Enimerotiko.gr

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση που έχετε θα καταλήξει σε έναν ευτυχισμένο γάμο

Tags:

Η αληθινή αγάπη μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί. Αλλά μόλις βρεθεί, η ίδια η ζωή γίνεται ευκολότερη. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε σαν να επιπλέετε πάνω από ροζ σύννεφα ή να σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα μια σκληρή σκέψη: είναι ο μοναδικός/ή ή όχι.

Είναι ατυχές, αλλά αληθές ότι κάποιος που αγαπάμε τόσο πολύ δεν ίσως δεν αποδειχθεί ο δια βίου σύντροφός μας. Αν είστε πρόθυμοι να δεσμευθείτε σε μια σχέση για το υπόλοιπο της ζωής σας, θα χρειαστείτε περισσότερα πράγματα από την αγάπη για να βρείτε την αληθινή ευτυχία.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο αξιόπιστα σημάδια από τους ψυχολόγους, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και στις πρώτες μέρες μιας σχέσης, για να βρείτε τη σωστή απάντηση και να ζήσετε την αγάπη σας στο έπακρο.

1. Διαβάζετε ο ένας το μυαλό του άλλου.

Ψυχολογική έρευνα αποδεικνύει ότι η αγάπη μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το νευρικό σας σύστημα να ευθυγραμμιστεί με το άλλο σας μισό. Αφού περάσετε αρκετό χρόνο μαζί, θα καταλάβετε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αντιδράσεις του. Αυτή η σύνδεση είναι κάτι περισσότερο από το να γνωρίζετε κάποιον πραγματικά καλά. Μπορείτε να κατανοήσετε ταυτόχρονα και αβίαστα ο ένας τον άλλον, ακόμη και σε πλήρη σιωπή.

Την επόμενη φορά που είστε μαζί, δοκιμάστε να δείξετε κάτι που θα βρείτε αστείο χωρίς να πείτε τίποτα. Πρέπει να είναι υπέροχο να γελάτε τόσο εύκολα!

2. Μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες για το μέλλον.

Μόλις βρείτε την αγάπη της ζωής σας, ήρθε η ώρα να “σκεφτείτε σαν ζευγάρι” σαν να είναι μια κοινή γλώσσα. Πιθανότατα θα θελήσετε τον σύντροφό σας να είναι παρόν στα επερχόμενα χρόνια της ζωής σας, οπότε καλύτερα να ονειρευτείτε το μέλλον μαζί. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τις ίδιες φιλοδοξίες, αλλά αν είναι ο μοναδικός, θα βρίσκετε πάντα έναν τρόπο να κρατήσετε τη ζωή σας μαζί ανεξάρτητα από το τι. Η εύρεση της ελευθερίας στο να είστε μαζί είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες μιας διαχρονικής ερωτικής ιστορίας.

3. Νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο.

Η δέσμευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας σχέσης, ειδικά αν μιλάμε για τον μοναδικό σύντροφο και δεν είναι πάντοτε ένα πακέτο όλα σε ένα. Πρέπει να συμβιβαστείτε, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Αλλά όταν είναι ο σύντροφος της ζωής σας, θα το κάνετε ενστικτωδώς. Ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο Kobe στην Ιαπωνία δείχνουν ότι χωρίς καμία θυσία, οι σχέσεις δεν θα διαρκέσουν πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε ή να εγκαταλείψετε την ακεραιότητά σας. Απλά πρέπει να μετριάσετε τις πράξεις σας για να δημιουργήσετε χώρο για την ευτυχία του άλλου ατόμου.

4. Ο εγκέφαλός σας λειτουργεί διαφορετικά.

Μας αρέσει να σκεφτόμαστε την καρδιά όταν πρόκειται για το θέμα της αγάπης, αλλά όλα συμβαίνουν στο κεφάλι. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη έδειξε πως οι εγκεφαλικές αντιδράσεις επηρεάζονται από την αγάπη. Όταν σκέφτεστε για τον σύντροφό σας, το κέντρο ανταμοιβής στον εγκέφαλό σας διεγείρεται, αυξάνοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης. Μπορείτε επίσης να πείτε ότι νιώθετε πεταλούδες στο στομάχι σας.

5. Γίνεστε το στήριγμα ο ένας του άλλου.

Στο τέλος μιας μεγάλης μέρας, θα βρείτε την ώθηση που χρειάζεστε με την αδερφή ψυχή σας. Με το να στηρίζετε ο ένας τον άλλον στην πορεία, δεν θα αισθανθείτε ποτέ απογοητευμένοι ή ανεπαρκείς. Ακούγοντας υποστηρικτικές λέξεις από το πρόσωπο που αγαπάτε περισσότερο θα σας κάνει να αγαπήσετε τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο.

