11-tropoi-antimetopisis-ton-atomon-poy-anakateyontai-sta-prosopika-sas-kai-dilitiriazoyn-ti-zoi-sas-58461
21:12

11 τρόποι αντιμετώπισης των ατόμων που ανακατεύονται στα προσωπικά σας και δηλητηριάζουν τη ζωή σας

21:12
Newsroom

Το Busie Body ήταν ένα επιτυχημένο θεατρικό τον 18ο αιώνα για έναν πολυάσχολο που του αρέσει να γνωρίζει τα πάντα για τις ζωές των όλων και να παρεμβαίνει στις ερωτικές περιπτύξεις των φίλων του. Φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σήμερα, καθώς όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που τους αρέσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μπλέκονται στη ζωή μας . Μπορούμε όμως να αναλάβουμε δράση, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην παρεμβαίνουν πλέον στη ζωή μας.

Αναλύουμε τις διάφορες μεθόδους που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που χώνουν τη μύτη τους στα προσωπικά μας θέματα.

Advertisement

1. Ελέγξτε αν το κάνουν  καλοπροαίρετα.

Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις, αλλά ο τρόπος που λένε τα πράγματα ακούγεται προσβλητικός. Προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσετε αν θέλουν το καλό σας. Θα μπορούσε να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτά που λένε. Αλλά θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στο ότι νοιάζονται για τον εαυτό τους και δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους  κάτι που ταιριάζει στη δικη σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν οφείλεται στις δικές σας αδυναμίες.

Advertisement

Advertisement

2. Ορίστε σαφή όρια.

Χρησιμοποιήστε κατηγορηματικές δηλώσεις σε πρώτο πρόσωπο για να δείξετε ότι δεν αστειεύεστε με το θέμα, π.χ. “Δεν διαπραγματεύομαι τον μισθό μου”. Μάθετε να λέτε όχι και καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να τους δώσετε καμία εξήγηση για αυτό, π.χ. “Όχι, μην με προξενέψετε σε κανέναν.” Είναι επίσης χρήσιμο να προστατέψετε τα προσωπικά σας αντικείμενα , όπως να μην αφήνετε το τηλέφωνό εκτεθιμένο ή τον λογαριασμό σας στο Facebook να συνδεδεμένο σε κοινόχρηστο υπολογιστή, έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας.

Advertisement

3. Μην το παίρνετε προσωπικά.

Μάθετε ότι μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις σας, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε τι κάνουν οι άλλοι. Έτσι, ακόμη και αν γνωρίζετε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν πει ή να ρωτήσουν κάτι , το έκαναν, μπορείτε να ελέγξετε το συναίσθημα που έχετε για αυτό. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε αυτά που λένε, παρά στο αν θα έπρεπε ή όχι.

4. Αγνοήστε τους.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν μπορείτε να αποφύγετε και πρέπει να διατηρήσετε μια πολιτισμένη σχέση μαζί τους, όπως με έναν συνάδελφό σας ή κάποιον γείτονάς σας. Εάν αναμιχθούν στη ζωή σας, αν δεν ξεφύγουν από τα όρια, ίσως είναι καλύτερο να μην δώσετε βάση.

Advertisement

5. Μην μοιράζεστε προσωπικά δεδομένα μαζί τους.

Οι πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή τροφοδοτούν τους ενοχλητικούς ανθρώπους, επειδή μόλις μάθουν κάτι για εσάς, θα θέλουν να το σχολιάσουν ή να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες. Γι ‘αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε τα πράγματα για τον εαυτό σας. Σε περίπτωση που σας ρωτήσουν για αυτά, μην δώσετε κάποια ουσιαστική απάντηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος σας ρωτά: “Γιατί είσαι ακόμα ανύπαντρη;” θα μπορούσατε να απαντήσετε  “Πόσο γλυκό εκ μέρους σου να ανησυχείς.” Θα μπορούσατε επίσης να διασφαλίσετε ότι δεν μπορούν να λάβουν εύκολα πληροφορίες για σας περιορίζοντας την πρόσβασή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας.

