matthaios-giannoylis-ta-15-000-eyro-nychtokamato-i-adiki-syllipsi-toy-oi-apisties-kai-i-apoleia-toy-patera-toy-11188
16:20

Ματθαίος Γιαννούλης: Τα 15.000 ευρώ νυχτοκάματο, η άδικη σύλληψή του, οι απιστίες και η απώλεια του πατέρα του

16:20
Newsroom

Ο Ματθαίος Γιαννούλης κατάγεται από την Απεΐρανθο Νάξου από όπου πήρε και τα πρώτα μουσικά νησιώτικα ακούσματα, ιδιαίτερα από τον θείο του Γιώργο Γιαννούλη που έγραφε νησιώτικα τραγούδια. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Νάξου είναι ο χώρος που δοκιμάζει τις φωνητικές του δυνατότητες με επιτυχία.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Αυτή η πρώτη επαφή με τη μουσική τον οδηγεί στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές αφού πρώτα μαθήτευσε δίπλα στο Γιώργο Κόρο και στο Στάθη Κουκουλάρη. Σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών φωνητική, ορθοφωνία και μαθαίνει να παίζει λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι και αρμόνιο.Έχει δώσει συναυλίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο, Γερμανία και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 δίσκους και αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πάρει 4 χρυσούς και 2 πλατινένιους.

Advertisement

Τα νησιώτικα

Οι έντονες μουσικές ανησυχίες ωθούν τον Ματθαίο Γιαννούλη να παρουσιάσει τα πρώτα του τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του στο κοινό της Αθήνας, με ερασιτεχνικό τρόπο, δηλαδή όχι με τη βοήθεια κάποιας εταιρίας, αλλά μόνος του σε κασέτα και είχε πράγματι επιτυχία.

Advertisement

Μετά από αυτό το γεγονός τον ανακαλύπτει η δισκογραφική εταιρία SPOT MUSIC και αρχίζει γι’ αυτόν η επαγγελματική παρουσία στο χώρο της Ελληνικής Δισκογραφίας με νησιώτικα τραγούδια.

Τα ναρκωτικά

Ο Ματθαίος Γιαννούλης  παραδέχτηκε ότι όταν ήταν νέος στον χώρο είχε δοκιμάσει ναρκωτικά. «Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα στη νύχτα. Από εκεί και πέρα δεν μου έκαναν και τα απέρριψα από μόνος μου. Άλλο όμως έχω δοκιμάσει κι άλλο είμαι χρήστης», δήλωσε στο Λοιπόν και έδωσε την συμβουλή του στα νέα παιδιά: «Μακριά από αυτούς που έχουν επάνω τους έστω κι ένα τσιγάρο χασίς. Εγώ δεν τους κάνω παρέα».

Advertisement

Ο Ματθαίος Γιαννούλης εξήγησε για ποιον λόγο ξεκίνησε να κάνει ναρκωτικές ουσίες. «Πέρασα τεράστιες δόξες μέσα στη νύχτα. Κι αυτό θα δοκιμάσεις και ποτά θα πιεις. Τότε το έβλεπα λογικό. Από κάποιο σημείο και μετά είδα ότι ήταν εντελώς παράλογο. Είναι κάτι που μπορεί να σε τελειώσει.

Ο Ματθαίος Γιαννούλης μίλησε και για την σύλληψή του για ναρκωτικά, η οποία έγινε το 2008. «Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Σημασία έχει ότι αθωώθηκα. Κάποια στιγμή θα μιλήσω. Τώρα δεν πρέπει να μιλήσω γι’ αυτό».

Τέλος, αποκάλυψε ότι στα παιδιά του έχει μιλήσει γι’ αυτό και έχει εξηγήσει τους λόγους για το οποίο το έκανε.

