Enimerotiko.gr
Σχέσεις

«Μαμά γιατί έχεις αίματα, σε χτύπησε ο μπαμπάς;» Η εξομολόγηση μιας μητέρας για την κακοποίηση του άντρα της

Θύμα κακοποίησης έπεσε η Brianna Winge, μία νέα μαμά, η οποία τα τελευταία χρόνια ζούσε σε μία εξαιρετικά κακοποιητική σχέση.

Αξίζει να διαβάσουμε την ιστορία της και να την κοινοποιήσουμε σε όσες γυναίκες βρίσκονται σε αυτή την θέση, από την οποία πρέπει άμεσα να βρουν τη δύναμη να βγουν.

«Την πρώτη φορά που προσευχήθηκα, έπειτα από πολύ καιρό, ήταν στις 18 Ιουνίου 2020. Καθόμουν στο αυτοκίνητό μου, ενώ ο βασανιστής μου μιλούσε στον φίλο του, ο οποίος μπορούσε πεντακάθαρα να δει ότι ήμουν γεμάτη αίματα. Επαναλάμβανα δυνατά ξανά και ξανά ‘Θεέ μου, σε παρακαλώ άσε με να φύγω’ όσο τον έβλεπα να περπατά και να επιστρέφει στο αμάξι. Αφού φύγαμε από το σπίτι του φίλου του κατευθυνθήκαμε προς το δικό μου και σε όλη τη διαδρομή με χτυπούσε με το κινητό μου, ενώ οδηγούσε, όπου έβρισκε, στο κεφάλι μου, στο στήθος μου, μέχρι που τελικά άνοιξε το παράθυρο και πέταξε το τηλέφωνό μου έξω.

Θύμα κακοποίησης: Δεν υπήρχε έλεος αυτή τη φορά, κανένα έλεος

Ενώ οδηγούσε μου έλεγε πράγματα όπως «Δεν έχω φτάσει στα πλευρά σου ακόμα», «Θα έπρεπε να σταματήσω και να σε πετάξω στο ποτάμι» και «θα πρέπει να στις βρέξω άλλη μία πριν γυρίσεις πίσω». Δεν υπήρχε έλεος αυτή τη φορά, κανένα έλεος. Και αυτό με έκανε να ανησυχώ για τη ζωή μου, για το γεγονός ότι δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα μωρά μου, και φοβόμουν, ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μέρα μου στη γη. Και εκείνη τη στιγμή ήξερα, ότι έπρεπε να καλέσω την αστυνομία γιατί φοβόμουν, ότι ερχόταν το τέλος μου.

Θύμα κακοποίησης: Τα παιδιά μου όταν με είδαν με τα αίματα τα έχασαν

Όταν φτάσαμε στο σπίτι, έτρεξε μέσα με τα κλειδιά μου και πήρε το νέο μου τάμπλετ. Στη συνέχεια με έσπρωξε μέσα στο σπίτι. Εκείνος έφυγε με το αυτοκίνητό μου και τα κλειδιά του σπιτιού μου. Τα παιδιά μου όταν με είδαν τα έχασαν. Η μαμά τους ήταν καλυμμένη με αίματα, από πάνω μέχρι κάτω. Ο γιος μου με ρώτησε «Μαμά, γιατί έχεις αίματα; Σε χτύπησε ο μπαμπάς;» Αυτό με τσάκισε. Εκείνο το βράδυ τελείωσε χωρίς άλλο επεισόδιο.

Θύμα κακοποίησης: Αφού επέζησα εκείνο το βράδυ ήξερα ότι ήταν αρχή της επιστροφής στον εαυτό μου

Τηλεφώνησα στην αστυνομία. Με μετέφεραν στα επείγοντα όπου έκανα ακτινογραφίες και αξονική και κατέληξα με ράμματα στο κεφάλι μου. Αφού επέζησα εκείνο το βράδυ ήξερα, ότι ήταν αρχή της επιστροφής στον εαυτό μου.

Θύμα κακοποίησης: Είμαι αρκετά δυνατή για να βρω τον τρόπο να ζω μόνη μου

Κάποιοι μπορεί να με θεωρούν θύμα, όμως εγώ δεν θεωρώ τέτοιο τον εαυτό μου. Είμαι επιζών. Ξέφυγα. Κατάφερα να βγάλω την οικογένειά μου από μία επικίνδυνη, απρόβλεπτη κατάσταση. Πλέον μαζεύω μόνη μου τα κομμάτια μου, αλλά είμαι αρκετά δυνατή για να τον αφήσω. Είμαι αρκετά δυνατή για να βρω τον τρόπο να ζω μόνη μου. Είμαι επαρκής. Επέζησα 5 χρόνια μαζί του. Αυτή ήταν η 4η φορά που επιβίωσα από τόσο ξύλο και θα ήταν η τελευταία.

