to-teleytaio-vrady-tis-eimi-goyainchaoyz-kai-ta-logia-ston-giatro-tis-ligo-prin-fygei-apo-ti-zoi-46890
19:25

Το τελευταίο βράδυ της Έϊμι Γουάϊνχαουζ και τα λόγια στον γιατρό της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή

19:25
Νίκη Μουλά

Η Έϊμι Γουάινχαουζ ήταν μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες παγκοσμίως, η οποία έφυγε άδικα το 2011, αφήνοντας πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό.

Λίγες ώρες πριν τον θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας, η γιατρός της την είχε προειδοποιήσει ότι η ζωή της κινδυνεύει.

Advertisement

Έϊμι Γουάινχαουζ: Διαγωνισμός για την ακριβή ημερομηνία θανάτου της

Advertisement

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχουν κάνει ποτέ την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο ήταν ένας διαγωνισμός στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνταν να προβλέψουν την ακριβή ημερομηνία θανάτου της Έϊμι Γουάινχάουζ.

Advertisement

Έπαθλο ήταν ένα κινητό τηλέφωνο iPhone, ένα αντικείμενο που στις αρχές των 10’s είχε μόλις αρχίσει να γίνεται μεγάλο τρεντ, σημαδεύοντας την ποπ κουλτούρα και όλοι το ήθελαν. Ακόμα κι αν η διαδικασία για να το αποκτήσουν ήταν κάτι τόσο άσχημο και μακάβριο.

Advertisement

Ο δίσκος της Γουάινχάουζ «Back to Black», που κυκλοφόρησε το 2006 την έκανε από ένα ανερχόμενο αστέρι με σπουδαία φωνή, μέγκα σταρ υπερταλαντούχα και τρανή για την οποία μιλούσε ολόκληρος ο πλανήτης.

Έϊμι Γουάινχαουζ: Η αυτοκαταστροφική της φύση

Όλοι άκουγαν και μιλούσαν για τα τραγούδια της, μαζί με αυτά μιλούσαν και για την αυτοκαταστροφική της φύση, για τον εθισμό της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, για τις συναστροφές της με τα λάθος αγόρια, για το γεγονός ότι η Έϊμι δύσκολα θα την έβγαζε καθαρή.

Advertisement

Η ίδια φρόντισε να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών, στο σπίτι της στο Camden του Λονδίνου, ενώ βρισκόταν σε περίοδο αποτοξίνωσης και ενώ ετοίμαζε τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

Έϊμι Γουάινχαουζ: Αποκαλύψεις της γιατρούς της το βράδυ του θανάτου της

Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της, μία από τις γιατρούς, που είχαν ασχοληθεί στενά με τα προβλήματα υγείας που για καιρό αντιμετώπιζε η Γουάϊνχάουζ και είχαν προσπαθήσει να την βοηθήσουν να ξεφύγει από τους δαίμονες της, αποκαλύπτει τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους το βράδυ που η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή.

Έϊμι Γουάινχαουζ: Είχε ξεκινήσει ξανά το αλκοόλ

Η Κριστίνα Ρόμετ που παρακολουθούσε στενά το ιατρικό ιστορικό της Εϊμι, παραδέχθηκε πως η σούπερ σταρ της μουσικής είχε, δυστυχώς, αρχίσει να πίνει ξανά μετά από μία μεγάλη περίοδο αποχής, κατά την οποία η Γουϊάνχάουζ είχε σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου, κάνοντας καθημερινά γυμναστική και τρώγοντας πολύ υγιεινά.

Έϊμι Γουάινχαουζ: Είχε αρνηθεί ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό

Η ίδια η Ρόμετ εξομολογήθηκε πως είχε συνταγογραφήσει στην Έϊμι ένα φάρμακο το οποίο θα την βοηθούσε να διαχειριστεί το στερητικό σύνδρομο από την έλλειψη αλκοόλ, ωστόσο η τραγουδίστρια είχε αρνηθεί να δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό κάτι που ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αρχίσει να πίνει ξανά.

Το πιο τραγικό στην όλη ιστορία είναι πως η Έϊμι είχε αρχίσει να καταναλώνει ξανά αλκοόλ μόλις 3 ημέρες πριν τον θάνατο της και ότι το βράδυ που βρέθηκε νεκρή είχε συναντηθεί με τη Ρόμετ, λέγοντας της ότι φοβάται και δεν θέλει να πεθάνει.

«Το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2011 η Έϊμι ήταν ήρεμη και κάπως ενοχική. Ήταν κάπως χαμένη, αλλά σίγουρα ικανή να συνομιλήσει με κάποιον άλλον,» δήλωσε η Ρόμετ. Όταν γιατρός την ρώτησε εάν θα το έριχνε πάλι στο ποτό, η γιατρός είπε στο δικαστήριο πως η Έιμι Γουαϊνχάουζ της απάντησε απλά: «Δεν ξέρω».

Έϊμι Γουάινχαουζ: Η συμβουλή της γιατρού για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα της

H Ρομέτ πρόσθεσε: «Η συμβουλή που της έδινα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν λεκτική και γραπτή και αφορούσε όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής δυσκολίας, της κατάθλιψης, του θανάτου, των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων γονιμότητας και του ήπατος».

Δείτε ένα βίντεο για τη σύντομη και τραγική ζωή της Έϊμι Γουάϊνχάουζ.