Enimerotiko.gr

10 συμβουλές από την “μυστική συνταγή” για μια δυνατή και ευτυχισμένη σχέση

Tags:

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να γεράσουν παρέα με κάποιον, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά γάμου μειώνονται, γεγονός που έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν ότι μια μακροχρόνια σχέση είναι ένας μύθος ή απλά δεν αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αγάπη και οι σχέσεις είναι περίπλοκες, αλλά υπάρχουν κάποιες εύκολες ρομαντικές συμβουλές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη.

Κάναμε μια μικρή έρευνα και συντάξαμε μια λίστα με κάποιες ρομαντικές συμβουλές που μπορεί να είναι η συνταγή για μια δυνατή και ευτυχισμένη σχέση.

1. Πάντα να έχετε κάποιο μικρό όνειρο στο μυαλό σας που θα μοιράζεστε με τον σύντροφό σας.

Αν μοιράζεστε ένα μικρό όνειρο , θα έχετε μια κοινή ελπίδα για τον ίδιο στόχο. Σκεφτείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή ένα νέο αυτοκίνητο. Ίσως ελπίζετε να ανακαινίσετε το δωμάτιό σας ή σχεδιάζετε μια οικογενειακή επανένωση στο σπίτι σας. Οι κοινές ελπίδες και τα όνειρα είναι ένας θετικός τρόπος για να σας κρατήσουν συνδεδεμένους και ευτυχισμένους με τον σύντροφό σας.

2. Γράψτε λεπτομέρειες σχετικά με τις απλές ευχές του συντρόφου σας.

Αν διαπιστώσετε ότι πάντα ξεχνάτε αυτό που ήθελε ο σύντροφός σας για τα γενέθλιά του, αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα και πολλά άλλα. Κάθε φορά που ο σύντροφός σας μιλάει για ένα νέο εστιατόριο που θα ήθελε να επισκεφθεί, μια ταινία που περίμενε δει ή κάτι που επιθυμεί να αγοράσει, σημειώστε το. Μπορείτε να το κρατήσετε ως σημείωση στο κινητό σας τηλέφωνο και να το δείτε όταν κανονίσετε ένα ραντεβού ή να του αγοράσετε ένα δώρο επετείου.

3. Σχεδιάστε μικρές εκπλήξεις για τον σύντροφό σας.

Μετά τους πρώτους μήνες μιας σχέσης, το πάθος μειώνεται και μπορεί να αρχίσετε να συνηθίζετε τον σύντροφό σας. Δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπάτε πια, αλλά είστε πιο σταθεροί τώρα. Η αληθινή αγάπη δεν είναι μόνο πάθος, αλλά είναι και η επιθυμία ότι επιλέγετε να είστε με αυτό το άτομο κάθε μέρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πάθος πρέπει να σβήσει εντελώς. Κάντε έκπληξη στον σύντροφό σας με το αγαπημένο του επιδόρπιο, προετοιμάστε του ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή αγοράστε εισιτήρια για την ταινία που θέλει να δει (που γράψατε στο σημειωματάριό σας).

4. Κατά τη διάρκεια ενός καυγά, σκεφτείτε πώς μπορεί να είναι δικό σας λάθος.

Αν μαλώνετε και συνειδητοποιήσετε ότι τα πράγματα ξεφεύγουν, πάτε σε διαφορετικά δωμάτια για 20 λεπτά. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να ηρεμήσετε και το πιο σημαντικό, να σκεφτείτε το γεγονός ότι ίσως έχετε συμβάλει με κάποιο τρόπο στην κατάσταση που σας κάνει να μαλώνετε. Μετά από 20 λεπτά, γίνετε λίγο πιο ταπεινοί και μιλήστε ο ένας στον άλλο, για όσα νομίζετε ότι έχετε σφάλλει, ζητήστε συγγνώμη και προσπαθήστε να βρείτε μια κοινή λύση στο πρόβλημα.

5. Εφαρμογή της μεθόδου 3-1.

Αν μερικές φορές νομίζετε ότι πάντα κάνετε ό, τι θέλει να κάνει ο σύντροφός σας, δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο. Πείτε του ότι θέλετε να πάτε στο κινηματογράφο. Ένας από εσάς μπορεί να επιλέξει 3 ταινίες που θα ήθελε να δει και ο άλλος να επιλέξει την ταινία που του αρέσει περισσότερο από αυτές τις 3 επιλογές. Με αυτόν τον τρόπο, συνεργαστήκατε μαζί για να λάβετε μια απόφαση και και οι δύο επιλέξατε τι να κάνετε.

