εξομολογήθηκε πως είπε στην ομιλία του στο προαύλιο πως είναι ομοφυλόφιλος, οι συμμαθητές του τον έβγαλαν πρώτο σε ψήφους αλλά αντέδρασαν γονείς.

«Ζήτησα βάσει καταστατικού οι υποψήφιοι για το 15μελες, ήταν περίπου 50, να μιλήσουν πριν την ψηφοφορία για το τι πιστεύουν, τι εκφράζουν. Μίλησα και εγώ, έβγαλαν έναν λόγο στο προαύλιο του σχολείου. Είπα το τι θέλω και τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται στην κοινότητα του σχολείου. Ότι είμαστε μία κοινότητα μέσα στην κοινότητα της χώρας, πως πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη ακόμα και αν δεν συμπαθούμε ο ένας τον άλλο. Είπα ότι είμαι ένα cis ομοφυλόφιλο αγόρι για να πω ότι ξέρω πως είναι να δέχεσαι bullying στο σχολείο και εγώ δέχομαι από μικρή ηλικία, δέχομαι και σε αυτό το σχολείο που είμαι τώρα. Και είπα πως αν είμαι στο 15μελές δεν θα αφήνω να συμβαίνουν τέτοια» είχε αποκαλύψει για το περιστατικό σε συνέντευξή του στο EPSILON το 2017.

Advertisement

Advertisement

Ο Ηλίας Γκιώνης μετά την δημοσιότητα που είχε πάρει το περιστατικό και τις αντιδράσεις δημοσίευσε βίντεο και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν. «Μίλησα με δύο γονείς από τον σύλλογο. Μου είπαν ότι με στηρίζουν απόλυτα και δεν θα αφήσουν να συμβεί ξανά. Παρ’ όλα αυτά οι γονείς που παραπονέθηκαν, δεν ήρθαν να με δουν. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Για εμένα δεν τελείωσε αυτό. Μου ζητήθηκε να κατεβάσω το βίντεο (…). Νιώθω χαρούμενος γιατί δεν κατάφερα μόνο να ακουστώ προς τα έξω και να βρω το δίκιο μου, κατάφερα να αγγίξω και πολλά παιδιά».

Η συγκατοίκηση του Ηλία Γκιώνη με τον Ζακ Κωστόπουλο

Ο Ηλίας Γκιώνης συγκατοικούσε με τον Ζακ Κωστόπουλο, όταν δολοφονήθηκε το 2018. Για αυτή τη περίοδο της ζωής του είχε πει στην Δανάη Μπάρκα: «Έτυχε με τον Ζακ να είμαστε συγκάτοικοι και ήταν αργότερα η drag μητέρα μου. Οπότε, όταν δολοφονήθηκε, ήταν σοκαριστικό για όλους και εμένα προσωπικά».

Advertisement

Ηλίας Γκιώνης: Οι καταγγελίες κατά του Τάσου Ξιαρχό

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2021, ο χορογράφος Τάσος Ξιαρχό δημοσίευσε ένα βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο οποίο σχολίαζε αρνητικά μια κοπέλα που καθόταν στο διπλανό τραπέζι για τα κιλά της για το ρούχο που φορούσε, ένα θέμα το οποίο πήρε τεράστιες διαστάσεις.

«Ο Τάσος έχει μια συνέπεια στο να αναπαράγει κακοποιητικό υλικό στο Instagram. Είναι στενάχωρο να γίνεται αυτό και ειδικά από άτομα που έχουν μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα 50.000 followers, ασκούν επιρροή στο πλήθος. Έχει υπάρξει ένα προηγούμενο με εμένα και τον Τάσο πριν από δύο μήνες. Έχουν υπάρξει πολλά… Έχει ανεβάσει ανήλικο κοριτσάκι στην παραλία… Αυτό που έγινε με εμάς είναι ότι του έκανα μια δημόσια κριτική στο Instagram και ακολούθησε μια προσωπική διαμάχη μεταξύ εμού και του Τάσου, όπου ξεκίνησε να με βρίζει» είχε δηλώσει ο Ηλίας Γκιώνης στον ΑΝΤ1.

«Και επειδή ο κόσμος το έβλεπε αυτό στο Instagram, άρχισε να μου στέλνει καταγγελίες εναντίον του Τάσου κι εγώ ξεκίνησα να τις ανεβάζω και να κάνω stories με αυτά που μου έστελνε ο κόσμος. Ο Τάσος συνέχισε να με βρίζει, έψαχνε να βρει πού μένω και όλα αυτά υπάρχουν στο δικό μου προφίλ στο Instagram. Το ένα κομμάτι ήταν κοπέλες που έχουν υπάρξει μαθήτριες του Τάσου στις σχολές, όπου έχουν δεχθεί “χονδροφοβία”. Και αγόρια μαθητές του, οι οποίοι έχουν δεχτεί και live και μέσω μηνυμάτων σεξουαλική παρενόχληση από τον Τάσο», είχε δηλώσει για τον Τάσο Ξιαρχό.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ηλίας Γκιώνης και στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, όπου μία κοπέλα το είχε εκμυστηρευτεί μια ιστορία, την οποία και κοινοποίησε με συγκατάθεσή της και αποκάλυψε το όνομα του πρώην συνεργάτη τη εκπομπής Ράδιο Αρβύλα. Μετά από την ιστορία, ακολούθησαν ντόμινο οι εξελίξεις. Ο Ηλίας Γκιώνης είχε αναφέρει: «Ακολουθεί η καταγγελία μίας κοπέλας που έπειτα από την συζήτηση που είχαμε εδώ και αρκετές εβδομάδες και μετά από την συγκατάθεσή της μου ζήτησε να κοινοποιήσω την ιστορία. Η κοπέλα έχει κινηθεί νομικά, ωστόσο επειδή δεν την στηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον και ο θύτης είναι δημόσιο πρόσωπο, θέλει να παραμείνει ανώνυμη και θα το σεβαστούμε».

Advertisement

Ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη και οι αποκαλύψεις

Ο Ηλίας Γκιώνης πήρε θέση και για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όταν μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ενέπλεξε το όνομα γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος του έκανε μήνυση.

«Με ενημερώνουν κορίτσια ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι και εχθές οι εν λόγω κύριοι καλούν σε πάρτι κοπέλες. Τα ονόματα που έχω συλλέξει είναι από διάφορους κλάδους. Υπάρχουν κάποιοι που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι και το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πρωινό».

«Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10. Και να μου ζητήσουν δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ από την ελληνική αστυνομία γιατί με την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει ότι υπάρχουν άτομα που καλύπτουν τους κυρίους αυτούς», ισχυρίστηκε ο Ηλίας Γκιώνης.

TAGS:
Advertisement