Enimerotiko.gr
Σχέσεις

8 προϋποθέσεις που πρέπει να έχει μια σχέση για να μπορεί να προχωρήσει χωρίς να το μετανιώνεις για μια ζωή

Μετά από ένα χωρισμό , συνήθως αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και να προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη. Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας, τους συντρόφους μας ή τις περιστάσεις. Αλλά είναι καλύτερα να αναλύσετε την κατάσταση και να καταλάβετε αν και οι δύο είστε έτοιμοι να χτίσετε μια σοβαρή σχέση.

Συγκεντρώσαμε 8 χαρακτηριστικά σοβαρών και μακροχρόνιων σχέσεων . Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τον εαυτό σας;

8. Προσωπική ανάπτυξη

Όταν η σχέση σας είναι υγιής, βελτιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας. Αποκτάτε νέους φίλους, έχετε μια καλύτερη δουλειά και χτίζετε την καριέρα σας. Ο σύντροφός σας θα σας υποστηρίζει πάντα, δεν ζηλεύει τα επιτεύγματά σας και δεν ισχυρίζεται ότι ξοδεύετε όλο το χρόνο σας στην δουλειά και δεν τους προσέχετε.

Εάν η σχέση σας είναι ανώριμη, θα παρατηρήσετε ότι έχετε λιγότερους φίλους, η καριέρα σας δεν προχωράει, η ζωή σας είναι αφιερωμένη στον σύντροφό σας και στα ενδιαφέροντά του.

7. Η στάση απέναντι στον σύντροφό σας

Ένας από τους βασικούς κανόνες σχέσεων λέει ότι πρέπει να αποδεχθείτε τον σύντροφό σας όπως είναι. Φυσικά, μπορεί να πιστεύετε ότι μπορείτε να τον αλλάξετε ή να επηρεάσετε τις απόψεις του, αλλά δεν πρέπει να τους αναγκάσετε να λυγίσουν στη θέλησή σας.

Πρώτον, αυτές οι προσπάθειες οδηγούν συνήθως σε διαφωνίες. Δεύτερον, εάν έχετε ερωτευτεί αυτό το άτομο με τις συνήθειες και τις ατέλειές του, αυτό σημαίνει ότι έχετε καταλάβει τι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Ένας σύντροφος που πραγματικά σας αγαπάει θα υποστηρίζει πάντα όλες τις τρελές και γελοίες ιδέες σας, όχι γιατί πρέπει, αλλά επειδή μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας. Και οι δύο ενεργείτε σαν ένας κοινός μηχανισμός και δεν σας ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι.

6. Συναισθήματα

Δεν πρέπει να αισθάνεστε άβολα με τον σύντροφό σας. Αν είστε ενθουσιασμένοι που είστε μαζί του σήμερα και είστε έτοιμοι να τον χωρίσετε αύριο, ήρθε η ώρα να αναλύσετε τη σχέση σας. Η θύελλα των συναισθημάτων και της αστάθειας δείχνει ότι η σχέση σας είναι ανώριμη.

5. Αποδείξτε ότι αγαπάτε τον σύντροφό σας

Οι σύντροφοι σε μια ώριμη σχέση γνωρίζουν ότι αγαπούν ο ένας τον άλλον και αισθάνονται καλά μαζί. Εάν ο σύντροφός σας ή εσείς χρειάζεστε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλο, αυτό σημαίνει ότι ένας από σας έχει αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της σχέσης σας. Μια μέρα, αυτές οι μικρές αμφιβολίες μπορούν να μετατραπούν σε τεράστια κενά ανάμεσα σε εσάς και στον αγαπημένο σας.

4. Αυτο-αντίληψη

Μια ώριμη σχέση είναι μια σχέση μεταξύ 2 ώριμων ενηλίκων, όπου κανείς δεν προσπαθεί να αντισταθμίσει τα δικά του μειονεκτήματα χρησιμοποιώντας το άλλο άτομο. Εάν μια σχέση βασίζεται στην επιθυμία ενός ατόμου να προσβάλει ή να υποτιμήσει τον σύντροφό του, δεν θα είναι μακροχρόνια και ευτυχισμένη.

3. Προβλήματα

Όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά καιρούς. Αυτά τα θέματα μπορεί να συνδέονται είτε και με τους δύο είτε με έναν από τους συντρόφους. Αλλά σε μια δυνατή σχέση, τα προβλήματα κάνουν την αγάπη σας πιο ισχυρή. Οι σύντροφοί ποτέ δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλο, απλά ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες μαζί. Εάν οι επιπλοκές προκαλούν μόνο συγκρούσεις, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε εάν η σχέση σας είναι ισχυρή και ώριμη ή όχι.

2. Αυτοπεποίθηση

Η ζήλια είναι ένας από τους συχνότερους λόγους που οδηγούν σε χωρισμό. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε αυτοπεποίθηση και πιστεύετε ο ένας τον άλλον, δεν θα ελέγχετε κάθε βήμα και τα εισερχόμενα μηνύματα του άλλου. Ακόμα και το επιφανειακό φλερτ δεν θα προκαλέσει κάποια σύγκρουση.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να είστε πιο ρεαλιστικοί όταν πρόκειται για ψέματα: όπως όταν ο σύντροφός σας μένει πάντα αργά στη δουλειά λόγω «επίσημων συναντήσεων» και δεν σας δίνει αρκετή προσοχή. Επιπλέον, αν είναι ψυχρός και απόμακρος προς εσάς, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη σχέση σας και να προσπαθήσετε να καταλάβετε αν ο αγαπημένος σας σας αγαπά πραγματικά.

1. Αγάπη

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μιας ώριμης σχέσης είναι η ικανότητα του ζευγαριού να μοιραστεί την αγάπη. Εάν είστε σίγουροι και δεν θέλετε να βλάψετε τον σύντροφό σας, μοιραστείτε μαζί του αυτό το όμορφο συναίσθημα.

Μερικές φορές, χρειάζεστε πραγματικά αγάπη και θέλετε ο σύντροφός σας να τη μοιράζεται συνεχώς μαζί σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για τη σχέση σας. Διαφορετικά, δεν είστε έτοιμοι για αυτή τη σχέση αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News