Από την "αφάνεια", στην αποθέωση: Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Τσορτέκη του «Maestro» και του «Αυτή η νύχτα μένει»

6. Μείνετε λίγο χρόνο χώρια, για να λείψει ο ένας στον άλλον.

Αν ξοδεύουμε όλο τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε με τον σύντροφό μας, πιθανόν δεν κάνουμε κάτι άλλο που θα θέλαμε να κάνουμε μόνοι μας. Σκεφτείτε να κάνετε ένα πεντικιούρ, να πάτε για ένα καφέ με μια φίλη ή να πάτε για ψώνια με τη μαμά σας. Πρέπει να περνάμε χρόνο χωριστά για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας, ειδικά οι εσωστρεφείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε την ευκαιρία να σας λείψει ο σύντροφός σας, να περάσετε καλά και να επιστρέψετε σε αυτούς πιο φρέσκοι.

7. Βελτιώστε τις σχέσεις με τα πεθερικά σας, με το να γίνετε ο αγγελιοφόρος καλών νέων

Τα πεθερικά σας μπορεί να είναι δύσκολο να τους χειριστείτε, αλλά ο σύντροφός σας τους λατρεύει και θα ήθελε να τα πηγαίνατε καλά. Προσπαθήστε να διευκολύνετε τα πράγματα με το να είστε το άτομο που πάντα τους λέει τα καλά νέα. Μπορείτε να είστε το άτομο που τους προσκαλεί για δείπνο, που τους ευχαριστεί για αυτό το μοναδικό κρύσταλλο που σας πήραν για τα Χριστούγεννα και που αποδέχεται την πρόσκληση για το γεύμα της Κυριακής. Αφήστε τον σύντροφό σας να χειριστεί την αρνητική επικοινωνία και να είναι αυτός που ζητά συγγνώμη επειδή δεν θέλει να παρευρεθείτε σε κάποια έξοδο ή δεν μπορεί να δανείσει το αυτοκίνητο για το Σαββατοκύριακο.

8. Συνεργαστείτε για ένα κοινό project.

Δημιουργήστε κάτι μαζί, μόνο οι δυο σας, ώστε να γίνετε ειδικοί στην ομαδική εργασία. Μιλάμε για κάτι απλό όπως για παράδειγμα να μαγειρέψετε μαζί, να διακοσμήσετε το σπίτι ή να βάψετε την μπροστινή πόρτα. Είναι σημαντικό για εσάς και οι δύο να πετύχετε κάτι μαζί. Ίσως μπορείτε να γραφτείτε σε μαθήματα εκμάθησης κάποιας ξένης γλώσσας ή να συμμετέχετε παρέα σε κάποιον διαγωνισμό.

9. Αγκαλιαστείτε! Η φυσική επαφή από μόνη της μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ερωτευμένοι.

Η ανθρώπινη επαφή είναι τόσο δυνατή ώστε να μπορεί να δείχνει αγάπη χωρίς να πει μια λέξη. Επιπλέον, η αγκαλιά απελευθερώνει την οξυτοκίνη, γνωστή και ως “ορμόνη της αγάπης”. Αυτή η ουσία κάνει εσάς και το σύντροφό σας να αισθάνεστε ευτυχισμένοι, ασφαλείς και συνδεδεμένοι – με λίγα λόγια, σας κάνει να αισθάνεστε ερωτευμένοι. Πείτε στον σύντροφό σας ότι είστε ευτυχισμένοι που είστε άλλη μια μέρα δίπλα του. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει να εκτιμήσετε τον σύντροφό σας περισσότερο αλλά θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε περισσότερο εκτιμημένοι σε αντάλλαγμα. Επιπλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι η ευγνωμοσύνη πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους.

10. Προσφέρετε στον σύντροφό σας μια μέρα γεμάτη από δραστηριότητες που αγαπά.

Μερικές φορές, χρειάζεται να περάσετε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας να κάνει αυτό που αγαπά, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει πολύ. Στη συνέχεια, αλλάξτε και περάστε μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη σε σας. Και οι δύο θα γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και ποιος ξέρει, ίσως θα αποκτήσετε ένα νέο χόμπι που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε μαζί.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News