Θύμα κακοποίησης: Μου πήρε τόσα πολλά, ψυχικά και υλικά

Μου πήρε τόσα πολλά: Την ψυχική μου ελευθερία, την ευτυχία μου, την γαλήνη μου, την αυτοπεποίθησή μου, την αίσθηση ασφάλειας, τη σχέση μου με τα παιδιά μου, για να μην αναφερθώ στα υλικά αγαθά που μόνη μου κατάφερα να αποκτήσω για τα παιδιά μου, για να μην τους λείψει τίποτα. Όσο για τα δικά μου; Το καλό μου ρολόι έσπασε την ώρα που με έπνιγε, το τηλέφωνό μου το πέταξε από το παράθυρο, το λάπτοπ μου το πήρε μαζί με 4.000 δολάρια που είχα στην τράπεζα και θα μας “έβγαζαν” κατά την διάρκεια της καραντίνας. Όσο για το αμάξι μου, επειδή το νοίκιαζα, χρεώθηκα 1.700 δολάρια, αφού δεν το επέστρεψε εγκαίρως.

Θύμα κακοποίησης: Στα γενέθλια της κόρης μου, με σάπισε στο ξύλο σ’ ένα γκαράζ και έψαχνε βενζίνη για να μου βάλει φωτιά

Το προηγούμενο συμβάν, πριν από αυτό που ανέφερα παραπάνω, είχε καταστρέψει τα γενέθλια της κόρης μου. Με είχε πετάξει από το σπίτι, με είχε σαπίσει στο ξύλο σε ένα γκαράζ και όταν ξύπνησα είδα ότι έψαχνε βενζίνη για να με λούσει και να μου βάλει φωτιά. Με πήγαινε από το ένα σπίτι στο άλλο, σε φίλους και συγγενείς και στο τέλος της ημέρας με έπιασε κρίση πανικού. Τελικά κάποιος κάλεσε ασθενοφόρο και τη μέρα των γενεθλίων της κόρης μου βρέθηκα στο νοσοκομείο, με σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη… Τότε είχε προσπαθήσει να πετάξει το αυτοκίνητό μου από έναν γκρεμό. Στο παρελθόν μου είχε κουρέψει τα μαλλιά μου, είχε μαυρίσει τα μάτια μου, είχε ανοίξει το πρόσωπό μου με τα χτυπήματα, με χτυπούσε ενώ είχα το παιδί μου στην αγκαλιά μου και ενώ το άλλο μου παιδί κοιτούσε, ενώ με έχει χτυπήσει και μπροστά στα δικά του παιδιά.

Θύμα κακοποίησης: Κρατιόμουν από την ευτυχία που πίστευα ότι θα επιστρέψει κάποια μέρα

Η λίστα είναι φριχτή. Πολλοί από εσάς μπορεί να αναρωτιέστε γιατί καθόμουν και τα υπέμενα όλα αυτά. Μια τέτοια σχέση δεν ξεκινά έτσι, όμως. Ξεκινά με ένα χαστούκι και μία απολογία. Ξεκινά με μικρή μελανιά και μετά όλο και χειροτερεύει. Έμεινα, γιατί ο άνθρωπος που ήξερα και είχα ερωτευτεί ήταν εκεί. Κρατιόμουν από την ευτυχία που πίστευα ότι θα επιστρέψει κάποια μέρα, όμως τα πράγματα δεν άλλαζαν. Έπρεπε να το μάθω με τον δύσκολο τρόπο. Τα πράγματα ΔΕΝ αλλάζουν. Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια και δεν μπορώ να είμαι εγώ αυτή που θα του τη δώσει. Πρέπει να αφήσω τον άνθρωπο που με έκανε κάποτε χαρούμενη, γιατί πλέον αυτός ο άνθρωπος σπέρνει μόνο δυστυχία, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τα μωρά μου.

Θύμα κακοποίησης:Έμεινα με επίπονες πληγές στη ψυχή, την καρδιά και το μυαλό μου

Εγώ έμεινα με επίπονες πληγές από πάνω μέχρι κάτω. Με κατάθλιψη, με άγχος, με τρομερό μετατραυματικό σύνδρομο και μια καρδιά και ένα μυαλό που θα χρειαστούν πολλή δουλειά για να γιατρευτούν. Αν χρειάζεστε ένα σημάδι για να φύγετε από την κακοποιητική σας σχέση, αυτό είναι. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Εμένα μου πήρε πολύ… Επέστρεφα σε αυτόν ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα έφτιαχναν, όμως ποτέ δεν έφτιαξαν.

Πρέπει να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου και να ζω ξανά για τα μωρά μου. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει τα κορίτσια εκεί έξω να συνειδητοποιήσουν, ότι μπορούν να ζήσουν. Μπορούν να επιβιώσουν. Και να το κάνουν το συντομότερο δυνατό, πριν χάσουν την ευκαιρία τους.

Να ξέρετε πως Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ να σας κακοποιούν και να σε φέρονται άσχημα. ΠΟΤΕ.»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News