Enimerotiko.gr
Lifestyle Σχέσεις

«Η κόρη μου έφυγε απ’τη ζωή, μεγαλώνω μόνη το παιδί του γαμπρού μου από άλλο γάμο κι από γιαγιά έγινα μαμά»

Η ζωή παίζει απρόβλεπτα παιχνίδια. Είναι σκληρή αλλά φέρνει και “δώρα” που στην αρχή ενώ φαντάζουν ως βαρίδια τελικά είναι το ελιξήριο της ζωής. Η ιστορία αναγνώστριάς μας είναι πραγματικά συγκλονιστική και δείχνει από τη μια την σκληρότητα της ζωής και τη θεία δίκη αλλά από την άλλη το μεγαλείο ψυχής και το βάθος των συναισθημάτων που κρύβει η καρδιά. Άλλωστε το να υιοθετήσεις ένα παιδί αποτελεί θεάρεστη πράξη και προσωπικά υποκλίνομαι σε όσους το πράττουν.

Η εν λόγω αναγνώστρια – γιαγιά έγινε μητέρα ενός παιδιού που της άλλαξε όλη της τη ζωή αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Η γιαγιά που έγινε μάνα – Το γράμμα της φίλης αναγνώστριας

Θέλω να σας γράψω την ιστορία μου, μια ιστορία όχι τόσο συνηθισμένη. Δεν είναι μόνο μαμάδες και μπαμπάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι, είναι και γιαγιάδες και παππούδες που το κάνουν και πληρώνουν τα σπασμένα των παιδιών τους. Όχι ότι δεν αγαπάμε τα εγγόνια μας, τα αγαπάμε. Αλλά είναι φορτίο να φέρεις μια ευθύνη που δεν σου ανήκει.

Είμαι 55 ετών εκπαιδευτικός και μονογονέας, χήρεψα σε μικρή ηλικία

Είχα μια κόρη και μοναχοπαίδι. Πριν 10 χρόνια η κόρη μου παντρεύτηκε τον μεγάλο της έpωτα, έναν άντρα γοητευτικό αλλά άστατο. Κάθε βράδυ και με άλλη.

Της έλεγα να χωρίσει αλλά δεν με άκουγε από πρίνο τον παντρευτεί.Πολλοί τσακωμοί και ένα μελανό σημείο. Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά και έτσι πίστευε πως αυτή ήταν η βασική αιτία που την απατούσε ο άντρας της. Ξέραμε όλοι πως δεν ήταν έτσι.

Έκανε όλες τις εξετάσεις αλλά δεν της είχαν βρει κάτι ούτε και στον άντρα της. Προσπαθούσαν 5 χρόνια.

Ο χωρισμός και η Ρωσίδα που διέλυσε το γάμο της κόρης μου

Ύστερα μπήκε για τα καλά στη ζωή του γαμπρού μου μια γυναίκα από τη Ρωσία, την είχε γνωρίσει σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Τον τραβούσε σαν μαγνήτης. Η κόρη μου έλιωνε από τη στενοχώρια της. Όταν της ανακοίνωσε ότι φεύγει να ζήσει μαζί της γιατί είναι έγκυος, κατέρρευσε.

Η κόρη μου πέθανε από έρωτα και όχι καρκίνο

Μετά από 2 μήνες της βρήκαν καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο και μετά από 6 μήνες πέθανε η μονάκριβή μου. Και δεν πέθανε από καρκίνο, από έpωτα πέθανε. Από προδοσία πέθανε. Από τις επιλογές της πέθανε, από τον ίδιο της τον άντρα πέθανε…κοίτα όμως πώς τα φέρνει η ζωή!

Η γυναίκα του γαμπρού μου (γιατί έτρεξε να τηn παντρευτεί σχεδόν αμέσως μετά το θάνατο της κόρης μου την οποία ήρθε όλο κι όλο μια φορά να τη δει στο νοσοκομείο σαν να ήταν η μακρινή ξαδέρφη του) τον παράτησε με το παιδί γιατί γνώρισε άλλον.

Ο γαμπρός μου νοσηλεύτηκε σε νευρολογική κλινική και κάποιος έπρεπε να κρατήσει αυτό το παιδάκι. Έτσι το γνώρισα και το έμαθα και με γνώρισε και αυτό. Το διάβαζα, το πήγαινα σχολείο, του μάθαινα τη φύση. Στα «γεράματα», έγινα πάλι μαμά.

Η αυτοκτονία του γαμπρού μου άλλαξε τα πάντα

Όταν ο γαμπρός μου πήρε εξιτήριο, μετά από λίγες μέρες, αυτοκτόνησε. Μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια, έχασα τη κόρη μου και αυτό το παιδάκι τους γονείς του. Η Στελλίνα μου, που δεν έφταιγε σε τίποτα. Δεν την είδα ποτέ σαν ξένο παιδί και ας μην είναι παιδί της κόρης μου. Την έβλεπα σαν κόρη μου.

Η υιοθεσία της μικρής Στελλίνας

Πήγα σε δικηγόρο και ξεκινήσαμε τη διαδικασία να βρούμε τη μάνα του. Τη βρήκαμε αλλά δεν το ήθελε. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες της ζωής της που και να το ήθελε θα της το έπαιρνε η πρόνοια. Δεν βρήκαμε άλλους γονείς ή συγγενείς εδώ, μας είπε ότι είχε έναν πατέρα στη Ρωσία. Ξεκίνησα τη διαδικασία να υιοθετήσω το παιδί.

Η μάνα του υπέγραψε αλλά η υπόθεση κόλλησε. Πριν λίγες μέρες, βγήκε η απόφαση και η Στελλίνα μου είναι και επίσημα παιδί μου! Είχα τη βοήθεια Του Θεού και μια καταπληκτική δικηγόρο που με βοήθησε στα πάντα.

Είμαστε και εμείς οι γιαγιάδες που μεγαλώνουμε μόνες μας εγγόνια ή παιδιά σαν να μας είναι εγγόνια. Είμαι σίγουρη ότι η κόρη μου είναι χαρούμενη εκεί ψηλά γιατί και αυτή στη θέση μου, το ίδιο θα έκανε και πιστεύω είναι περήφανη για μας.

Το παιδί μου η Στελλίνα μου, μπορεί να ήρθε με παράξενο τρόπο στη ζωή μου αλλά ήρθε για να μείνει και να με κάνει από γιαγιά, μαμά!

Δέσποινα

ΠΗΓΗ: singleparent.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News