Advertisement

Το τέλος της φιλίας με τον Βαζαίο

Ο Ματθαίος Γιαννούλης και ο Λευτέρης Βαζαίος εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι, οι οποίοι σήμερα δεν μιλάνε. «Δεν είμαστε ούτε εχθροί. Είναι ένα κεφάλαιο που για μένα έχει κλείσει . Μετάνιωσα που το άνοιξα, είναι ένα κεφάλαιο το οποίο έχει πεθάνει για μένα και δεν θέλω να συζητώ τίποτα γι’ αυτό. Έχει σβηστεί από το μυαλό μου».

Ο Ματθαίος Γιαννούλης πιστεύει ότι δεν υπάρχουν φίλοι και πως έχει χαθεί το «λόγω τιμής». «Πιστεύω ότι οδεύουμε σε μια εποχή , η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την εποχή την οποία μεγαλώσαμε. Δεν θα υπάρχει φιλότιμο, ούτε φιλία. Χάθηκε το «λόγω τιμής». Πρέπει να υπογράφουμε συμβόλαιο για ότι λέμε». Μάλιστα, ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι οι μοναδικοί του φίλοι είναι τα παιδιά του, τα οποία δεν θα τον προδώσουν ποτέ.

«Έχω πάρει 15.000 ευρώ νυχτοκάματο»

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ματθαίος Γιαννούλης αποκάλυψε ότι έχει πάρει νυχτοκάματο 15 χιλιάδες ευρώ, παραδέχτηκε τις απιστίες που έκανε στις συντρόφους του και μίλησε ανοιχτά για τις ουσίες.  «Ποτέ δεν υπήρχαν μεγάλα νυχτοκάματα, ποτέ δεν υπήρχαν μικρά. Αν ένας καλλιτέχνης, όσο επώνυμος και να είναι, φέρνει μέσα στο μαγαζί 40 – 50 άτομα τη βραδιά, δεν πρόκειται να πάρει μεροκάματο μεγάλο. Αν ένας καλλιτέχνης το βράδυ φέρνει στο μαγαζί 1000 άτομα, θα πάρει και 10 και 15 χιλιάδες. Τα έχω φέρει και τα έχω πάρει. Με το αλκοόλ δεν είχα ποτέ σχέση. Δυο ουϊσκάκια θα τα πιω, και 4 και τα τσίπουρα μου θα πιω και τα κρασιά μου. Και με ουσίες είχα σχέση, γιατί τη νύχτα δουλεύω, μέσα στις ουσίες ήμουν. Δεν ήμουν ναρκομανής», είπε ο Ματθαίος Γιαννούλης.

Υπήρξα άπιστος

«Υπήρξα πάρα πολλές φορές άπιστος. Μόνο άπιστος ήμουν, δεν ήμουν ποτέ πιστός. Η πρώτη φορά που είμαι πιστός, είναι με την γυναίκα που είμαι τώρα. Δεν το έλεγα. Κότα ήμουν. Με ανακάλυπταν γιατί καρφωνόμουν απευθείας μόλις πήγαινα σπίτι. Ε μια δυο τρεις, έλεγαν φύγε. Εγώ την απιστία δεν την συγχωρώ. Αν καταλάβαινα ότι με απαντά η σύντροφος μου θα έπαιρνα το παιδί και θα έφευγα».

Ο θάνατος του πατέρα του

Δύσκολες στιγμές πέρασε ο Ματθαίος Γιαννούλης το 2018. Ο αγαπημένος τραγουδιστής έχασε τον πατέρα του και μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μοιράστηκε εκείνη την περίοδο με τους διαδικτυακούς του φίλους, όχι μόνο τη θλιβερή είδηση, αλλά και τα δικά του συναισθήματα απέναντι στον άνθρωπο που τον έφερε στη ζωή.

«Μου πες ότι θα φύγουμε αύριο για το νησί. Δε μου πες όμως ότι εσύ θα ‘σαι στο φέρετρο!!!! Μπαμπά δε μ’ ακούς;;;;;», ήταν η πρώτη σπαρακτική ανάρτησή του, που συνοδεύτηκε από φωτογραφία μαζί του.