oyte-kan-paei-o-noys-sas-deka-diasimoi-ellines-poy-den-teleiosan-to-scholeio-kai-to-xeroyn-ligoi-119483
17:44

Ούτε καν πάει ο νους σας!: Δέκα διάσημοι Έλληνες που δεν τελείωσαν το σχολείο και το ξέρουν λίγοι

17:44
Newsroom

Κανείς δεν πιστεύει πως αυτοί οι άνθρωποι δεν τελείωσαν ποτέ το σχολείο. Κι΄όμως αν και δεν το συνιστούμε διέπρεψαν.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Το σχολείο είναι ένας βασικός κοινωνικός θεσμός μέσω του οποίου μορφώνονται και διαπαιδαγωγούνται οι νέοι και καλό είναι ακόμη και αν κάποιος δεν έχει έφεση στα γράμματα να ολοκληρώσει τον κύκλο της σχολικής εκπαίδευσης χωρίς να παραδειγματίζεται από τις διασημότητες.Το σχολείο που λειτουργεί καλά μπορεί επίσης να βοηθήσει όλα τα παιδιά να αναπτύξουν περισσότερο τις κοινωνικές τους ικανότητες.

Ας δούμε 10 διάσημους που πέτυχαν αν και δεν τελείωσαν το σχολείο

Advertisement

1.Γιάννης Μποσταντζόγλου

Αυτή την αποκάλυψη έχει κάνει μόνος του ο ίδιος ο ηθοποιός παραδεχόμενος πως ήταν μεγάλο του λάθος. Σχετικά με το ζήτημα έχει δηλώσει: «Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Έχω μείνει 2 χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία».

Advertisement

2.Πάνος Καλίδης

Στην Α’ γυμνασίου άφησε το σχολείο κι ο Πάνος Καλίδης για να βρει δουλειά και να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Όπως έχει δηλώσει δεν το μετανιώνει αλλά αυτό επειδή στάθηκε τυχερός στη ζωή του.

Advertisement

3.Ρούλα Ρέβη

«Πέρασα δύσκολη εφηβεία, είπε η Ρούλα Ρέβη. Κάποια στιγμή τρελάθηκα. Στο σπίτι γινόταν χαμός, είχε ένταση. Δεν γυρνούσα σε ένα ήρεμο σπίτι, έχουμε λεφτά, δεν έχουμε. Κάποια μέρα μου την έδωσε. Θυμάμαι το κλικ που έγινε στο κεφάλι μου. Έκανα πολλές τρέλες. Έκανα συνεχώς τα αντίθετα πράγματα που μου έλεγαν.

Όταν πήγαινα το πρωί στη Δευτέρα λυκείου στο σχολείο, το κοιτούσα κι έφευγα, πήγαινα για καφέ. Το σχολείο δεν το τελείωσα, το λέω αυτό για πρώτη φορά. Ήμουν καλή στο σχολείο. Είχα εκείνη τη χρονιά και δύο καθηγήτριες που με πίεζαν, στράβωσα μαζί τους και ήταν κι ένας λόγος να μην πηγαίνω. Αργότερα, το θυμό μου τον έκανα ενέργεια. Είχα ως παιδί ενέργεια. Ήμουν δημοφιλής, αλλά εγώ ζούσα ένα δράμα, δεν ήθελα κανέναν. Μετάνιωσα που δεν τελείωσα το σχολείο. Δεν θεωρώ ότι θα είχα σπουδάσει κάτι άλλο, δεν είχαν και τη δυνατότητα οι γονείς μου. Έχω σκεφτεί να γυρίσω στο σχολείο, ίσως το κάνω κάποια στιγμή».

4. Νίκος Οικονομόπουλος

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει αποκαλύψει πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο λόγω απουσιών, ενώ από τα παιδικά του χρόνια δούλευε στο ψαράδικο του πατέρα του.

