Enimerotiko.gr
Σχέσεις

14 χαρακτηριστικά που αν έχει η σχέση σας τότε θα καταφέρετε να μείνετε για πάντα μαζί

Όλοι έχουμε πιθανώς κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τη σχέση μας κατά καιρούς. Αλλά πώς μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε ότι η σχέση μας αξίζει; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι αυτό το άτομο είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε;

Συγκεντρώσαμε ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν η σχέση μας είναι δυνατή ή όχι και να λύσουμε κάποια προβλήματα με τον σύντροφό μας, αν υπάρχουν.

Μπορείτε να συζητήσετε τα μελλοντικά σας σχέδια σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

-Έλα τώρα… -Σταμάτα!

Αν δεν μπορείτε να σχεδιάσετε το μέλλον σας μαζί, όλες οι προσπάθειες προκαλούν άγχος και δεν μπορείτε να συζητήσετε τίποτα χωρίς να μην διαφωνήσετε, δεν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον. Και αυτός ο τύπος σχέσης δεν έχει μέλλον. Είναι απλώς θέμα χρόνου πριν συμβεί κάτι για να διαλύσει τη σχέση.

Σε μια καλή σχέση, οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν το μέλλον χωρίς φόβο και είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι γι ‘αυτό.

Όλες οι υποσχέσεις σας είναι πραγματικές.

-Όμως το υποσχέθηκες! -Και εσύ το ίδιο!

Σε μια υγιή σχέση, οι άνθρωποι αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Μπορούμε όμως να μιλάμε για εμπιστοσύνη αν ξεχνάνε τις υποσχέσεις και τις επιθυμίες του άλλου; Πώς μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό το πρόσωπο;

Είναι σημαντικό να σέβεστε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του συντρόφου σας και να μην κάνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε.

Δεν ελέγχετε ο ένας τον άλλον.

-Μπορώ να βγω με τις φίλες μου το βράδυ σε παρακαλώ; Μια ώρα αργότερα: Όχι, όχι ακόμα. Μιλάμε.

Σε καλές σχέσεις, οι άνθρωποι δεν βιώνουν την έντονη επιθυμία να ελέγξουν τη ζωή του συντρόφου τους και να θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε αυτούς. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να συγχέεται με τη φροντίδα, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι θέλουν να ελέγχουν τα πάντα.

Κάθε σύντροφος έχει τα προσωπικά του όρια και χόμπι και αυτός είναι ο λόγος που ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον.

Αντιμετωπίζετε καλά τα αντίθετα ημερήσια προγράμματα.

Αν έχετε τις δικές σας συνήθειες και οι δύο δεν μπορείτε να βρείτε έναν συμβιβασμό ή απλά δεν θέλετε να κάνετε μια προσπάθεια, τότε δεν μπορούμε να ονομάσουμε αυτόν τον τύπο ζωής αρμονικό.

Οι άνθρωποι που σέβονται ο ένας τον άλλον βρίσκουν πάντα ισορροπία, ώστε να μπορούν και οι δύο να αισθάνονται άνετα.

Η ζωή σας δεν μοιάζει με διαρκές δράμα.

-Τι συμβαίνει;

Η ζωή σας δεν μπορεί να είναι ήσυχη και άνετη, αν δεν έχετε καν την ευκαιρία να μιλήσετε με τον σύντροφό σας, αν πάντα πρέπει να μαντέψετε και να διστάζετε να μάθετε τι συμβαίνει και αν δεν ξέρετε ποιες από τις ενέργειές σας θα προκαλέσουν δάκρυα και σιωπή.

Αυτή η συμπεριφορά είναι ένας τύπος χειραγώγησης. Οι άνθρωποι που αγαπούν ο ένας τον άλλον δεν χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους και ποτέ δεν κρατούν τα συναισθήματά τους μυστικά.

Νιώθετε υπερηφάνεια ο ένας για τον άλλο.

-Τα κατάφερα! -Ναι. Με την τρίτη προσπάθεια…

Εάν δεν μπορείτε να δεχτείτε τα επιτεύγματα του αγαπημένου σας προσώπου, σημαίνει ότι η σχέση σας αποτελείται από αντιπαλότητα, ζήλια, χαμηλή αυτοεκτίμηση και τη θέληση να ελέγχετε τα πάντα.

Σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, οι άνθρωποι είναι ειλικρινά ευτυχείς για την επιτυχία του άλλου και αντιμετωπίζουν αυτά τα επιτεύγματα ως γιορτές ακόμα κι αν οι νίκες είναι ασήμαντες.

