Enimerotiko.gr
Σχέσεις

10 μυστικά των ψυχολόγων που θα σας κάνουν να “επιβληθείτε” ακόμα και στους πιο δύσκολους χαρακτήρες

Ακόμα κι αν είμαστε μοναδικοί με τον δικό μας τρόπο, μοιραζόμαστε την ίδια ανθρώπινη φύση. Μας επιτρέπει να δημιουργούμε δεσμούς με άλλους ανθρώπους και το πιο σημαντικό, να ανακαλύψουμε τα κόλπα για τον τρόπο σκέψης τους. Αξιοποιώντας αυτό που όλοι έχουμε ήδη μέσα μας, είναι δυνατόν να επηρεάσουμε τις αποφάσεις και τις απόψεις των άλλων σχετικά με εμάς και τις καταστάσεις.

Συγκεντρώσαμε αυτά τα χρήσιμα ψυχολογικά κόλπα που έχουν ισχυρή επίδραση σχεδόν σε όλους.

1. Δημιουργήστε μια ψευδαίσθηση επιλογής.

Εάν χρειάζεστε κάποιον να κάνει κάτι για σας, ζητήστε μια πιο δύσκολη εργασία πριν κάνετε την αρχική σας αίτηση. Μετά την απόρριψη των μεγαλύτερων πραγμάτων, οι άνθρωποι τείνουν να δέχονται το εύκολο αίτημα. Αυτό λειτουργεί επίσης όταν προσπαθείτε να πείσετε κάποιον. Δώστε τους 2 επιλογές ταυτόχρονα: το πράγμα που θέλετε και ένα άλλο έργο πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Αυτό που θα επιτύχετε με αυτό είναι να κάνετε το πραγματικό σας αίτημα να φαίνεται πιο απλό σε σχέση με το άλλο.

2. Μετατρέψτε τη διαφωνία σε πλεονέκτημα.

Όταν οι άνθρωποι σας λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείτε, μην τους πηγαίνετε κόντρα έντονα. Πρώτα αναγνωρίστε τι λένε με λέξεις όπως «βλέπω τι εννοείς» και συνεχίστε με τη δική σας γνώμη ρωτώντας «αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ αυτό το μέρος;» Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει να πείτε τα δικά σας χωρίς διακοπή ή κάποιον να σας αντιτάσσεται.

3. Η μαμά ξέρει καλύτερα.

Μπορείτε να προσελκύσετε την προσοχή στα λόγια σας λέγοντας στους άλλους ότι σας δίδαξε ο πατέρας ή η μητέρα σας. Οι άνθρωποι συμμορφώνονται με μια παραδοσιακή φιγούρα πειθαρχίας και θα σέβονται μια μητέρα ή έναν πατέρα σκεφτόμενοι ενστικτωδώς τους γονείς τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ολόψυχα τα λόγια των γονιών τους και όταν αναφέρετε ότι τα λόγια σας προέρχονται και από έναν γονέα, θα δημιουργήσει το ίδιο αποτέλεσμα με τη δική τους οικογένεια.

4. Πάρτε ένα δάνειο αγάπης.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί όσο θέλετε. Ρωτήστε τους για κάτι μικρό αν μπορείτε να δανειστείτε, ίσως ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει. Αυτό θα προκαλέσει πρώτα μια διστακτική σχέση μεταξύ των δύο σας, τότε θα οδηγήσει σε μια αλλαγή της άποψης αφού δώσετε το αντικείμενο πίσω.

5. Η σιωπή μπορεί να είναι αμήχανη.

Κατά τη διάρκεια μιας αμήχανης σιωπής με έναν άνθρωπο που θα θέλατε να τα πάτε καλά, ρωτήστε τον κάτι για τον εαυτό του. Ακόμη και ο πιο χαλαρός άνθρωπος απολαμβάνει να μιλάει για τον εαυτό του. Θα σας ρωτήσει κάτι σε αντάλλαγμα και θα μετατρέψετε τη σιωπή σε μια ρευστή συζήτηση.

6. Η εμπιστοσύνη προσελκύει ανθρώπους.

Αφού τελειώσετε να μιλάτε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, απλά κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια και περιμένετε στη σιωπή. Η αποφασιστική σας εμφάνιση θα επηρεάσει θετικά την αντίληψη των άλλων για αυτό που μόλις είπατε. Εάν χάσετε την επαφή με τα μάτια μετά από αυτές τις έντονες στιγμές, θα παρατηρήσετε απώλεια ενδιαφέροντος μετά από λίγο χρόνο.

7. Κάντε τους να αισθάνονται σπουδαίοι.

Η χρήση των σωστών λέξεων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν χρειάζεστε βοήθεια. Οι άνθρωποι τείνουν να σας βοηθήσουν με τα αιτήματά σας αν τους το παρουσιάσετε ως χάρη. Ο εγωισμός τους θα υπερισχύσει και θα αισθάνονται σαν να σας παραχωρούν μια ευχή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε απλές φράσεις όπως “Σε παρακαλώ κάνε μου μια χάρη” ή “Χρειάζομαι πραγματικά τη βοήθειά σου”.

8. Δημιουργήστε μια αντίδραση που θα παρατηρήσετε.

Όταν είστε νέοι σε μια παρέα, κάντε ένα αστείο ή πείτε μια αστεία ιστορία για να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις των άλλων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πιο κοντά θα κοιτάξουν ο ένας τον άλλο ενώ θα γελούν και αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τους δεσμούς και να καθορίσετε τις σχέσεις μεταξύ των φίλων.

9. Επαναλάβετε αυτό: Επαναλάβετε.

Η επανάληψη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό των ανθρώπων. Εάν θέλετε να επιβάλλετε τη γνώμη σας σε κάποιον άλλο, απλώς επαναλάβετε την σε διαφορετικό περιεχόμενο ή απλά να πείτε το ίδιο πράγμα στη συνομιλία με διαφορετικές εκφράσεις. Αφού ακούσουν το ίδιο πράγμα αρκετές φορές, οι άνθρωποι θα αντιληφθούν την ιδέα ως δική τους, αφού ο εγκέφαλός τους θα χαρακτηρίσει την ιδέα ως οικεία ή γνωστή.

10. Δημιουργήστε εμπιστοσύνη για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη

Όταν προσπαθείτε να χτίσετε εμπιστοσύνη σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, παραδέχεστε τα μικρά λάθη σας σε άλλους. Οι άνθρωποι θα δουν την ευάλωτη πλευρά σας και θα σας δεχτούν ως έντιμο πρόσωπο. Αυτό θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης.

Μπόνους:

Και μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε με τη δική σας φύση! Εδώ είναι ένα ακόμα κόλπο για τους λάτρεις του παιχνιδιού πέτρα – ψαλίδι – χαρτί. Ενώ παίζετε, εάν κάνετε μια ερώτηση πριν πείτε ψαλίδι πέτρα – ψαλίδι – χαρτί χωρίς να περιμένετε τις απαντήσεις, η πλειοψηφία των ανθρώπων θα τείνουν να πουν “ψαλίδια” για την κίνηση τους. Δοκιμάστε το, θα εκπλαγείτε!

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News