Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Νεκτάριος Σφυράκης: Ο όγκος που ανακάλυψε τυχαία, το ιδιωτικό σχολείο για τα 4 παιδιά του και η δωρεά οργάνων

Ο Νεκτάριος Σφυράκης γεννήθηκε στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου του 1968. Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στα 14 σε μια εκκλησιαστική χορωδία στον Πειραιά. Παράλληλα με το σχολείο εργάζεται ως μουσικός και αργότερα μετά το λύκειο φεύγει από την Ελλάδα και παίζει με διάφορα μουσικά σχήματα στην Αυστρία στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Της: Έπη Τρίμη

Ο Νεκτάριος Σφυράκης, επιστρέφει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει ως δόκιμος ανθυπολοχαγός και μετά την θητεία του έρχεται σε επαφή με τον υπεύθυνο τότε του ελληνικού ρεπερτορίου της WARNER MUSIC και παρουσιάζει το 1997 την πρώτη του δισκογραφική δουλεία με τίτλο ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ όπου έχει την συνολική ευθύνη της δημιουργίας (στίχο, μουσική, ερμηνεία). Από αυτό το album ξεχώρισαν τα “δεν είμαι πουθενά” “ναι μου το’πανε” “λόγια-λόγια” “είσαι πια στο παρελθόν” “αντέχω”. Έκτοτε η καριέρα του εκτοξεύεται.

Μέσα από το δικό του προσωπικό ύφος ερμηνείας αλλά και σύνθεσης ο Νεκτάριος Σφυράκης έχει καταφέρει να αγαπηθούν τα τραγούδια του από όλες τις ηλικίες και περνώντας εύκολα από το ένα είδος στο άλλο, από τις λαϊκές φόρμες μέχρι και τις πιο pop-rock διαδρομές με επιτυχία είναι φανερό ότι είναι πολύ αγαπητός σε μια μεγάλη μάζα κοινού.

Η στροφή στην καριέρα

Ο Νεκτάριος Σφυράκης έκανε επιτυχία τη δεκαετία 1990 – 2000, όμως στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να αποτραβηχτεί από τη νυχτερινή ζωή. «Θα ‘ρχομαι κρυφά τις νύχτες» ήταν μία από τις επιτυχίες του, ωστόσο πλέον το πιθανότερο είναι να έρχεται φανερά για να σας προτείνει ασφάλειες.Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Βλέποντας ότι τα πράγματα στη νύχτα συρρικνώνονται δοκίμασα και έγινα ασφαλιστής».

Τα χόμπι

Ο Νεκτάριος Σφυράκης τις ελεύθερες ώρες του –όταν δεν είναι studio ,πρόβα η σε κάποιο χώρο όπου εμφανίζεται κάνει ski είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα, πετάει με μονοκινητήριο αεροσκάφος (μέλος της αερολέσχης Τατοΐου) ή βρίσκεται σε κάποιο γυμναστήριο.

Οι κοινωνικές ευαισθησίες και η δωρεά οργάνων

Άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες είναι δωρητής οργάνων, και φίλος του συλλόγου φίλων για παιδιά με καρκινοπάθειες ΕΛΠΙΔΑ, όπου βραβεύθηκε για την πρόσφορα του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο μουσικής από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις 24/11/2003. Έχει λάβει μέρος σε παρά πολλές εκδηλώσεις για θέματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά αλλά και την τρίτη ηλικία καθώς και για αλλά πολλά κοινωνικά προβλήματα (κακοποιημένη γυναίκα ,παιδιά με ειδικές ανάγκες-ικανότητες, ανύπαντρη μητέρα) στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο κακοήθης όγκος και οι πρώτες δηλώσεις μετά το χειρουργείο

Ο Νεκτάριος Σφυράκης υποβλήθηκε σε χειρουργείο και κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο μίλησε για την περιπέτειά του!Συγκεκριμένα είπε: «Από μία τυχαία ανακάλυψα ότι έχω κακοήθη όγκο στο νεφρό που έπρεπε πάση θυσία να αφαιρεθεί. Φεύγω από τα νοσοκομείο όρθιος και με σιγουριά. Αν με έβλεπες δέκα μέρες πριν, δεν θα είχες αυτή την εικόνα. Πήγα για εξετάσεις ρουτίνας. Δεν ένιωθα τίποτα και γι’ αυτό το λόγο δεν πήγα να πάρω τα αποτελέσματα αμέσως».

Και τόνισε ο Νεκτάριος Σφυράκης: «Όταν είδα τις εξετάσεις νόμιζα ότι δεν αφορά εμένα. Από τα νεύρα μου ψιλογέλασα, είναι αντίδραση του οργανισμού να “φεύγεις” από το γεγονός. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα βλέποντας την κακοήθεια ήταν τα παιδιά μου και μετά τι θα κάνω. Το χειρουργείο διήρκησε τέσσερις ώρες. Όταν άνοιξα τα μάτια μου είπα δόξα τω Θεώ, είμαστε ακόμα εδώ. Πιστεύω πολύ στον Θεό. Δεν πιστεύω στην τύχη και τη σύμπτωση.»!

Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά είχαν την πληροφορία που μπορούσαν να διαχειριστούν, ότι ο μπαμπάς έχει χτυπήσει λίγο στην κοιλιά και πρέπει να αποφεύγουμε αγκαλιές και παιχνίδια. Το σπίτι με 4 παιδιά είναι Βαγδάτη. Προσπαθώ να καλύψω τα έξοδά μου προκειμένου να τα βγάζουμε πέρα κάθε μέρα. Η κατάθλιψη είναι πολυτέλεια σήμερα. Δεν πρόκειται να με πιάσει μια τέτοια βλάβη και να με αποπροσανατολίσει».

Η πατρότητα

Παρότι ο Νεκτάριος Σφυράκης απέκτησε το πρώτο του παιδί σε ηλικία 44 ετών, είναι ιδιαίτερα δραστήριος μπαμπάς και βοηθά ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών. «Στο πρώτο μας παιδί ξυπνούσα την νύχτα μόνο τις μέρες που δούλευε ο Νεκτάριος. Το είχε αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά» λέει η Στέλλα, ενώ ο σύζυγός της την κοιτάζει τρυφερά. Η έλευση των διδύμων και ο ερχομός τους στο σπίτι αναστάτωσε κάπως τις ισορροπίες του Μανώλη, καθώς είχε συνηθίσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. «Ενώ τον είχαμε προετοιμάσει, η αλήθεια είναι πως ζηλεύει. Βέβαια, του δείχνουμε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι πριν, αλλά υπάρχουν και άλλοι πόλοι έλξης της προσοχής μας μέσα στο σπίτι κι αυτό δεν του πολυαρέσει» παραδέχεται ο Νεκτάριος. «Εκεί που θα χαϊδέψει τα δίδυμα, μπορεί να τους δώσει και μια σφαλιάρα» συμπληρώνει γελώντας η Στέλλα Φιλίππου.

Πλέον, η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει και η βασική προτεραιότητα είναι τα  παιδιά τους. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως το ζευγάρι έχει σημαντική βοήθεια από τους γονείς του. «Έχουν επιστρατευτεί γιαγιάδες, παππούδες. Μάλιστα, για να τους ξεκουράζουμε, τους έχουμε βγάλει και πρόγραμμα» λέει με χιούμορ η Στέλλα. Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν, τόσο εκείνη όσο και ο Νεκτάριος επιθυμούν να τους διηγηθούν όλη την ιστορία που αφορά τη γέννησή τους. «Εκτός από τα παιδιά μου, θέλω να το μάθουν κι άλλοι άνθρωποι και να πάρουν κουράγιο. Τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να γίνουν γονείς δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους, αλλά να κάνουν τις σωστές επιλογές» εξηγεί η Στέλλα. Μετά από αυτή την περιπέτεια, με έντονα συναισθήματα και ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις, το ζευγάρι πήρε πολλά μαθήματα ζωής. «Δεν έχασα ποτέ την πίστη μου και οφείλω να σου πω ότι ως ζευγάρι είμαστε διαθέσιμοι να μιλήσουμε σε οποιονδήποτε μας χτυπήσει την πόρτα ώστε να πάρει δύναμη» λέει ο Νεκτάριος. «Αυτός είναι και ο λόγος που μιλάω και δείχνω τα παιδιά μου. Το κάνω για να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Στο μέλλον θα ήθελα να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα για να βοηθήσω ζευγάρια που έχουν απογοητευτεί. Μετά από αυτό, πίστεψα πως υπάρχει Θεός, διότι Εκείνος μου έδειξε το σωστό δρόμο και μου έδωσε δύναμη να μη λιγοψυχήσω, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα».

Πάω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο

Ο τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης ανέφερε ότι «χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προφυλάξω τα 4 παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος».

Όπως τόνισε, μένει στα Πετράλωνα και δεν είναι τυχαίο που μεταβαίνει στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρίσκεται το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών.

Έκανε, δε, λόγο για πολλά προβλήματα στο δημόσιο σχολείο στην περιοχή όπου κατοικεί.

«Και εγώ, χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προφυλάξω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος», είπε.
Ο κ. Σφυράκης τόνισε πως «είμαστε μέσα σε μια πλειονότητα αλλοδαπού στοιχείου, όπου μοιραία τα παιδιά αυτά, επειδή ακόμα προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία, τραβάνε πίσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου».

«Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα δικά μου τα παιδιά σε μια κοινωνία που θα έχει την οποιαδήποτε εγκληματικότητα και παραβατικότητα μέσα σε ένα σχολείο στο οποίο η δασκάλα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες», συνέχισε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News