Enimerotiko.gr
Σχέσεις

6 συμβουλές για το πως να αντιδράσεις σωστά όταν κάποια φλερτάρει με τον σύντροφό σου

Είσαι σε ένα πάρτι ή στο γραφείο και βλέπεις την συνάδελφό σου να γελάει ασταμάτητα με τα αστεία του αγοριού σου. Παίρνει μέχρι και ένα ποτήρι από τον δίσκο και του τον προσφέρει χαμογελώντας του και το αγόρι σου ανταποδίδει. Νιώθεις ότι η ζήλεια αρχίζει να σε διακατέχει. Τώρα που δεν ξέρει αν πρέπει να κοιτάξεις τον σύντροφό απογοητευμένη και να φύγεις από το πάρτι ή να πεις στην συνάδελφό σου να κοιτάει την δουλειά της. Όταν κάποιος φλερτάρεις με τον σύντροφό σου, τα πράγματα μπορεί να γίνουν γρήγορα άβολα, αλλά αν χειριστείς την κατάσταση στρατηγικά και ήρεμα είναι αρκεί για να ξέρεις πως να απαντήσεις με επιτυχία.

Σου παρουσιάζουμε το σχέδιο δράσεις που πρέπει να ακολουθείς για να αντιδράσεις όταν κάποιος φλερτάρει με το άλλο σου μισό

1. Έλεγξε τις συνθήκες.

Προσδιορίστε εάν μία ενδεχόμενη αντίδραση αξίζει τον χρόνο σου αξιολογώντας την κατάσταση. Σε τελική ανάλυση, δεν ευθύνεται ο σύντροφό σας εάν κάποια τον φλερτάρει.

Υπέθεσε ότι είναι κάτι παροδικό και συμβαίνει ακριβώς μπροστά σου, όπως μια συζήτηση μεταξύ του συντρόφου σου και κάποιον από το πάρτι, ή ανταλαγές γέλιων ανάμεσα σε ξαδέργια. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι πιο βολικό αν απλά το αφήσεις να περάσει. Το γεγονός ότι αυτό σημβαίνει ακριβώς μπρόστά στα μάτια σου υποδεικνύει, τις περισσότερες φορές ότι δεν έχουν κάτι να κρύψουν και ή κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Απλά περνάνε καλά.

2.Εάν είναι διακριτικό φλερτ, χρησιμοποίησέ το υπέρ σου για να επανασυνδεθείς με τον σύντροφό σου.

Καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφουμε παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν ζήλια επειδή συνειδητοποιούμε ότι ο σύντροφός σου μπορεί να χαίρεται την προσοχή κάποιου άλλου.

Αλλά αντί να εκλάβεις την ζήλεια με αρνητικό τρόπο, είναι εξυπνότερο να την κάνεις υπέρ σου. Το άτομο που απολαμβάνει τα αστεία του συντρόφου σου ή τις συζητήσεις του νιώθει μια έλξη για αυτόν. Προσπάθησε να ξαναβρείς αυτήν την έλξη κι εσύ. Οι πιθανότητες είναι, θα αναγνωρίσετε πόσο τυχερή είσαι που είστε δίπλα του και μπορεί ακόμη και να κινητοποιηθείτε να προσπαθήσετε περισσότερο για τη σχέση σας.

3.Αν το φλερτ είναι έντονο ή συνεχόμενο, παρατήρησε τις αντιδράσεις του.

Υπέθεσε ότι το άτομο που φλερτάρει με τον σύντροφό σου είναι παρόν στην ζωή του, για παράδειγμα μία συνάδελφος ή μια παιδική φίλη. Σε αυτήν την περίπτωση, τα πράγματα γίνονται εντελώς άβολα ή διακινδυνεύουν την σχέση.
Παρακολούθησε πως ο σύντροφός σου χειρίζεται την κατάσταση. Εάν δεν ανταποδίδει το φλέρτ,εάν γρήγορα αλλάζει θέμα,ή αν σε βάζει στην συζήτηση, είναι δείγμα ότι προσπαθεί να σταματήσει την ακτάλληλη συμπεριφορά του άλλου προσώπου.

4. Πες στον σύντροφό σου τι σκέφτεσαι και νιώθεις.

Είναι επίσης πιθανό ο συντροφός σου έρχεται σε δύσκολη και ανεπιθύμητη θέση, αλλά να ντρέπεται ή να μην ξέρεις πως να σταματήσει τα σχόλια. Μπορεί να μην ξέρει κάν ότι η κατάσταση σε ενοχλεί. Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο είναι να είστε ειλικρινής ο ένας με τον άλλον- εκφράζοντας εάν η συμπεριφορά του τρίτου προσώπου σε ενοχλεί, εξηγώντας γιατί πιστεύεις ότι είναι ανάρμοστει και ρώτα τον να την σταματήσει γρήγορα την επόμενη φορά που θα συμβεί.

Σου προτείνουμε να προσεγγίσεις την συζήτηση κρατώντας θετική στάση. Μπορεί να τον κάνεις να νιώσει ότι τον εκτιμάς και τον κολακεύεις με την αντίδραση ζήλειας σου. Αλλά αν του συμπεριφερθείς ως υπαίτιο, μπορεί να προκαλέσεις καυγάδες.

5. Πίασε τον ταύρο από τα κέρατα και αντιμετώπισε αυτήν που τον φλερτάρει.

Σίγουρα, το αίσθημα ζήλιας μπορεί να σας κάνει να θέλετε να σηκωθείτε και να πείτε στην κοπέλα που φλερτάρει τον σύντροφό σου μερικά πραγματάκια, και σε ακραίες περιπτώσεις, χρειάζεται. Εάν είναι κάποια με την οποία έχετε οικειότητα ή το το φλερτ είναι οριακά στο να ξεφεύγει από τον έλεγχο, απομονώστε το άτομο ιδιαιτέρως και αντιμετώπισέ το λέγοντάς του την αλήθεια.

Ας υποθέσουμε ότι μια συνάδελφός σου χαμογελάει ύποπτα στο σύζυγό σου γελάει με τα αστεία του, και αλλάζει πορεία για να αγγίξει το χέρι του και φέρνει το πρόσωπό της κοντά του, χωρίς να την ενδιαφέρει για εσένα. Εάν κάτι σε κάνει να σκέφτεσαι ότι αυτό έγινε ακούσια, εξήγησέ της τι σκέφτεσαι και πείτε της ότι αυτό που έκανε σε αναστάτωσε.

Ας υποθέσουμε όμως ότι είναι προφανές ότι το φλερτ εκτυλίσσεται χωρίς ντροπή και με τη δική του συναίνεση. Σε αυτήν την περίπτωση, αρκεί να περιγράψεις τη σκηνή και να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση ρωτώντας τον γιατί συμπεριφέρονται τόσο τολμηρά.

6. Επανεξετάστε τη γενική εικόνα της σχέσης σας.

Αν και δεν φταίει ο σύντροφός σας όταν κάποια φλερτάρει μαζί του, είναι μια εντελώς άλλη ιστορία αν υποδέχονται το φλερτ με ανοιχτές αγκάλες ή ακόμη και να το υποκινούν. Σε αυτήν την περίπτωση, το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να αποδεχτείς ότι πρέπει να λάβεις υπόψιν και τη δική του συμπεριφορά.

Ήρθε η ώρα να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να εξετάσετε τη σχέση. Η συμπεριφορά του υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να προσέξετε. Το φλερτ αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα στη σχέση ή τον γάμο σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News