kyriaki-katsogresaki-i-farma-i-ergasia-os-aerosynodos-i-zoi-se-palati-kai-to-oneiro-na-ginei-pilotos-90028
20:17

Κυριακή Κατσογρεσάκη: Η Φάρμα, η εργασία ως αεροσυνοδός, η ζωή σε παλάτι και το όνειρο να γίνει πιλότος

20:17
Newsroom

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη, είναι αναμφίβολα από τις παίκτριες της «Φάρμας» που έχουν ξεχωρίσει. Αναζητήσεις για το σώμα, το ύψος, την ηλικία αλλά και την γυμναστική της, είναι πολύ δημοφιλείς και εμείς σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το βιογραφικό της, αλλά και το πώς διατηρεί το υπέροχο σώμα που βλέπουμε σε φωτογραφίες στο Instagram.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Η ζωή στο Ντουμπάι

Να θυμίσουμε πως η Κυριακή Κατσογρεσάκη έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, αλλά η ζωή την έφερε να εργάζεται ως αεροσυνοδός. Τα τελευταία χρόνια είναι μέρος του προσωπικού των αεροσκαφών της Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement

Η αρχή έγινε όταν επιλέχθηκε για τον στόλο της Emirates, όπου και ξεχώρισε ανάμεσα στις 700 υποψήφιες. Μάλιστα, ήταν μεταξύ των μόλις επτά που είχαν τα τυπικά προσόντα και ανταποκρίθηκαν άριστα στα ψυχολογικά και σωματικά τεστ.

Advertisement

Αρχικά, όπως εξήγησε, άρχισε να στέλνει βιογραφικά σε διάφορες εταιρείες και εισέπραξε αρκετές απορρίψεις: «Με είχαν απορρίψει τις πρώτες φορές κάποιες αεροπορικές γιατί ζητούσαν προϋπηρεσία σε ιδιωτικό αεροσκάφος. Αλλά σκέφτηκα ότι κάποιος θα βρεθεί να μου δώσει την ευκαιρία. Είμαι παρά πολύ επίμονη. Και μία ημέρα λοιπόν έλαβα ένα μήνυμα και με κάλεσαν να πάω για συνέντευξη. Δεν γνώριζα ότι πρόκειται για βασιλική οικογένεια. Απλά ήξερα ότι πρόκειται για κάποιον επιχειρηματία. Από εκεί επιλέχθηκαν δύο κοπέλες για να κάνουν την δοκιμαστική πτήση και από τις δύο τελικά επιλέχθηκε μόνο μία. Ήμουν εγώ αυτή», ανέφερε η Κυριακή Κατσογρεσάκη.

Δύο χρόνια αργότερα δέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφια για αποκλειστική απασχόληση στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Από τις 30 κοπέλες προκρίθηκαν οι δύο και τελικά η Κυριακή ήταν αυτή που επιλέχθηκε από τους ίδιους τους γαλαζοαίματους να ταξιδεύει μαζί τους.

Advertisement

Στην ερώτηση γιατί ο Σεΐχης επέλεξε εκείνη η όμορφη αεροσυνοδός απάντησε ότι μέτρησε η επαγγελματική εμπειρία και πρωτίστως η θετική ενέργεια της: «Σίγουρα μέτρησε ότι ήμουν πολύ φιλική και χαμογελαστή πέρα από την προϋπηρεσία που είχα ως αεροσυνοδός. Την ίδια ερώτηση έκανα και εγώ αργότερα την μάνατζερ. Της είπα: Τι ήταν τελικά αυτό που έκανε τον σεΐχη να πει εμένα; Μου είπε ότι είναι παρά πολύ βασικό ότι έχω θετική ενέργεια γιατί η άλλη κοπέλα ήταν πολύ σφιγμένη και ντροπαλή. Μου είπε ότι μέτρησε παρά πολύ αυτό γιατί θέλει χαρούμενα κορίτσια μέσα στις πτήσεις», εξήγησε η Κυριακή Κατσογρεσάκη.

Για την εργασία της είπε ότι πρέπει να βρίσκεται διαθέσιμη 30 ημέρες και 24 ώρες την ημέρα κάθε δύο μήνες για τον Σεΐχη και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Τον ένα μήνα λοιπόν εργάζεται και πάντα τον επόμενο μήνα είναι τα ρεπό της. Όταν επισκέπτεται την Σαουδική Αραβία μένει πάντα στο παλάτι της βασιλικής οικογένειας. «Όταν πηγαίνουμε Σαουδική Αραβία μένουμε στο παλάτι. Δεν ρώτησα ποτέ γιατί. Λέω σούπερ. Μέσα στο παλάτι υπάρχει ένα σπίτι για την κάθε κοπέλα. Μοιραζόμαστε την πισίνα, το μπιλιάρδο, το γυμναστήριο, το χαμάμ, την σάουνα. Όταν είμαστε εκεί μπορούμε να είμαστε με το μαγιό στην πισίνα αλλά όταν πρόκειται να βγούμε πρέπει να είμαστε ντυμένες με την μπούργκα από πάνω μέχρι κάτω», είπε η Κυριακή Κατσογρεσάκη.

Advertisement

Τα μαθήματα για να μάθει να πιλοτάρει

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί μαθήματα προκειμένου να γίνει μία από τις ελάχιστες γυναίκες πιλότους, έχοντας βλέψεις για μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Ζει μόνιμα στο Ντουμπάι, αλλά πρόσφατα ήρθε στην Αθήνα ώστε να ολοκληρώσει την εκπαίδευση της για να γίνει πιλότος. Λατρεύει τη γυμναστική και έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς.

Τι γυμναστική κάνει η Κυριακή Κατσογρεσάκη

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη, προσέχει πολύ την διατροφή της και η άσκηση είναι μέρος της καθημερινότητάς της. Ακόμα και όταν βρίσκεται σε διακοπές, η ίδια δεν παραλείπει να εκμεταλλεύεται το γυμναστήριο του ξενοδοχείου που διαμένει, για να κάνει ασκήσεις με όργανα. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα γυμναστικής της, η ίδια κάνει βάρη, κοιλιακούς, και γενικά αερόβια άσκηση, χωρίς όμως να απορρίπτει είδη γυμναστικής όπως το TRX ή τις pilates, που αγαπά επίσης πολύ.