oikonomiko-adiexodo-gia-ton-ierokli-michailidi-amp-8220-eprepe-na-kano-ki-alles-doyleies-gia-to-gala-toy-paidioy-moy-amp-8221-187785
22:40

Οικονομικό αδιέξοδο για τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη: “Έπρεπε να κάνω κι άλλες δουλειές για το γάλα του παιδιού μου”

22:40
Νίκη Μουλά

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» του Τάσου Ιορδανίδη, στην ΕΡΤ1 και αναφέρθηκε στο δύσκολο ξεκίνημά του στον χώρο του Θεάτρου, τις θυσίες και τα εμπόδια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, για να μεγαλώσει την κόρη του και στους Άγαμους Θύτες.

Οι οικονομικές δυσκολίες του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Advertisement

Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός «ήμασταν και φτωχοί και σε δύσκολες συνθήκες. Το Θέατρο εκείνη την εποχή στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ως επάγγελμα, εκτός Κρατικού. Είχα επιλέξει να μην είμαι στο Κρατικό, μπήκα 30 χρονών στο Κρατικό, οπότε ο αγώνας ήταν άνισος. Έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά, για να μπορώ να έχω χρήματα για να παίρνω το γάλα του παιδιού, γιατί δεν έφταναν από τη δουλειά της γυναίκας μου και ταυτόχρονα δεν έπρεπε να αφήσω το θέατρο, γιατί έκανα 14 έργα παραγωγή, χωρίς μία».

Advertisement

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για του Άγαμους Θύτες

Advertisement

Για τους Άγαμους Θύτες επεσήμανε «από το θέατρο για 8 χρόνια δεν πήρα καθόλου χρήματα. 8 χρόνια, δεν άντεξα μετά, οικονομικά έφτασα σε αδιέξοδο και μπήκα στο Κρατικό Θέατρο και, ταυτόχρονα,, επειδή πια είχα ένα μεροκάματο από το θέατρο, μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα πράγμα που θα μπορώ να το ελέγχω όλο εγώ», πρόσθεσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για την ιστορία των «Άγαμων Θυτών». Εκεί ένιωσα ότι τελειώνει η μεγάλη απόρριψη. Μέχρι τότε η απόρριψη ήταν οριακή, δεν ένιωθες ότι μπορείς να πας παρακάτω. Ήταν όμως καλό σχολείο».

Advertisement