Enimerotiko.gr
Σχέσεις

«Δεν είμαι συντηρητική μαμά, αλλά πιστεύω πως η νέα μόδα στα μικρά κορίτσια είναι άκρως επικίνδυνη»

Επικίνδυνη μόδα για μικρά κορίτσια: Όλο και περισσότερο, πληθαίνει η τάση για προκλητικό ντύσιμο των κοριτσιών, από πολύ μικρές ηλικίες. Αυτή η τάση θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια των κοριτσιών.

Επικίνδυνη μόδα για μικρά κορίτσια: Ξεκινούν να ντύνονται προκλητικά και να βάφονται από τα 11

Δεν είμαι συντηρητική. Θα έλεγα μάλιστα πως, είμαι από τις μαμάδες που υποστηρίζουν την οριοθετημένη ελευθερία. Επιπλέον, είμαι υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων. Καταλαβαίνω πως κάθε γενιά, έχει τους δικούς της κώδικες, τη δική της γλώσσα και τη δική της μόδα. Όμως, μερικές φορές νιώθω πως, η μόδα της σημερινής εποχής, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κοριτσιών μας.

Παρατηρώ στο δρόμο κορίτσια ηλικίας 11 με 12, να κυκλοφορούν με καυτά σορτσάκια, κοντά μπλουζάκια και μακιγιαρισμένες περισσότερο κι από εμάς. Όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο θέμα, έχει αρχίσει να απασχολεί και άλλες μαμάδες κοριτσιών. Όσο περνάει ο καιρός, οι συζητήσεις για το πώς θα προστατεύσουμε τις κόρες μας πληθαίνουν.

Κατά κοινή ομολογία, το προκλητικό ντύσιμο σε μικρές ηλικίες, μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για μερικούς πολύ απλούς λόγους.

Επικίνδυνη μόδα για μικρά κορίτσια: Τα παιδιά αγνοούν βασικούς κινδύνους

Στα 12, η εφηβεία μας χτυπά την πόρτα και θέλουμε όχι μόνο να ανήκουμε σε μια ομάδα, αλλά και να είμαστε αρεστοί και επιθυμητοί. Γυρεύουμε την νέα μας ταυτότητα λιγότερο μέσα από την οικογένεια και περισσότερο μέσα από τους φίλους και το κοινωνικό μας περιβάλλον. Φυσικά και θα ακολουθήσουμε την υπάρχουσα μόδα, θα διαβάσουμε τα βιβλία της εποχής, θα ταυτιστούμε με τα ενδιαφέροντα των πολλών και σταδιακά θα μπούμε και στον στίβο του ερωτισμού και του φλερτ.

Όλα αυτά, ιδωμένα από την σκοπιά ενός παιδιού που ακόμα δεν έχει πλήρη εικόνα για τον κόσμο. Για την ακρίβεια, ζει στον ασφαλή μικρόκοσμό του, όπου κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το πειράξει. Πώς λοιπόν μπορείς να προστατευτείς από κινδύνους που αγνοείς;

Επικίνδυνη μόδα για μικρά κορίτσια: Δεν αντιλαμβάνονται την επιρροή που έχει το ντύσιμό τους

Ωστόσο στα 12, παρόλο που η εφηβεία χτυπά την πόρτα, τα παιδιά είναι ακόμα παιδιά. Κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των μεγάλων. Δεν γνωρίζουν και δεν αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα που έρχονται με την ενηλικίωση.

Για παράδειγμα, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως ένα τόσο προκλητικό ντύσιμο μπορεί όχι μόνο να ενεργοποιήσει σεξουαλικά το άλλο φύλλο (που πιθανότατα αυτός να είναι και ο στόχος) αλλά να εγείρει και άλλα, πιο βίαια ή κτητικά συναισθήματα. Δυστυχώς, ανάμεσα στους χιλιάδες υγιείς ενήλικες που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υπάρχουν και άλλοι, που είναι πιθανό να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις.

Επικίνδυνη μόδα για μικρά κορίτσια: Δεν είναι έτοιμα να διαχειριστούν τη σεξουαλικότητά τους

Η σεξουαλική ζωή των νέων, ξεκινά κατά μέσο όρο στα 14 (με τους δείκτες να προσεγγίζουν επικίνδυνα τα 12 χρόνια). Ωστόσο, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη σε αυτές τις ηλικίες. Τόσο το σώμα όσο και η συναισθηματική κατάσταση των παιδιών, δεν είναι σε θέση να υποδεχθούν αυτό το νέο κεφάλαιο που ονομάζεται σεξουαλική ζωή. Το ντύσιμο που επιβάλλει η νέα μόδα, φέρνει τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) πιο κοντά σε αυτόν τον δρόμο. Φανταστείτε νέα παιδιά με τις ορμόνες τους στα ύψη, να προσπαθούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση.

Επικίνδυνη μόδα για μικρά κορίτσια: Τελικά, τα παιδιά μεγαλώνουν πριν την ώρα τους…

Όλα τα παιδιά βιάζονται να μεγαλώσουν. Κι εμείς το κάναμε. Η διαδικασία αυτή όμως, χρειάζεται το χρόνο της. Όταν παραλείπουμε διαδικασίες όπως το φλερτ, τα παιδικά σκιρτήματα, την διαδικασία να γνωρίσεις το σώμα σου ή να γίνεις δημιουργικός, προκειμένου να πλησιάσεις εκείνον που σε ενδιαφέρει, δεν χάνεις απλά την μαγεία αλλά κάτι πιο σημαντικό: χάνεις την ευκαιρία να ωριμάσεις με τον σωστό τρόπο και στη σωστή ώρα. Με λίγα λόγια μεγαλώνεις νωρίτερα από ότι χρειάζεται και στερείσαι κάτι που δεν πρόκειται να ξαναζήσεις ποτέ ξανά. Την παιδική αθωότητα.

Διαβάστε Επίσης:

Σαντορίνη: Εντυπωσιακό σπίτι που κάποτε ήταν σπηλιά έχει το πιο παραμυθένιο εσωτερικό

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Οι 6 ένοχες σιωπές της Νέας Δημοκρατίας. Καλά ξεμπερδέματα με όσους εξαπατήσατε»

Βαρουφάκης: «Κύριε Μητσοτάκη είστε ο τυχερότερος πρωθυπουργός. Φαρσοκωμωδία η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News