oikonomiki-katastrofi-gia-ton-andrea-mikroytsiko-to-chtypima-stin-perioysia-toy-kai-i-epayli-poy-echase-1969
13:44

Οικονομική καταστροφή για τον Ανδρέα Μικρούτσικο: Το «χτύπημα» στην περιουσία του και η έπαυλη που έχασε

13:44
Νίκη Μουλά

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είδε την περιουσία του να χάνεται, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και οι κόποι μίας ζωής να πηγαίνουν χαμένοι, ενώ έφτασε στον θάνατο τρεις φορές.

Advertisement

Ειδικότερα, όπως είχε υπογραμμίσει για την υγεία του «τράβηξα με την υγεία μου ένα εκατομμύριο πράγματα, έχω εξαντλήσει τις μισές ζωές γάτας! Θα το πω απόλυτα και στα όρια τα επιστημονικά. Έχω πεθάνει τρεις φορές κανονικά. Έπαθα πνευμονικό οίδημα δυο μέρες μετά τον θάνατο του Θάνου. Ήμουν μόνος στο σπίτι, πρόλαβα να πάρω τον γιο μου για να τον χαιρετήσω και με έσωσε γιατί ήρθε, με πήρε και εγώ είχα ξαπλώσει με συγκεκριμένο τρόπο για αν μη με βρουν κάτω. Αναπνοή μηδέν, τίποτα. Μετά από τρεις μέρες ανοίγω τα μάτια μου και δεν το πιστεύω ότι βλέπω ανθρώπους στην εντατική διασωληνωμένος. Με γλίτωσαν και το θεώρησαν θαύμα μέχρι και οι γιατροί. Παλμοί ανύπαρκτοι, τίποτα».

Advertisement

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ζει από θαύμα

Advertisement

Και συμπληρώνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος «μετά εκεί που συνερχόμουν, τσίμπησα έναν πυρετό και είχα τρεις μήνες το καλοκαίρι στον Ευαγγελισμό με εγχειρήσεις, με σηψαιμία και δύο φορές έφτασα στο όριο και με γλίτωσαν. Να καταλάβεις, μου βρήκαν και μου έβγαλαν καρκίνους και θεωρήθηκε πταίσμα. Δηλαδή όταν παθαίνεις σηψαιμία και δεν χτυπιέται, δεν βλέπεις μπροστά σου. Συνήλθα όμως, γύρισα τρεισήμισι μήνες, νόμιζα ότι θα μείνω μόνιμα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Ακόμα δεν έχω συνέλθει τελείως αλλά είμαι καλά, μην λέω πολλά».

Advertisement

Όσον αφορά την περιουσία του, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4», επεσήμανε ότι από εκεί που είχε μια μεγάλη περιουσία, που θα του προσέφερε μια καλή ζωή, έμεινε χρεωμένος και χωρίς λεφτά.

Το ησυχαστήριο του Ανδρέα Μικρούτσικου που πουλήθηκε

Advertisement

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο, άλλαξε χέρια με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου στη Μήλο, το οποίο και αποτέλεσε συχνά το «καταφύγιό» του.

Το ακίνητο βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 335.000 ευρώ και τελικά κατακυρώθηκε στις 336.650 ευρώ.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο έκτασης 3.020 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Μαύρα Γκρεμνά (Σταυρός) του Δ.Δ. Μήλου, στο οποίο έχει ανεγερθεί οικοδομή, αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 110,96 τ.μ., στο οποίο υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 17,10 τ.μ., πρώτος όροφος 88,86 τ.μ. και υπόγειο 49,56 τ.μ.

Επισπεύδουσα ήταν η doValue και μαζί βγήκε ένα ακόμη όμορο μικρό αγροτεμάχιο, έκτασης 370 τ.μ., μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με τιμή εκκίνησης 3.200 ευρώ, το οποίο κατακυρώθηκε στις 4.560 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή των Μαύρων Γκρεμνών βρίσκεται δυτικά του αεροδρομίου και των αλυκών της Μήλου σε μικρή απόσταση από την παραλία της Αχιβαδόλιμνης, ενώ το ακίνητο διαθέτει εύκολη πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, αλλά και καλή θέα προς την θάλασσα και τον Αδάμαντα.

Το ακίνητο απέκτησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος το 1993, ενώ από την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής που κατασκευάστηκε, ενώ ο βαθμός συντήρησης του κτιρίου χαρακτηρίζεται ως συνήθης.

Στην έκθεση πλειστηριασμού επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ακίνητη περιουσία μεταβιβάστηκε από τον Ανδρέα Μικρούτσικο στην Susanne Brenner το 2009 και ακόμη ότι «για τις μεταβιβάσεις με τις υπ’ αριθ. 1023/2015 και 3776/2017 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, αντίστοιχα, απαγγέλθηκε υπέρ της Eurobank Ergasias και Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε., διάρρηξή των απαλλοτριωτικών δικαιοπραξιών, ενώ το έννομο συμφέρον της θεμελιώθηκε στην επίκληση της επιδικασθείσας με την παρούσα υπ’ αριθμ. 12090/2008 Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απαίτησης».

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 100.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου δυνάμει της ανωτέρω Διαταγής Πληρωμής και το οποίο ποσό επιτάχθηκε με την από 1-9-2021 κοινοποιηθήσα επιταγή , με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Και τα δύο ακίνητα βαρύνονται με προσημείωση ποσού 100.000 ευρώ υπέρ της Eurobank από τις 16/1/2009 και με την κατάσχεση για το ίδιο ποσό που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2021.