Όταν γεννήθηκε τον εγκατέλειψαν στα σκαλιά εκκλησίας, 68 χρόνια μετά ανακάλυψε την βιολογική του οικογένεια

6. Νιώθετε ικανοποιημένοι χωρίς επιπλέον προσπάθεια.

Αυτό είναι σημαντικό. Όταν βρείτε τον σύντροφό σας ζωής σας – ένα από τα μεγαλύτερα κύρια γεγονότα στην ανθρώπινη ζωή, θα το νιώσετε φυσιολογικό. Θα νιώσετε σαν να ζείτε ήδη έτσι και θα εσωτερικεύσετε γρήγορα τη νέα σας πηγή ευτυχίας. Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε ταπεινοί για τη σχέση σας.

Δεν θα μετατραπείτε σε πρόσωπο που μιλάει για τη σχέση του όλη την ώρα, γιατί δεν έχετε τίποτα να αποδείξετε σε κανέναν άλλον. Οι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων σας δεν θα πλημμυρίσουν με τις κοινές φωτογραφίες σας, επειδή δεν έχετε χρόνο για αυτά τα πράγματα ενώ εστιάζεστε στην ίδια τη σχέση.

7. Θέλετε να τον γνωρίσετε στους αγαπημένους σας.

Η βασική ψυχολογία λέει ότι όλοι χρειαζόμαστε έγκριση στη ζωή μας και αν προέρχεται από τους αγαπημένους μας, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Γι ‘αυτό και μοιραζόμαστε καλά νέα μαζί τους. Συμπεριλαμβάνοντας τους ανθρώπους που είναι ξεχωριστοί για εμάς, αναπαράγουμε τη δική μας ευτυχία.

Όταν θα γνωρίσετε τον σύντροφο της ζωής σας, το ίδιο το ένστικτο θα ενεργοποιηθεί και θα νιώσετε ανυπομονησία για να τον γνωρίσετε στην οικογένεια και τους στενούς φίλους σας. Επίσης, είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα αξιόπιστο σύστημα υποστήριξης γύρω από τη ρομαντική σχέση σας με τις καλές προθέσεις των αγαπημένων σας, σύμφωνα με μια μελέτη.

8. Βρίσκετε ευχαρίστηση μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Η οικειότητα είναι σημαντική, αλλά δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη χημεία μιας υγιούς σχέσης. Η σωματική σύνδεση θα είναι διαφορετική στα σωστά χέρια, ωστόσο, η έλξη θα υπάρχει πάντα, ακόμη και με χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα. Μερικές φορές μια λέξη, ένα χαμόγελο ή ένας καυγάς θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να έχετε βρει το πιο ξεχωριστό άτομο για σας.

9. Νιώθετε διαφορετικά χωρίς τον σύντροφό σας.

Η διατήρηση της ατομικότητάς σας και της ανεξαρτησίας σας κατά τη διάρκεια μιας σχέσης είναι ένα από τα βασικά σημεία για να περάσετε πολλά χρόνια μαζί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα χώρο στη ζωή σας για κάποιον. Όταν βρείτε τον σύντροφο της ζωής σας, κάποια μέρη της ζωής σας θα προσαρμοστούν σε αυτή την ευχάριστη αλλαγή και θα ομαλοποιήσουν τις νέες σας συνήθειες. Θα νιώθετε την απουσία του «φυσικά» περίεργη.

10. Γίνεστε “εμείς”.

Αφού ελέγξουμε όλα τα άλλα πλαίσια που αναφέραμε παραπάνω, το τελευταίο στοιχείο είναι απλά η αντωνυμία: εμείς. Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Τέξας δημοσίευσαν μια μελέτη σχετικά με τη σημασία της χρήσης του «εμείς» και του «μας» ως μέρος της φυσικής μας επιλογής λέξεων. Όταν γίνεστε μια ομάδα με τον σύντροφο της ζωής σας, θα σας χαρίσει χαρά να μιλάτε για τα πράγματα που μοιράζεστε και όχι μόνο να μιλάτε για τον εαυτό σας.

Για τους άλλους φίλους σας που πρέπει να ακούνε τις ιστορίες σας, μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικό. Αλλά το να γίνετε “εμείς” είναι ένα αξιοσημείωτο σημάδι μιας αγάπης για μια ζωή.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News