Enimerotiko.gr
Σχέσεις

8 πράγματα από την προσωπική σας ζωή που πρέπει να κρατάτε μυστικά και να μην εκμυστηρεύεστε σε κανέναν

Μπορεί στη δουλειά σας να τα καταφέρνετε μια χαρά και να διαχειρίζεστε τον εαυτό σας θαυμάσια, αν όμως η προσωπική σας ζωή πάει κατά διαόλου, το πιθανότερο είναι πως θα τα χαλάσει όλα και η ζωή σας θα αναστατωθεί σε άλλους τομείς εξίσου σημαντικούς όπως είναι ο επαγγελματικός ή οι διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Πολλές φορές δεν ξέρουμε το μέτρο και μιλάμε πολύ για την προσωπική μας ζωή

Χωρίς να σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε κοινωνικοί και ανοιχτοί άνθρωποι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν πρέπει να είμαστε ανοιχτό βιβλίο καθώς κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάμε για μας ή αν τα αναφέρουμε με φειδώ σε πολύ δικούς μας ανθρώπους και αφού έχουμε αξιολογήσει ότι αξίζει να επενδύσουμε.

Όπως εμείς δεν ξέρουμε τα πάντα για τους άλλους έτσι και εμείς δεν πρέπει να είμαστε χειμαρρώδεις

Αυτό σημαίνει πως πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί ένα αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ δύο ανθρώπων προκειμένου να αρχίσουμε να ανοιγόμαστε και να μιλάμε για τα εσώψυχα μας, τους φόβους ή τους προβληματισμούς μας. Όχι γιατί πρέπει να κρατάμε ένα πέπλο μυστηρίου αλλά γιατί κάποιες περαιτέρω πληροφορίες είτε είναι αδιάφορες στους άλλους είτε είναι πηγή εκμετάλλευσης σε ανύποπτο χρόνο. Η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες και πισώπλατα μαχαιρώματα άρα δεν υπάρχει λόγος μόνοι μας να βγάζουμε τα μάτια μας.

Παρακάτω βρίσκονται 8 πράγματα σχετικά με την προσωπική σας ζωή που θα πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας:

1.Τους στόχους σας

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται περίεργο θα πρέπει να ξέρετε πως αν θέλετε να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, δεν πρέπει να τους μοιράζεστε με άλλους. Δεν πρέπει γιατί πιθανώς να σας αγχώνει η αγωνία των γύρω σας όταν επίμονα ρωτούν πληροφορίες και από την άλλη βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογίστε αν η έκβαση ενός στόχου δεν είναι η αναμενόμενη.

2.Τις καλές σας πράξεις

Τις καλές πράξεις τις μοιραζόμαστε μόνο με το Θεό. Κανείς δεν πρέπει να ξέρει την προσφορά ή τη γενναιοδωρία μας δεδομένου πως τότε χάνουν την αξία τους.

3.Τα υλικά υπάρχοντά σας

Κανείς δεν πρέπει να ξέρει τα υλικά υπάρχοντά μας δεδομένου πως μπορεί να είναι είτε προϊόν  εκμετάλλευσης είτε να κάνουμε τον απέναντι μας να αισθανθεί πολύ άβολα. Το να καυχιόμαστε για την ύλη δεν μας τιμά καθώς δείχνουμε πόσο ρηχοί συναισθηματικά είμαστε.

4.Την οικονομική σας κατάσταση

Ο λογαριασμός που έχετε στην τράπεζα είναι κάτι που δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι. Ο μόνος άνθρωπος που πρέπει να ξέρει πόσα χρήματα βγάζετε είστε εσείς. Το εισόδημα σας είναι ένα ευαίσθητο, προσωπικό δεδομένο που πάντα πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας προκειμένου να διασφαλίσετε πως δεν θα πέσετε θύμα εκμετάλλευσης ή αυλής που έχει σαν στόχο να σας απομυζήσει.

5.Τα συναισθηματικά προβλήματα της σχέσης σας

Ό, τι και αν αντιμετωπίζετε στην σχέση σας, πρέπει πάντα να ξεκαθαρίζεται με τον/την σύντροφο σας.Το να λέτε τα πάντα πρωτίστως μπορεί να σας μπερδεύουν ακόμη περισσότερο καθώς ο κάθε άνθρωπος για το ίδιο θέμα έχει άλλη οπτική γωνία επιπλέον ίσως φέρνετε σε δύσκολη θέση τον /την σύντροφό σας.

6.Τις αδυναμίες σας και τις ευάλωτες πλευρές σας

Να προσέχετε σε ποιον μιλάτε για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας. Το να αποκαλύπτετε πολλές πληροφορίες στον καθένα μπορεί να σας έρθει μπούμερανγκ και να σας χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένετε και να σας τσακίσουν ψυχικά.

7.Τα οικογενειακά θέματά σας

Τα οικογενειακά προβλήματα είναι ζητήματα που πάντα πρέπει να αντιμετωπίζετε μόνο με την οικογένειά σας. Κανένας άλλος δεν πρέπει να εμπλέκεται σε αυτά καθώς μπορεί να τα κάνουν χειρότερα έχοντας άλλες απόψεις ή κουτσομπολεύοντας με τρίτους.

8.Τα λάθη του παρελθόντος

Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν είτε από ανωριμότητα είτε από απειρία. Αυτά γίνονται μαθήματα ζωής για όλους μας και διδαχή.  Αν ανοίξουμε την καρδιά μας μιλώντας για τέτοια περιστατικά θα πρέπει να είναι σε έναν πολύ δικό μας άνθρωπο που ξέρουμε πως δε θα μας προδώσει.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News