Ενδιαφέρεστε πάντα για τα κοινά σας σχέδια.

-Τι; Δεν χρειάζεται να σου λέω τα πάντα! -Θα αργήσω το βράδυ. Ας αλλάξουμε τα σχέδιά μας για αύριο.

Αν δεν ενδιαφέρεστε για τα συναισθήματα του συντρόφου σας, δεν θα θυμηθείτε ποτέ να τον ενημερώσετε για μια αλλαγή στα σχέδιά σας. Ίσως να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας και να μην το σκεφτείτε καν.

Αλλά σε καλές σχέσεις, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι όλοι περνάμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και δεν αποφεύγουν να συζητούν σχέδια που ξαφνικά πηγαίνουν στραβά. Επίσης, δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν καυγάδες και παράπονα επειδή τα κοινά σχέδια μπορούν να αναβληθούν και οι καυγάδες μπορούν να αποφευχθούν.

Οι ενέργειές σας μετά από ένα καυγά

-Οκ θα κοιμάται στον καναπέ για μια εβδομάδα. -Δεν θα επιστρέψω σπίτι το βράδυ. -Με πλήγωσε πολύ. Θα προσπαθήσω να μην αντιδράσω ξανά έτσι. -Και εγώ το ίδιο. Συγγνώμη.

Αν δεν σταματάτε ποτέ να σκέφτεστε τα συναισθήματα του συντρόφου σας, έτσι ώστε να μην τον βλάψετε ακόμα και όταν μαλώνετε, η σχέση σας είναι πραγματικά δυνατή.

Κανείς δεν έχει ανοσία στη σύγκρουση, αλλά οι άνθρωποι που αγαπούν ποτέ δεν προσπαθούν να καταστρέψουν και να βλάψουν ο ένας τον άλλον. Και μετά από ένα καυγά, δεν μένουν σιωπηλοί για μέρες. Οι άνθρωποι που αγαπιούνται ενδιαφέρονται για την επίλυση συγκρούσεων: προσπαθούν να κατανοήσουν τις απόψεις και τη θέση του άλλου.

Δεν υπάρχει χώρος για ζήλια στη σχέση σας.

-Που ήσουν; -Σε φίλη μου. -Και πως τον λένε; -Έλα τώρα ήμουν με την Τζέιν. -Έτσι τον αποκαλείς; Δώσε μου το τηλέφωνό σου τώρα!

Μερικές φορές η ζήλια μετατρέπεται σε εμμονή και ένα άτομο μετατρέπεται σε τύραννο που αντιμετωπίζει τον σύντροφό του ως ιδιοκτησία του. Τον ταπεινώνει με τη δυσπιστία τους, τον κάνει πάντα να ψάχνει για εξηγήσεις και να τον αναγκάζει να ζει με το φόβο μήπως θυμώσει ο ζηλιάρης σύντροφός του. Αυτό το είδος της ζωής φαίνεται πραγματικά δυσάρεστο.

Μπορεί να ζηλεύετε φίλους, συγγενείς και χόμπι, μπορεί να δημιουργήσετε σκηνή ή να κάνετε τον σύντροφό σας να αισθανθεί ενοχές, αλλά είναι πολύ καλύτερο να εμπιστεύεστε τον αγαπημένο σας.

Δεν παραπονιέστε για τον σύντροφό σας.

-Δεν με εκτιμάει. -Δεν με καταλαβαίνει.

Δεν είναι ποτέ καλό αν δεν μπορείτε να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και αρχίζετε να παραπονιέστε στους φίλους σας. Μπορείτε πάντα να πείτε ότι αυτή η σχέση είναι πολύ δύσκολη για εσάς και ότι αισθάνεστε άγχος, αλλά απλά δεν θέλετε να κάνετε κάτι γι ‘αυτό.

Θα μπορούσατε να γίνετε ένας παραπονιάρης και πάντα να γκρινιάζετε για το θλιβερό πεπρωμένο σας και την άδικη ζωή. Ή μπορείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε την κατάσταση: να μιλήσετε με ειλικρίνεια στον σύντροφό σας και να τον ακούσετε προσεκτικά. Και αν τα σχέδια και οι απόψεις σας ταιριάζουν;

Τίποτα δεν πηγαίνει στραβά.

-Πάντα το κάνεις αυτό! -Και εσύ ποτέ δεν το κάνεις αυτό!

