Enimerotiko.gr
Σχέσεις

Διαζύγιο: Γιατί τις περισσότερες φορές το ζητάνε οι γυναίκες

διαζύγιο

Διαζύγιο: Πολλές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί για να αναδειχθούν οι λόγοι, που ένα ζευγάρι φτάνει στο χωρισμό. Μάλιστα, πολλές φορές αυτή που φτάνει στο να ζητήσει διαζύγιο από τον άνδρα της, είναι η γυναίκα. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι επαγγελματική. Άλλος λόγος μπορεί να είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων ή η έλλειψη προσοχής. Οικονομικοί λόγοι και αδιαφορία είναι επίσης μία παράμετρος.

Έξι εξομολογήσεις γυναικών για το λόγο ή τους λόγους που έφθασαν να ζητήσουν διαζύγιο από το σύζυγό τους:

1. «Ήμουν σημαντική μόνο όταν ήθελε σeξ. Δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για μένα ως άτομο. Κανένα ενδιαφέρον για την καριέρα μου. Κανένα ενδιαφέρον για μένα ως μητέρα. Γύριζε στο σπίτι από την εργασία του. Καθημερινά, παραπονιόταν για την ημέρα του. Ήθελε το δείπνο στο τραπέζι και μετά το δείπνο καθόταν στον καναπέ και παρακολουθούσε τηλεόραση. Εγώ, από την άλλη πλευρά, μετά από μια μέρα πλήρους εργασίας, κάνω μπάνιο τα παιδιά. Τα βάζω στο κρεβάτι και καθαρίζω, μετά το δείπνο. Αν ξεκινήσω ποτέ μια συνομιλία μαζί του , περνάει αυτόματα στο σεξ».

2. «Ερχόταν στο σπίτι από τη δουλειά, έτρωγε, άνοιγε την τηλεόραση και κατέβαζε διακόπτες. Εγώ καθάριζα την κουζίνα, έκανα μπάνιο τα παιδιά, δίπλωνα τα ρούχα και στη συνέχεια θύμωνε όταν ήμουν πολύ κουρασμένη για σeξ. Τα Σάββατα παρακολουθούσε αγώνες ενώ εγώ έκανα σχέδια με τα παιδιά. Την Κυριακή έπαιζε μπάλα ενώ εγώ έκανα κάτι μαζί με τα παιδιά. Αναρωτιέμαι γιατί ενώ ήμασταν ακόμη παντρεμένοι, δεν έκανε καμία προσπάθεια να είναι μέρος της οικογένειάς μας».

3. «Ποτέ δεν τον έχω ακούσει να λέει συγνώμη. Παίζει μπάλα κάθε Κυριακή, παρακολουθεί αγώνες ποδοσφαίρου το Σάββατο, αλλά όταν του έλεγα ότι με πληγώνει που δεν θέλει να περνάει χρόνο με την οικογένεια μας, έλεγε ότι είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη. Ο πατέρας μου πέθανε πριν από δύο χρόνια, και είχε το θράσος να ζητήσει να μην προγραμματίσω την κηδεία την ίδια ημέρα του τουρνουά ποδοσφαίρου του. Και νομίζει ότι είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη! Φτάνει! Αρκετά!».

Οι υπόλοιπες εξομολογήσεις των γυναικών για το λόγο ή τους λόγους που έφθασαν να ζητήσουν διαζύγιο από το σύζυγό τους:

4. «Εγώ τον υποδεχόμουν στην πόρτα κάθε βράδυ ρωτώντας πώς πήγε η ημέρα του. Άκουγα και έδειχνα ενδιαφέρον για ό,τι περνούσε στη δουλειά του. Ήμασταν παντρεμένοι 13 χρόνια και έχουμε 3 παιδιά. Δουλεύω ως ρεσεψιονίστ , φροντίζω για όλες τις ανάγκες και τις δουλειές του σπιτιού και με ότι σχετίζεται με τα παιδιά και ποτέ δεν ρώτησε πώς ήταν η μέρα μου. Αυτός δεν πήγε ποτέ σε μια συνάντηση γονέων, τα παιδιά στον γιατρό ή σε εξωσχολικές δραστηριότητες,για να μην χάσει χρόνο από την δουλειά του. Ωστόσο, ο ίδιος αισθάνεται πως η δουλειά μου είναι μηδαμινή και δεν βλέπει κανένα πρόβλημα που λείπω από την εργασία μου. Τον ρώτησα τις προάλλες τα ονόματα των δασκάλων των παιδιών μας και δεν είχε ιδέα».

5. «Θέλει να τον επαινώ. Αν καθαρίσει την κουζίνα, γυρίζει γύρω γύρω λες και έχει κάνει κανένα τεράστιο κατόρθωμα. Αν δεν »του φιλήσω τα πόδια» γίνεται αμυντικός, μου λέει ότι δεν τον εκτιμώ . Δουλεύω, φροντίζω τα παιδιά, το σπίτι, κόβω το γρασίδι τα Σαββατοκύριακα και πλένω το αυτοκίνητο. Για κάποιο λόγο όμως ο ίδιος δεν αισθάνεται την ανάγκη να με επαινέσει για όλα όσα κάνω»

6. «Άλλαξε την στιγμή που παντρευτήκαμε. Δεν έχουμε φίλους, δεν βγαίνουμε πλέον έξω για φαγητό ή για να δούμε μια ταινία στο σινεμά. Φαίνεται να μην θέλει να περνά χρόνο μαζί μου, εκτός από το σeξ. Όταν μιλάω μαζί του για το πόσο παραμελημένη αισθάνομαι, μου λέει πως περιμένω πάρα πολλά από έναν άντρα και ότι η συμπεριφορά μου, είναι παιδιάστικη. Μου είπε ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που θα ήθελαν να τον έχουν σύζυγό.Μόλις κατέθεσα αίτηση διαζυγίου. Μία από αυτές τις γυναίκες θα έχει την «ευκαιρία» της τώρα!».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News