ntora-makrygianni-i-seira-ilios-i-kakopoiisi-sta-17-to-dimosio-minyma-kai-ta-asfalistika-metra-91085
22:59

Ντόρα Μακρυγιάννη: Η σειρά «Ήλιος», η κακοποίηση στα 17, το δημόσιο μήνυμα και τα ασφαλιστικά μέτρα

22:59
Newsroom

Η Ντόρα Μακρυγιάννη γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1991 στο Αίγιο όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε οικονομικά και ασφαλιστική, ενώ μετά το πέρας των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα της στη γενέτηρά της. Η ίδια είπε σχετικά σε συνέντευξή της στο Queen: “Σε ηλικία 19 ετών  με παρότρυνε μία φίλη μου να πάω σε μία θεατρική ομάδα της περιοχής, στην οποία συμμετείχε κι εκείνη. Περισσότερο για να ξεφύγω από τη ρουτίνα μου και την καθημερινότητά μου. Από την αρχή που βρέθηκα σε αυτήν την ομάδα περνούσα πραγματικά πολύ ωραία. Ξεκίνησα σιγά-σιγά να παίζω σε ένα έργο, μετά ήρθε το δεύτερο, το τρίτο… Και στο τέταρτο έργο, που έπαιξα, στα «Κόκκινα Φανάρια», αισθάνθηκα ότι δείχνω πολύ παραπάνω ζήλο για την υποκριτική από ό,τι θα έπρεπε, δεδομένου ότι ξεκίνησε σαν χόμπι. Συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και έτσι έφυγα από το Αίγιο. Ήρθα στην Αθήνα και πέρασα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου”.

Advertisement

Τα πρώτα βήματα και η ενασχόληση με την υποκριτική

Παράλληλα με την εργασία της στο ασφαλιστικό γραφείο, η Ντόρα Μακρυγιάννη ασχολήθηκε με την υποκριτική ως μέλος μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας.Αυτή η επαφή με την υποκριτική την οδήγησε στο να λάβει την απόφαση να εργαστεί επαγγελματικά ως ηθοποιός. Σε ηλικία 24 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, δίνοντας εξετάσεις σε διάφορες σχολές θεάτρου. Τελικά το 2015 έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ξεκινώντας τις σπουδές της. Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο την άνοιξη του 2018.

Advertisement

Ο πρώτος ρόλος και η ευκαιρία

Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης που συμμετείχε λίγο πριν το τέλος των σπουδών της, η Θεανώ Κυριάκη, υπεύθυνη μυθοπλασίας του ANT1, της πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τη νέα καθημερινή δραματική σειρά του σταθμού Γυναίκα Χωρίς Όνομα, που θα έκανε πρεμιέρα τη σεζόν 2018-2019. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της το 2018, δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά: «Δεν είχα κάνει ποτέ πριν τηλεόραση. Μέχρι που ήρθε ένα μήνυμα για να πάω να με δουν για τη νέα αυτή σειρά του ΑΝΤ1. Δεν έκανα ούτε καν δοκιμαστικό και μου έδωσαν τον ρόλο. Με είχε δει στις πτυχιακές, εξετάσεις μου στο Εθνικό η Θεανώ Κυριάκη, που είναι στο κανάλι και με είχε ξεχωρίσει… Ήταν ένα υπέροχο δώρο! Και στην περίπτωση της τηλεόρασης, είχα στο νου μου αυτό που είχα και για τη σχολή του Εθνικού. Πως μπαίνεις μόνο με βύσμα. Αποδείχτηκε ότι έκανα λάθος και στα δύο».

Advertisement

Η ίδια έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά υποδυόμενη τη Μαρίνα Αντωνιάδου μια νεαρή κοπέλα που χάνει την νεογέννητη κόρη της και μπαίνει στη φυλακή εξαιτίας της βιολογικής της μητέρας και επιστρέφει χρόνια μετά με νέα ταυτότητα με σκοπό την εκδίκηση. Παρέμεινε στη σειρά μέχρι την ολοκλήρωσή της τον Ιούλιο του 2020.Την ίδια περίοδο έγινε γνωστό, πως συνεχίζει την συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 με πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα καθημερινή σειρά Ήλιος τη σεζόν 2020-2021.

Η Ντόρα Μακρυγιάννη ποζάρει τόπλες και «ρίχνει»το Instagram

Η πρωταγωνίστρια της αγαπημένης σειράς «Ήλιος» μας άφησε με το στόμα ανοιχτό καθώς δημοσίευσε μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές τις διακοπές, χωρίς ρούχα.

Η Ντόρα Μακρυγιάννη ποζάρει topless στην παραλία με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γης που ήταν προχθές και φυσικά ανέβασε την θερμοκρασία στα ύψη.

Advertisement

Μάλιστα η ίδια σχολιάζει: «Όταν περπατάς με γυμνά πόδια, πώς μπορείς να ξεχάσεις ποτέ τη γη. Έχετε δύο σπίτια. Την γη και το σώμα σας. Να τα προσέχετε»

Η κακοποίηση στα 17

Τον Οκτώβριο του 2018 σε μία από τις συνεντεύξεις που έδωσε για την προώθηση της σειράς, μίλησε δημόσια για το θέμα της κακοποίησης που η ίδια βίωσε σε μία ερωτική σχέση της σε ηλικία 17 ετών. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Έκανα ασφαλιστικά μέτρα όταν συνειδητοποίησα τι γινόταν. Όταν το βιώνεις, δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, γι’ αυτό υπάρχει και η ψυχολογική βία, εκτός από τη σωματική. Συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό είναι εκτός των δυνατοτήτων μου και ότι δεν μπορώ να το ελέγξω, όμως μπορώ να το σταματήσω και να του δώσω να το καταλάβει, γιατί ήταν καθαρά ψυχολογικά τα αίτια του άλλου ανθρώπου. Η ζήλια δεν ήταν μόνο ζήλια, υπήρχαν ψυχολογικά θέματα. Όλοι μπορούν να ζηλέψουν, αλλά δεν φτάνεις σε αυτό το σημείο. Εκεί ξύπνησα, ζήτησα ασφαλιστικά μέτρα και απλά συνήλθα και κατάλαβα τι γίνεται, ότι δεν είναι δικό μου λάθος. Δυστυχώς, είναι κρίμα να συμβαίνει σε ευάλωτες ηλικίες”. Όπως είπε λίγο καιρό μετά, ο λόγος που έκανε την συγκεκριμένη δήλωση ήταν για να παροτρύνει γυναίκες που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις να μιλήσουν ανοικτά για τη λύση του προβλήματος: «Δεν θα μιλήσω επί προσωπικού για εμένα… Ένας λόγος που το ανέφερα και τότε στη συνέντευξη, δεν ήταν για εμένα, αλλά ότι πρέπει αυτό το ταμπού να σταματήσει. Ο κόσμος που μπορεί να αντιληφθεί κάτι τέτοιο, ή οι γυναίκες που το περνάνε, πρέπει να μιλάνε, πρέπει να ζητάνε βοήθεια, πρέπει να μη το γυρνάνε ψυχολογικά μέσα τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».