6. Απαντήστε ευγενικά.

Παρόλο που δεν πρέπει να είστε αγενείς, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε θέση. Θα μπορούσατε επίσης να γυρίσετε το παιχνίδι και να πείτε, “Δεν συνειδητοποίησα ότι σπαταλάτε τόση ενέργεια για την κατάστασή μου. Υπάρχει λόγος για αυτό; ” Αυτό μπορεί να τους ζορίσει γιατί τώρα είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη ερώτηση.

7. Αντιδράστε με καλοσύνη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι εισβάλλουν στη ζωή άλλων ανθρώπων επειδή είναι δυσαρεστημένοι με τη δική τους. Είναι πιθανό ότι η συμμετοχή στη ζωή σας τους βοηθά να αισθάνονται καλύτερα για τη δική τους. Επομένως, θα ήταν χρήσιμο να τους δώσετε μια ευκαιρία να μιλήσουν για αυτό. Αν ρωτήσουν “Γιατί χωρίσες έναν τόσο καλό άντρα;” θα μπορούσατε να απαντήσετε ευγενικά κάπως έτσι “Είχατε μια εμπειρία διαζυγίου που μετανιώσατε;”

8. Ελαχιστοποιήστε το χρόνο σας μαζί τους.

Ο απλούστερος τρόπος αντιμετώπισης ενός που χώνει την μύτη του είναι να μειώσετε την αλληλεπίδρασή σας μαζί του. Εάν μπορείτε να αποφύγετε να ασχοληθείτε μαζί του, κάντε το. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε εύκολα να αποθηκεύετε το τηλέφωνό του, έτσι ώστε κάθε φορά που καλεί, να μην χρειάζεται να απαντήσετε. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι περνάτε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μαζί του.

9. Αλλάξτε θέμα συζήτησης.

Το ψέμα μπορεί να σας φέρει σε κίνδυνο αργότερα, οπότε ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε την απάντηση σε άσχημες ερωτήσεις είναι να αλλάξετε το θέμα. Εάν κάποιος σας ρωτήσει κάτι που δεν θέλετε να απαντάτε, μπορείτε επίσης να αντιστρέψετε τους ρόλους, ώστε να είναι αυτός που πρέπει να απαντήσει σε μια ερώτηση. Για παράδειγμα, αν κάποιος ρωτήσει, “Δεν έχετε ακόμα παιδί;” μπορείτε να πείτε «Θυμάμαι ότι έχετε 3 παιδιά. Πόσο χρονών είναι τώρα; ”

10. Πείτε τους πώς αισθάνεστε.

Αντιμετωπίζοντας τους ανοίγοντας την καρδιά σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ευάλωτοι, αλλά μπορεί επίσης να κάνει και στους δύο σας καλό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι λένε μόνο ακίνδυνα πράγματα χωρίς να γνωρίζουν ότι τα λόγια τους προκαλούν πόνο. Αλλά αν γίνουν αμυντικοί ή σας υποτιμήσουν περισσότερο αφού τους πείτε για την ταλαιπωρία σας, είναι ένα σαφές σημάδι ότι είναι το είδος των ανθρώπων που πρέπει να μείνετε μακριά.

11. Αντιμετωπίστε το με χιούμορ.

Εάν προτιμάτε να αποφύγετε τις δυσάρεστες καταστάσεις και να μην το κάνετε θέμα, χρησιμοποιήστε  χιούμορ. Οι κουτσομπόληδες μπορεί να μην πάρουν την υπόδειξη ή μπορεί να μην τους αγνοήσετε εντελώς, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να το διασκεδάσετε. Όταν σας ρωτήσουν, “Βλέπεις κανέναν αυτό το διάστημα;” μπορείτε να απαντήσετε με “Βλέπω εκείνη την πίτα εκεί και φαίνεται πεντανόστιμη.”