Enimerotiko.gr

Σάρωσαν κι εξαφανίστηκαν: 5 Έλληνες τραγουδιστές που χάθηκαν ξαφνικά από τη δημοσιότητα

Tags:

Η εξαφάνιση ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών προκαλεί εντύπωση, αφού έκαναν δυναμική είσοδο στον χώρο της μουσικής και όλοι πίστευαν ότι ήρθαν για να μείνουν.

Οι πέντε τραγουδιστές είναι τέκνα της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας, έβγαλαν ένα ή δύο άλμπουμ, έκαναν 2-3 μεγάλες επιτυχίες, αλλά σήμερα δυσκολεύεται κανείς να ανιχνεύσει τα μονοπάτια τους.

Και οι 5 υπηρέτησαν τη μουσική με τους δικούς τους όρους, δεν υποτάχτηκαν σε μανατζερικά και εμπορικά κόλπα και είχαν μια στάση ζωής που έδειχνε απόλυτη συνειδητοποίηση πως αυτό που κατάφερναν ήταν απίθανο να κρατήσει για πολύ. Όχι γιατί η μουσική τους δεν άφηνε αποτύπωμα. Ίσα ίσα…Απλώς γιατί αυτή είναι η ειμαρμένη της μουσικής, τουλάχιστον ως προς τα ελληνικά δεδομένα.

Εξαφάνιση ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών: Γιώργος Αλουπογιάννης

«Τιιιι έχεις πάρει απ΄τον ήλιο και θυμίζεις τη φωτιάαα…» έλεγε με την ωραία ροκ φωνή του ο Γιώργος και αυτό είναι το πιο γνωστό του τραγούδι, μαζί ίσως με το Τα Πιο Μεγάλα Πράγματα που είχε κορυφαίο videoclip. Τα τελευταία χρόνια κάνει κάποια live σε μουσικές σκηνές.

Εξαφάνιση ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών: Γιώργος Μυλωνάς

Με το Άσε Ένα Ψέμα έγινε ένας από τους περισσότερο παιγμένους καλλιτέχνες στα ραδιόφωνα το 2007, αν δεν κάνουμε λάθος. Είναι εξαιρετικά πιθανό, αν το κυκλοφορούσε σήμερα, να έκανε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Κάπου στις αρχές του 2010 είναι που χάνονται τα ίχνη του μετά από μερικά άλμπουμ που κυκλοφόρησε, στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Πάνο Μουζουράκη και μετά…αγνοείται.

Ήταν η έμπνευσή της: Η ανάρτηση της Αναστασίας που είχε δει η Έμμα και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της

Εξαφάνιση ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών: Ζακ Στεφάνου

Δείξε Μου Τον Τρόπο, Φτάσε Στον Πάτο και Στο Διάστημα Δραπέτες είναι τα τρία πιο «ακουσμένα» κομμάτια του. Με τα δύο πρώτα μάλιστα έγινε από τα μεγάλα hit της εκάστοτε χρονιάς. Το πρώτο έχει ακουστεί σίγουρα σε κάθε παρέα που μαζεύεται σε παραλία γύρω από φωτιά, έχει παιχτεί από κάθε όψιμο κιθαρίστα, έχει γίνει αιτία να κλάψουν πολλοί.

Το πιο παράδοξο με τον Ζακ είναι πως βρίσκεται μόλις στα 36 του και ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί δεν τον ακούμε πιο συχνά.

Εξαφάνιση ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών: Μιχάλης Εμιρλής

Από τους 5, είναι αυτός από τον οποίο θυμόμαστε τις περισσότερες επιτυχίες. Οι Συσκευασίες Μαργαρίνης είναι σαφώς το πρώτο, αλλά υπάρχουν Ο Κουβανός, Η Αιτία του Κακού, Μη Μου Μιλάτε για Κείνη, Αυτό Που Σ΄Αρέσει κ.α. Τα τελευταία χρόνια ο Μιχάλης κάνει κάποιες, σπάνιες η αλήθεια είναι, εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, αλλά έχει επιλέξει να κινηθεί περισσότερο στο κομμάτι της παραγωγής μουσικής και να μην φαίνεται τόσο.

Εξαφάνιση ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών: Σταύρος Μιχαλακάκος

Από τους 5 είναι ο μοναδικός που αναδείχτηκε μέσα από ριάλιτι, το δεύτερο X-Factor για την ακρίβεια, το οποίο και κέρδισε. Αν πάντως κάτι μπορούσαν όλοι να συμφωνήσουν, αυτό αφορούσε τη χροιά της φωνής του που δεν ταίριαζε με τα συνήθη πρότυπα τέτοιων ριάλιτι. Αν ο Σταύρος ήταν για παράδειγμα στην Αμερική, θα μπορούσε άνετα να έχει κάνει πορεία αντίστοιχη με του Nick Waterhouse για παράδειγμα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News