sygkrinei-to-fagito-soy-me-to-diko-tis-auta-eivai-ta-5-simadia-poy-fonazoyn-oti-o-antras-soy-einai-mamakias-11411
13:43

Συγκρίνει το φαγητό σου με το δικό της;: Αuτά είvαι τα 5 σημάδια που φωνάζουν ότι ο άντρας σου είναι μαμάκιας

13:43
Νίκη Μουλά

Ο μαμάκιας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μητέρα του και δεν μπορεί να ζήσει μακριά από εκείνη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη γυναίκα που έχει στο πλευρό του.

Μπορεί όλοι οι άντρες να έχουν αδυναμία στη μητέρα τους και να διατηρούν μ’ εκείνες μία ιδιαίτερη σχέση, ωστόσο, οι μαμάκηδες ξεπερνούν κάθε όριο.

Advertisement

Πέντε σημάδια ότι ο άντρας σας είναι μαμάκιας

Advertisement

Συγκρίνει το φαγητό σας με το δικό της;

Advertisement

Το πρόβλημα προκύπτει όταν η σύγκριση επαναλαμβάνεται κάθε φορά που τρώει την πρώτη του μπουκιά και συνοδεύεται από αναπόληση της φοράς που είχε φάει την καλύτερη έβερ εκδοχή του εν λόγω πιάτου. Απ’ τα χεράκια της μαμάς του, φυσικά.

Ζητά τη γνώμη της για τα πάντα;

Advertisement

Αν νιώθει ότι πρέπει να συζητήσει μαζί της για κάθε του σημαντική απόφαση, τότε το ζήτημα είναι ορατό. Οι σημαντικές του αποφάσεις, άλλωστε, δεν μπορεί παρά να αφορούν κι εσάς, οπότε, αν η γνώμη σας δε δείχνει να έχει την ίδια βαρύτητα με εκείνη της πεθεράς σας, ίσως να ‘χει έρθει η ώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση επ’ αυτού.

Σας επισκέπτεται σε ανύποπτες στιγμές;

Αν την ώρα που χαλαρώνετε ανάμεσα στις δουλειές του σπιτιού και τη μαγειρική ακούτε ξαφνικά το κουδούνι και είναι η πεθερά σας με μια αγκαλιά τάπερ, μην αναρωτηθείτε ούτε δευτερόλεπτο που βρήκε το θάρρος να σκάσει μύτη χωρίς να κάνει πρώτα ένα τηλεφώνημα. Της το έδωσε, φυσικά, ο μαμάκιας γιος της, ο οποίος την ενθάρρυνε να σας φέρει και τα φαγητά της.

Advertisement

Παίρνει πάντα το μέρος της;

Κάπου-κάπου θα έχετε προστριβές και μικροπαρεξηγήσεις με την πεθερά σας για ζητήματα που δεν είναι μεν ζωτικής σημασίας, αποτελούν, όμως, ζήτημα γοήτρου. Το εύκολο για τον άντρα σας θα ήταν να μείνει αμέτοχος και να περιμένει να περάσει η μπόρα, μα η ενδεδειγμένη στάση είναι να μείνει δίπλα σας χωρίς, παράλληλα, να σας κρύψει τις όποιες ενστάσεις του για την δική σας συμπεριφορά. Αν αντί γι’ αυτό, σας υποδεικνύει συστηματικά πόσο λάθος έχετε σε σχέση με τη μητέρα του, ίσως και να μην έχει απογαλακτιστεί πλήρως.

Την έχει αντικαταστήσει με εσάς;

Δεν είναι σπάνιο, ο άντρας να μην έχει φύγει καθόλου απ’ το πατρικό του μέχρι το γάμο του ή, αν έχει φύγει, να μην έχει μείνει ποτέ χωρίς τη φροντίδα της μαμάς του όσον αφορά το εργένικο νοικοκυριό του. Μοιραία, λοιπόν, περιμένει από εσάς να αναλάβετε όλες εκείνες τις δουλειές που εκείνος δε χρειάστηκε να κάνει ποτέ, γιατί η μητέρα έτρεχε από πίσω του. Αν αγνοεί πλήρως την ανάγκη σας να μοιραστείτε το βάρος του νοικοκυριού και δεν μαζεύει ούτε πηρούνι όταν σηκώνεται απ’ το τραπέζι για να ξεραθεί στον καναπέ, μην βιαστείτε να το αποδώσετε σε γαϊδουριά. Είναι η σκιά της μαμάς του που τρέχει ακόμη από πίσω του.