pantelis-toytoyntzis-etsi-katalava-oti-eimai-omofylofilos-pigame-se-parentheti-mitera-gia-ta-paidia-mas-51740
11:28

Παντελής Τουτουντζής: «Έτσι κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, πήγαμε σε παρένθετη μητέρα για τα παιδιά μας»

11:28
Νίκη Μουλά

Ο Παντελής Τουτουντζής βρέθηκε στην εκπομπή “The 2Night Show” και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, χθες, Τρίτη, το βράδυ και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, τα πρώτα «σκιρτήματα» που ένιωσε για το ίδιο φύλο και τη συμπαράσταση της οικογένειάς του, όταν τους ανακοίνωσε ότι είναι γκέι.

Advertisement

Για τα παιδικά του χρόνια, ο make-up artist υπογράμμισε «ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η εγκατάλειψη. Μεγάλωσα με τον παππού και τη γιαγιά. Σκέψου να είσαι ένα γκέι παιδί σε πολύ μικρή ηλικία στο Ηράκλειο της Κρήτης του 80, που έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις αυτό που είσαι. Έρχεται μια κοινωνία και σου λέει να κλείσεις τα πατζούρια σου, γίνεσαι σάκος του μποξ για κάποιους ασυναίσθητους συμμαθητές. Σκέψου πόσο τραυματικό μπορεί να είναι».

Advertisement

Ο Παντελής Τουτουντζής όταν συνειδητοποίησε ότι είναι γκέι, έκανε την προσευχή του κάθε βράδυ

Advertisement

Όσον αφορά τη συνειδητοποίηση ότι είναι γκέι, ο Παντελής Τουτουντζής επεσήμανε “είναι μια ιστορία που δεν την έχω πει πουθενά. Είμαι πρώτη δημοτικού και υπάρχει ένα βιβλίο και είναι ένας τραυματιοφορέας και αρχίζω και αισθάνομαι για το κόμικ αυτή την έλξη, ότι και καλά “κοίτα ένας άντρας” και αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η έλξη μου, προς τα πού κατευθύνομαι και κάθε βράδυ ξεκινάω και κάνω την προσευχή μου, γιατί νόμιζα ότι είναι κάτι κακό”.

Σχετικά με την αντιμετώπιση των γονιών του “οι γονείς μου αρχικά δεν μπορούσαν να το συζητήσουν, αλλά δεν με έκριναν ποτέ. Το άφησαν να εξελιχθεί, δεν το κατέκριναν. Τη μαμά μου τη λέω “λύκαινα”, γιατί δεν άφηνε να φτάσουν σε μένα τα αρνητικά σχόλια, πάντα με προστάτευε. Στα 14 και κάτι, ο αδελφός μου μου είπε “ξέρω ότι είσαι γκέι πάμε να το συζητήσουμε με τους γονείς μας”. Το είπε σε ένα τραπέζι και ότι αν δεν το αποδεχτούν θα με πάρει να φύγουμε. Ο πατέρας μου πήρε τον χρόνο του. Αμέσως πήγαν σε έναν κοινωνικό λειτουργό να τον ρωτήσουν τι να κάνουν και εκείνος τους είπε “να τον αγαπάτε”. Είχαν στο μυαλό τους ότι οι άλλοι θα με πληγώσουν, θα με πονέσουν και θα με εκμεταλλευτούν».

Advertisement

Για τη δημιουργία οικογένειας με τον επί 16 χρόνια σύντροφό του, με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας και την απόκτηση δύο παιδιών, ο Παντελής Τουτουντζής σημείωσε «ερωτεύομαι έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο κι είμαστε 16 χρόνια μαζί από παιδιά. Γιατρός εκείνος κι εγώ καλλιτέχνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κι ονειρευτήκαμε από την αρχή τη ζωή μας. Από παιδί έλεγα τι έχω ανάγκη κι ήταν η οικογένειά μου, ο πυρήνας μου. Το ταξίδι αυτό της ζωής, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει να εκπληρώσεις τις ανάγκες σου. Το συζητήσαμε να κάνουμε οικογένεια και μου είπε δεν γίνεται εδώ και πρέπει να πάμε μέσω ευρωπαϊκού δικαίου».

Και συμπληρώνει “απευθυνθήκαμε στο φύλακα άγγελό μας, έγινε παρένθετη μητέρα και κάναμε τα δύο αγγελούδια μας. Ο σύντροφός μου είναι γιατρός φυσικής αποκατάστασης. Κάθε φορά που βλέπω με πόσο πόνο ασχολείται για να σηκωθεί ένα παιδάκι, έστω για τρία δευτερόλεπτα από την καρέκλα… Δεν μπορώ, μουδιάζω. Όταν ξεκίνησα αυτό το όνειρο, απευθυνθήκαμε σε πάρα πολλούς ψυχιάτρους, μέχρι Γαλλία φτάσαμε. Όταν βεβαιωθήκαμε επιστημονικά ότι δεν θα έχει καμία αρνητική επίπτωση στα παιδιά, προχωρήσαμε. Κάθε άνθρωπος που γεννιέται είναι μοναδικός”.

Advertisement

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του Παντελή Τουτουντζή

Τέλος, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ομόφυλη οικογένεια, αλλά και τον τρόπο που μπορεί να θωρακιστεί, ο Παντελής Τουτουντζής τόνισε “οι γονείς πρέπει να κρατάνε μια αγκαλιά τα παιδιά, που να είναι έτοιμη να ανοίξει για να τα αφήσει να φύγουν. Δεν λέμε ποτέ ψέμα στα παιδιά μας. “Εγώ έχω δυο μπαμπάδες” λέει ο γιος μας στα πάρτι. Θα παλέψουμε με εξωγενείς παράγοντες, είμαστε έτοιμοι, έχουμε θωρακιστεί. Αλλά κοίτα το κοντράστ, κοίτα πόσο ευτυχισμένο είναι το παιδί, γιατί να του τη χαλάσουμε;”, ενώ δηλώνει πως θέλει να προλάβει να ζήσει «ελεύθερος» σε αυτή τη ζωή, όπως όλοι οι άνθρωποι.