Enimerotiko.gr

Ελεύθερος ο 21χρονος για συνεύρεση με 12χρονη, η οποία έμεινε και έγκυος

Tags:
Συνεύρεση 21χρονου σήμερα με 12χρονη

Συνεύρεση είχε ένας 21χρονος σήμερα με μία 12χρονη, στην Κατερίνη, πριν από τρία χρόνια, ύστερα από προτροπή του κοριτσιού και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον τιμώρησε με μία επίπληξη.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε το 2018 και οι αρχές κινητοποιήθηκαν όταν η 12χρονη τότε έμεινε έγκυος, ενώ κατά την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι είχε ερωτική εμπειρία από το παρελθόν.

«Τώρα που πάθατε και ταλαιπωρηθήκατε, μάθατε ότι δεν πλησιάζουμε ανήλικη ακόμη και αν θέλει. Να είστε παραπάνω προσεκτικός από εδώ και πέρα. Προσέξτε μη σας δούμε ξανά κατηγορούμενο» ήταν η επίπληξη του προέδρου του δικαστηρίου στον κατηγορούμενο και μάλιστα, του συνέστησε να ζητάει αστυνομική ταυτότητα για να διαπιστώνει την ηλικία από οποιαδήποτε κοπέλα εάν πρόκειται να συνάψει ερωτική σχέση στο μέλλον.

Τον 21χρονο σήμερα βάραινε η κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, μετά την αναφορά διευθύντριας Γυμνασίου προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για τέλεση αξιόποινης πράξης σε βάρος μαθήτριας της Β’ τάξης Γυμνασίου. Μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και ακολούθησε κύρια ανάκριση. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Αναφορά από τη διευθύντρια Γυμνασίου για την ερωτική συνεύρεση

Η Διευθύντρια ενημέρωσε τις αρχές ότι η εν λόγω μαθήτρια δεν μπορεί πλέον να φοιτά στο σχολείο, διότι βρίσκεται σε προχωρημένη κύηση. Η ίδια κατέθεσε ότι πληροφορήθηκε τα παραπάνω από την μητέρα της ανήλικης, χωρίς να της αναφέρει τον ερωτικό σύντροφο της κόρης της.

Από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι η μαθήτρια, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018- 2019, συμμετείχε σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί ανήλικοι αντάλλασσαν μεταξύ τους γραπτά μηνύματα. Μέσω του προφίλ της στο Facebook, από τον Φεβρουάριο του 2018, ξεκίνησε να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν της έκρυψε ότι ήταν ενήλικος.

Η προφορική και διαδικτυακή τους επαφή συνεχίστηκε μέχρι που ο κατηγορούμενος εξέφρασε στην ανήλικη την πρόθεση του να τη συναντήσει και εκείνη δέχτηκε. «Καθόσον επιθυμούσε και αυτή με τη σειρά της, την επιτόπια συνάντηση με τον κατηγορούμενο, προφανώς αισθανόμενη ερωτική έλξη από αυτόν» επισημαίνεται στο κατηγορητήριο.

Βαλέρια Κουρούπη: «Ο γιος μου ανακουφίστηκε όταν πήρα διαζύγιο. Η πεθερά μου στεναχωρήθηκε πιο πολύ από όλους»

«Αρχικά παρακολουθούσαν ταινίες και σε μεταγενέστερες συναντήσεις, η ανήλικη του πρότεινε να έλθουν σε σαρκική επαφή και ερωτική συνεύρεση, καθόσον ήδη είχε ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις με διάφορους νεαρούς και συμμαθητές της. Εντοπίστηκαν άπαντες βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρά την προηγούμενη προτροπή της ανήλικης και τη συναίνεση της για ολοκλήρωση της ερωτικής τους επαφής» σημειώνεται επίσης στο κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος ήλθε σε ερωτική συνεύρεση με την 12χρονη έως και τον Οκτώβριο του 2018 οπότε και διέκοψε την μεταξύ τους ερωτική επαφή.

«Ακολούθως, η ανήλικη συνέχισε την εξεύρεση ερωτικών συντρόφων, πάντα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο και συναντήθηκε με αρκετούς νεαρούς της Κατερίνης και Θεσσαλονίκης και μάλιστα έως ότου εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις της κύησης της ανήλικης […],από έτερο βέβαια σύντροφο και όχι τον ήδη κατηγορούμενο» τονίζεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Το 2020, το ανήλικο κορίτσι κατέθεσε συμπληρωματικά ότι διατηρούσε πλήρεις ερωτικές σεξουαλικές επαφές από μικρή ηλικία, κρυφά από τη μητέρα της, ότι με τον κατηγορούμενο διατήρησε ολιγόχρονη αλλά συνεχή ερωτική συνεύρεση, όπως βέβαια και το επίδικο χρονικό διάστημα, χωρίς βέβαια να καταθέσει ότι ασκήθηκε πίεση εκ μέρους του, αφού και η ίδια επιθυμούσε την επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης από Κλινική Ψυχολόγο, η ανήλικη είχε πλήρη γνώση και συνείδηση των πράξεων της. Ακολούθησε τον κατηγορούμενο, αφού προηγουμένως η ίδια τον εντόπισε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια, χωρίς καμία πίεση εκ μέρους του ή άλλου ενδοιασμού ή ηθικής αναστολής από την ίδια, ήλθε σε ερωτική συνεύρεση επί μακρόν. Ανέφερε μάλιστα ότι είχε εμπειρία από το παρελθόν.

«Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε, αλλά αποδέχτηκε το γεγονός της συνάντησης του με την ανήλικη αλλά και της ερωτικής τους συνεύρεση πέραν της μιας φοράς, κάτι το οποίο αρχικά θεώρησε ως φυσικό ή φυσιολογικό, χωρίς να γνωρίζει ότι απαγορευόταν η τέλεση παρόμοιων ασελγών πράξεων. Πράγμα το οποίο κρίνεται επίσης θεμιτό λόγω και του νεαρού της ηλικίας του αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης γενικότερων γνώσεων και παιδείας» αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News