Advertisement

5.Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου έχει πει σε συνέντευξή της πως δεν έχει τελειώσει το σχολείο και πως αισθάνεται ότι έχασε κομμάτι από την παιδικότητά της.«Δούλευα από τα 17 μου – στην Α’ Λυκείου ξεκίνησε η καριέρα μου- μετά το τέλος και της Β’ Λυκείου, άρχισα να ταξιδεύω κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησα ποτέ στην Τρίτη τάξη του Λυκείου», ανέφερε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

6.Γιάννης Πλούταρχος

«Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία… πήγα σε τεχνικό λύκειο, δεν μπόρεσα να προχωρήσω και τα παράτησα», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος.

7.Κατερίνα Στανίση

«Πήγα μέχρι τη B΄Δημοτικού, επειδή μπήκε μέσα μου το σαράκι για το τραγούδι και ο λαϊκός καημός της φωνής – από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι και οι γονείς μου έφευγαν νωρίς το πρωί απ’ το σπίτι για να πάνε να δουλέψουν εργάτες σε εργοστάσια, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη.

Στη Γερμανία προσπαθήσαμε να ζήσουμε τον παράδεισο που δεν είχα­με στην Ελλάδα. Οι γονείς μου ξεκινούσαν νωρίς το πρωί για το εργοστά­σιο, εγώ έμενα στο σπίτι με τον αδελφό μου, επέστρεφαν κατάκοποι αργά το βράδυ, μέχρι που έγινα 13 χρόνων και πήγα να γίνω , κι εγώ εργάτρια, για να συμβάλλω στα οικονομικά της οικογένειας. Μεγάλες φτώχειες. Η μόνη μου πα­ρηγοριά τα βράδια που γυρνούσα κουρασμένη στο σπίτι ήταν ένα μικρό μαγνη­τόφωνο που είχα κάτω από το μαξιλάρι μου, όπου ηχογραφούσα τη φωνή μου να σι­γοτραγουδάει, για να την ακούω μετά και να κάνω την αυτοκρι­τική μου», είχε πει σε μια συνέντευξη της.

8.ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Με ενοχλεί που δεν μπόρεσα να τελειώσω ένα σχολείο. Ούτε καν νυχτερινό γυμνάσιο. Ήθελα πάρα πολύ… Είναι μερικές λέξεις που θέλω να τις προφέρω και δεν μπορώ. Κι εκεί νευριάζω, τσατίζομαι. Με πειράζει», έχει πει η lady.

9.Έφη Θώδη

Τελειώνοντας την ΣΤ’ Δημοτικού, παράτησε τα γράμματα η Έφη Θώδη κι αυτό γιατί να πάει στο σχολείο έπρεπε να περπατάει ώρες με τα πόδια και να διασχίζει χωριά. Τότε ήταν που ξεκίνησε δειλά-δειλά να εμφανίζεται σε πανηγύρια και να τραγουδάει παραδοσιακά τραγούδια.δεν έχει ολοκληρώσει το σχολείο και αυτό για βιοποριστικούς λόγους. Άλλωστε, εκείνα τα χρόνια όλοι έφευγαν από τα χωριά και αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη στις πόλεις. Στα 17 της άρχισε να εμφανίζεται σε πανηγύρια.

10. Γιώργος Μαυρίδης

Όπως ο ίδιος έχει πει ο πατέρας του μπαινόβγαινε στη φυλακή και η μητέρα του εργαζόταν σκληρά για να καταφέρει να τον μεγαλώσει.Το περιβάλλον όπου ζούσε δεν ήταν ιδανικό για ένα παιδί και λόγω όλης της κατάστασης δεν μπορούσε να διαβάζει. Θυμάται τον εαυτό του να κοιμάται στο θρανίο. Παράλληλα έπρεπε κι ο ίδιος να δουλεύει για να τα βγάζει πέρα, έτσι αποφάσισε πως έπρεπε να εγκαταλείψει την ιδέα του απολυτηρίου.