nikos-gritsis-gia-na-deiro-kapoion-epairna-to-ligotero-300-000-amp-8211-moy-elegan-amp-8220-thelo-na-do-na-xeftilizetai-amp-8221-210531
15:27

Νίκος Γρίτσης: «Για να δείρω κάποιον έπαιρνα το λιγότερο 300.000 – Μου έλεγαν: “θέλω να δω να ξεφτιλίζεται”»

15:27
Νίκη Μουλά

Ο Νίκος Γρίτσης βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για την περίοδο της ζωής του κατά την οποία εργαζόταν ως μπράβος και τον πλήρωναν για να δέρνει ανθρώπους.

Όπως υπογράμμισε ο στιχουργός για την περίοδο που εργαζόταν ως μπράβος «τα λεφτά για τον φθηνότερο ξυλοδαρμό ξεκινούσαν από 300.000 δραχμές, σαν να λέμε 1.000 ευρώ σήμερα. Ερχόταν στο γυμναστήριο κάθε πικραμένη και μου έλεγε τον πόνο της. Ότι ο τάδε δεν μου δίνει διατροφή, με χτυπάει μπροστά στα παιδιά και τα λοιπά. Τη ρωτούσα: τι θέλεις από μένα; Να τον δω μια φορά να ξεφτιλίζεται, μου έλεγαν. Οι συμπεριφορές των ανθρώπων με τη βία ή με τα λεφτά αλλάζουν. Μπορεί να πάει από το παρακαλετό, «σε παρακαλώ, μη με χτυπάς», «έχω βάλει καινούργια δόντια», «δεν ακούω καλά» ή «όχι εδώ, χτύπα με εκεί»… μέχρι να φτάσει στο σημείο να με ρωτήσει γιατί. Αν η άλλη μου είχε πει την ιστορία της, ήξερα πράγματα και τα είχα διαπιστώσει κιόλας, «ψηνόμουν», έμπαινα στη διαδικασία».

Advertisement

Ο Νίκος Γρίτσης έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του

Advertisement

Για τους μπράβους, ο Νίκος Γρίτσης επεσήμανε «τι δεν είναι μπραβίστικο στην Ελλάδα από το 1821 και μετά; Αποδέχομαι το politically correct «ενάντια στη βία», αλλά όλα από τη βία ξεκινάνε. Δείτε τους επιχειρηματίες με πόσους κυκλοφορούν από πίσω. Είναι ένα παιχνίδι δύναμης. Καταλαβαίνω να γίνεται όταν υπάρχει κίνδυνος απαγωγής και τα λοιπά, αλλά τώρα σε ένα εστιατόριο να στέκονται όρθιοι τέσσερις για να φάει ένας… Πλέον δεν είμαι εκτελεστικό όργανο. Παλιά έγραφα για τη βία «με πιάνει κρίση κι άμα με πιάσει δεν μπορεί ένας ολόκληρος στρατός να με κρατήσει». Σήμερα δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να παραδειγματίσω έναν νέο για τη βία».

Advertisement

Advertisement