Σε κακές σχέσεις, οι άνθρωποι προσβάλλουν και πληγώνουν ο ένας τον άλλον στη μέση της επίλυσης των προβλημάτων τους. Ο σύντροφός σας πρέπει να γνωρίζει ότι η άποψή σας είναι αυτό που μετράει περισσότερο και ότι το ίδιο το πρόβλημα δεν έχει νόημα.

Σε καλές σχέσεις, κανείς δεν προσπαθεί να πληγώσει το άλλο άτομο. Οι άνθρωποι αναζητούν ευκαιρίες για να αλλάξουν την κατάσταση και δεν επιμένουν πολύ στις απόψεις τους. Μερικές φορές διαφορετικά θέματα αντιμετωπίζονται ακόμη και ως ενδιαφέρουσες και προκλητικές σπαζοκεφαλιές.

Δεν προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον.

-Ο άντρας της Κέιτ το κάνει καλύτερα. -Η μητέρα μου χρησιμοποιεί άλλη συνταγή. -Δεν ντύνεσαι καλά. -Δεν θες να τα βάψεις ξανθά;

Οι ώριμοι και αγαπητοί σύντροφοι δέχονται ο ένας τον άλλο όπως είναι. Δεν συγκρίνουν τους αγαπημένους τους με εφήμερα ιδεώδη, μη επιτεύξιμους στόχους και πιο επιτυχημένους φίλους. Σε κακές σχέσεις, οι άνθρωποι προσπαθούν συνεχώς να αλλάξουν ο ένας τον άλλο και ποτέ δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι. Δεν θα είστε ποτέ χαρούμενοι αν νομίζετε ότι ο σύντροφός σας κάνει τα πάντα λάθος όπως ο τρόπος που σκέφτονται, φαίνονται, μιλούν κ.λπ.

Εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, να είστε πιο ανεκτικοί στους ανθρώπους που αγαπάτε.

Ποτέ δεν κατηγορείτε ο ένας τον άλλο.

-Εσύ φταις! Σου είπα ότι χρειαζόμασταν άλλη βαλίτσα. -Και εσύ είσαι πολύ αργή. Εσύ φταις!. Είσαι ευχαριστημένη τώρα; -Κάθε εμπόδιο για καλό! -Πάμε με τρένο!

Εάν ξεκινήσετε να κατηγορείτε τον σύντροφό σας αντί να ψάξετε για μια λύση σε ένα πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι η σχέση σας είναι ασταθής. Δεν υποθέτετε καν ότι ίσως να είστε η κύρια αιτία του προβλήματος, είναι ευκολότερο να κατηγορήσετε κάποιον άλλο και ο αγαπημένος σας αναγκάζεται να σιωπά και να συμφωνεί με όσα λέτε. Δεν υπάρχει αρμονία σε αυτή τη σχέση.

Μια καλή σχέση σημαίνει να είστε μία ομάδα. Τα αγαπημένα ζευγάρια φροντίζουν ο ένας τον άλλο, κάνουν πράγματα μαζί, και οι δύο αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις και τα λάθη τους.

Πώς να είστε ευτυχισμένοι σε μια σχέση;

Μια σχέση είναι η κοινή σας ευθύνη. Μη φοβάστε να συζητήσετε τα πάντα και να ακούσετε τον σύντροφό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε αν η σχέση σας είναι αρμονική ή όχι.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το άλλο άτομο αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας. Και θα αλλάξει και ο σύντροφός σας αν παρατηρήσει την αλλαγή σε σας. Είναι πολύ ευχάριστο να αισθάνεστε ότι και οι δύο είστε τυχεροί που βρίσκεστε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Να είστε προσεκτικοί αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι μαζί για πάντα.

Μπόνους: Αν μια γυναίκα φοβίζει τον άντρα της, είναι η μοναδική γυναίκα της ζωής του.

Κάτι ενδιαφέρον που πρέπει να γνωρίζετε για τις σχέσεις, είναι ότι η γυναίκα πραγματικά φοβίζει τον άνδρα σε ζευγάρια όπου και οι δύο σύντροφοι έχουν μια ισχυρή δέσμευση να αγαπούν ο ένας τον άλλον για πάντα. Αλλά τον τρομάζει με τον πιο αβλαβή και χαριτωμένο τρόπο. Αυτός ο άντρας δεν φοβάται πραγματικά τη σύζυγό του ή τη φίλη του, φοβάται μη την απογοητεύσει και την κάνει να αισθανθεί δυσαρεστημένη ή αναστατωμένη.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News