paradeigma-pros-mimisi-deka-diasimoi-ellines-poy-apoteloyn-ypodeigma-gia-ton-kalo-toys-charaktira-4041
14:06

«Παράδειγμα προς μίμηση»: Δέκα διάσημοι Έλληνες που αποτελούν υπόδειγμα για τον καλό τους χαρακτήρα

14:06
Newsroom

Οι βαθιά καλοί άνθρωποι σπανίζουν στην εποχή μας καθώς η γενναιοδωρία, η ευγένεια και η ευπρέπεια θεωρείται στις μέρες μας ως αδυναμία.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Ωστόσο, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη ενός ανθρώπου είναι η καλοσύνη. Και αυτό γιατί ο δρόμος αυτός είναι σκληρός και δύσβατος. Γύρω μας υπάρχουν αρκετοί αλλά όπως είναι αντιληπτό δεν μπορούμε να κάνουμε μνεία σε όλους.

Ας δούμε 10 διάσημους με ήθος και ευπρέπεια

Advertisement

1.Σπύρος Μπιμπίλας

Πρόκειται για έναν σύγχρονο άγιο και δεν το λέω με υπερβολή.Γεμάτος αγάπη για το πλησίον του, πάντα βοηθητικός και υποστηρικτικός σε συναδέλφους του αλλά και όσους έχουν ζητήσει την αρωγή του. Βαθιά μορφωμένος, ευπρεπής, έντιμος με τα «θέλω και τα πιστεύω» του.Ποτέ δεν έχει πει έναν κακό λόγο, ποτέ δεν αδίκησε και ποτέ δεν προσέβαλε κανέναν. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Advertisement

2. Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Μια πραγματικά καλλιεργημένη γυναίκα παλιάς κοπής με ήθος και αξιοπρέπεια.Πρώτα σέβεται τον εαυτό της και την παιδεία της και μετά τους γύρω της.Δεν απασχόλησε ποτέ με τα προσωπικά της, δεν υπήρξε ποτέ κακόβουλη ενώ όσα βγάζει στη δημοσιότητα αφορούν μόνο στη δουλειά της. Κανείς δεν έχει να πει κάτι αρνητικό ούτε για τον επαγγελματισμό της αλλά ούτε και για την ανθρώπινη πλευρά της όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement

3.Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Είναι ένας πραγματικός κύριος. Ευγενής, προσινής που δίνει έμφαση μόνο στη δουλειά του.Τα πάντα στρέφονται γύρω από τη γυναίκα του Έφη Μουρίκη και την επαγγελματική του υπόσταση. Ακόμη και όταν αρνείται να δώσει μια συνέντευξη το κάνει με ευπρέπεια χωρίς να προσβάλει. Δεν κουτσομπολεύει, είναι πάντοτε συνεργάσιμος και μετρημένος στις δηλώσεις του θέλοντας να μην προκαλεί.

4. Έλενα Παπαρίζου

Πρόκειται για μια γυναίκα σταρ επί σκηνής που δεν ξεχνά όταν σβήνουν τα φώτα να μετατρέπεται σε μια καθημερινή απλή και προσιτή γυναίκα. Έχει χιούμορ, αυτοσαρκάζεται, είναι ειλικρινής με τον εαυτό της πάνω απ΄όλα και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν κακολογεί. Είναι βαθιά συναισθηματική και κυρία σε όλες τις εκφάνσεις της.

Advertisement

5. Θανάσης Βέγγος

Η ατάκα «καλέ μου άνθρωπε» τον χαρακτηρίζει απόλυτα. Όλη του τη ζωή ήταν εργάτης της τέχνης, είχε ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.Δεν είναι τυχαίο που άφησε το αποτύπωμά του ως ένας από τους πιο καλούς ανθρώπους στον χώρο της υποκριτικής.

6.Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Πρόκειται πραγματικά για μια φιλάνθρωπο. Η κ. Βαρδινογιάννη είναι από το 1999 πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιείται ως μέλος και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Επιπρόσθετα, είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής», Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», ενώ έχει τιμηθεί για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο από την Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής.Και φυσικά μην ξεχνάμε το φιλανθρωπικό της έργο μέσω του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».Αποτελεί παράδειγμα ήθους, δυναμικότητας και απλότητας.

6.Γιάννης Ζουγανέλης

Βαθιά υποστηρικτικός αποτελεί μια μεγάλη καρδιά παιδική και αθώα σαν του παιδιού. Βαθιά μορφωμένος, ζεστός, προσινής γεμάτος καλοσύνη.Πάντα υποστηρικτικός, πάντα βοηθητικός στα νέα παιδιά. Άριστος σύζυγος, καλός πατέρας με κοινωνική προσφορά την οποία δεν διατυμπανίζει. Είναι ένας βαθιά ηθικός άνθρωπος που δεν φοβάται να υπερασπιστεί τα πιστεύω του, χωρίς ωστόσο να προσβάλει ποτέ.

7.Τάσος Κωστής

Κύριος, με όλη τη σημασία της λέξης. Ευπρεπής, κοινωνικά ευγενής και ανθρώπινος αν έχεις τη χαρά και την τιμή να μιλήσεις μαζί του. Έχει δύναμη ψυχής,αξιοπρέπεια, δεν κατηγορεί συναδέλφους ενώ τηρεί τον λόγο του στο ακέραιο.

8. Χάρης Γρηγορόπουλος

Η αξιοπρέπεια και η ευπρέπεια σε όλο της το μεγαλείο. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε του ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζεται από μηνύματα αγάπης τόσο από τους συναδέλφους του όσο και από τους φίλους-ακολούθους.Βαθιά φιλόζωος, καλός οικογενειάρχης και ευγενήςείναι ένας άνθρωπος που αξίζει να επενδύσεις.

9.Θανάσης Μαρτίνος

Διακριτικά, αθόρυβα, πλην όμως ουσιαστικά και γενναιόδωρα, έχει να επιδείξει δραστηριότητα τέτοια, που ήδη τον κατατάσσει στην κατηγορία των σύγχρονων, μεγάλων ευεργετών αυτού του τόπου.Ο εφοπλιστής Θανάση Μαρτίνος, έχει προσφέρει τεράστιο φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό  έργο που εκτείνεται από την ενίσχυση νοσοκομείων, σχολείων, εκκλησιών, ιδρυμάτων ως την καίρια ανταπόκριση στο δράμα ενός αστέγου.

10.Μαριάννα Μόσχου

Εδώ και μια τετραετία ασκεί τα καθήκοντα του Πρόεδρου του Δ.Σ. της ΜΚΟ ΕΛΕΠΑΠ, (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, μεταξύ των οποίων, εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, και Κύφωση.