Enimerotiko.gr
Σχέσεις

“4 σημαντικοί λόγοι που η γυναίκα μου έχει περισσότερη σημασία για μένα από τα παιδιά μου”

Ο συγγραφέας και ο πατέρας πολλών παιδιών , Μάικ Μπέρυ, εξηγεί στο blog του γιατί η σύζυγός του έχει σημασία γι ‘αυτόν περισσότερο από τα παιδιά του και γιατί αυτή η ιδέα πρέπει να υιοθετηθεί από κάθε οικογένεια. Το άρθρο του blog έγινε πολύ δημοφιλές και διχαστικό: μερικοί άνθρωποι επέκριναν τον συγγραφέα ενώ άλλοι εμπνεύστηκαν από αυτό, καθώς άλλαξαν πραγματικά τον τρόπο σκέψης τους.

Ο Μάικ και η σύζυγός του Κριστίν μεγαλώνουν 8 υιοθετημένα παιδιά. Είναι παντρεμένοι για 17 χρόνια και κάνουν ενεργό κοινωνικό έργο προκειμένου να βοηθήσουν άλλες οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να χτίσουν μια αρμονική σχέση.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας το ενδιαφέρον άρθρο του Μάικ.

Συνήθως είναι 8:30 όταν κάνω στις 2 έφηβες κόρες μου την πρώτη προειδοποίηση ότι ήρθε η ώρα. Και στις 9 μ.μ. τους λέω, “Πρέπει να πάτε στο δωμάτιό σας”. Το κάνω σχεδόν κάθε βράδυ. Και υποστηρίζουν κάθε φορά: “Γιατί πρέπει να κοιμηθούμε στις 9; Δεν είμαστε παιδιά! ”

“Δεν χρειάζεται να πάτε για ύπνο τώρα, απλά σας ζητώ να φύγετε από το καθιστικό. Η μαμά και εγώ δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλον όλη την ημέρα, επειδή είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Χρειαζόμαστε χρόνο για να είμαστε μαζί.”

Τα κορίτσια γυρίζουν τα μάτια τους.

Ειλικρινά, ακολουθήσαμε αυτόν τον κανόνα για όσο διάστημα μπορώ να θυμηθώ. Είμαστε γονείς εδώ και 15 χρόνια και τα παιδιά δεν κατέλαβαν ποτέ όλη μας την ώρα. Η σύζυγός μου και εγώ περνάμε πολύ χρόνο με τα παιδιά μας, αλλά ποτέ 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αγαπάμε τα παιδιά μας και, φυσικά, παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας. Μπορούν πάντα να βασίζονται σε εμάς και να λαμβάνουν τη βοήθεια και την υποστήριξή μας.

Αλλά εκτός από τα παιδιά, υπάρχει το “εμείς”. Η σχέση μας. Η Κριστίν και εγώ πρέπει πάντα να είμαστε βέβαιοι ότι ο γάμος μας είναι δυνατός και υγιής. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό και αυτοί είναι 4 από αυτούς.

1. Ένας υγιής γάμος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σπιτιού.

Τα παιδιά δεν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειάς σας. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι της, αλλά δεν είναι αυτοί που κρατάνε αυτή τη χαοτική δομή που αποκαλούμε οικογένεια. Το σημαντικότερο μέρος της οικογένειας είστε εσείς και η σύζυγός σας, ο άντρας σας – ο σύντροφός σας. Είστε εσείς που έχετε όλη την ευθύνη. Και τα παιδιά επιλέγουν τα μονοπάτια τους με βάση το παράδειγμά σας.

2. Πριν από τα παιδιά, ήμασταν εμείς.

Πριν υπάρξουν τα παιδιά, ήμασταν εμείς οι 2. Είχαμε ερωτευτεί, χάναμε μαθήματα μαζί, μιλούσαμε τηλεφωνικά όλη τη νύχτα (και ήταν δεμένο στον τοίχο με ένα καλώδιο), και στη συνέχεια αποφασίσαμε να είμαστε μαζί για πάντα. Ήμασταν στην αρχή του μονοπατιού. Και ξεκινήσαμε όλη αυτή την οικογένεια. Τότε αποκτήσαμε τα όμορφα παιδιά μας. Φυσικά, είμαστε ευτυχείς να τα έχουμε. Αλλά ο γάμος μας είναι ιερός. Και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον προστατεύσουμε.

3. Μετά από αυτά, θα είμαστε εμείς.

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Θα έρθει μια στιγμή που τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από τη φωλιά. Δεν ξέρω για σας, αλλά δεν υπάρχει θέση στο σπίτι μου για ένα παιδί 30 ετών. Έτσι, όταν φύγουν από το σπίτι μας, θα έχουν τις δικές τους οικογένειες και μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, θα ήθελα η σχέση μου με τη γυναίκα μου να παραμείνει τόσο δυνατή και οικεία όσο ήταν στην αρχή. Και για να έχουμε ένα τέτοιο μέλλον, πρέπει να εργαστούμε για τη σχέση αυτή τη στιγμή. Η σχέση μας πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

4. Πρέπει να θέσουμε ένα μελλοντικό παράδειγμα.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, τα παιδιά μας βλέπουν και μαθαίνουν από εμάς. Κάνουν ό, τι κάνουμε και παρακολουθούν κάθε βήμα μας. Συχνά λέω: «Μεγαλώνουμε ενήλικες, όχι παιδιά.» Και πάλι, δεν ξέρω για σας, αλλά θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με μια φυσιολογική στάση απέναντι στα ραντεβού, την αγάπη και την οικογένεια. Και θέλω ο γάμος μας να αποτελεί παράδειγμα για αυτούς. Έτσι, η σύζυγός μου έρχεται πάνω από τα παιδιά μου. Είναι πολύ κοντά, αλλά μετά τη γυναίκα μου.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι τείνουν να είναι κουρασμένοι και στρεσαρισμένοι. Και ναι, τα παιδιά σας χρειάζονται, είναι πραγματικά σημαντικά. Όχι το χόμπι σας, όχι οι φίλοι σας, όχι η δουλειά σας. Και θα πρέπει να σας ενδιαφέρουν. Αλλά φροντίστε πρώτα τη σχέση σας. Όταν τα παιδιά βλέπουν ότι οι γονείς τους αγαπούν ο ένας τον άλλον, είναι σίγουροι ότι οι γονείς αγαπούν και αυτά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στον κόσμο γύρω τους.

Έχουμε τρελά χρονοδιαγράμματα. Έχουμε πάντα έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Περνάμε όλη την μέρα με τα παιδιά μας. Και γι ‘αυτό τους ζητώ να πάνε στα δωμάτιά τους στις 9 το βράδυ κάθε βράδυ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα μου και εγώ βγαίνουμε ραντεβού δύο φορές το μήνα. Γιατί έχει σημασία.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News