toys-karfose-on-air-o-mayrikios-mayrikioy-dinei-toys-anemvoliastoys-ithopoioys-amp-8230-exalli-tin-kainoyrgioy-103677
13:18

Τους κάρφωσε on air: Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου «δίνει» τους ανεμβολίαστους ηθοποιούς… Έξαλλη την Καινούργιου

13:18
Νίκη Μουλά

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, αναφέρθηκε στους αρνητές του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, προδίδοντας τα ονόματα συναδέλφων του που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αρνούνται να εμβολιαστούν, μεταξύ των οποίων και του Λεωνίδα Καλφαγιάννη.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο παραγωγός «ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης αποχώρησε από τον θίασο και από την παράσταση που θα κάναμε, γιατί ήταν ανεμβολίαστος. Δεν είχε εμβολιαστεί. Κανένας παραγωγός δεν μπορεί να υποχρεώσει τους ηθοποιούς να εμβολιαστούν με το ζόρι. Απλά ήταν η γραμμή της παραγωγής αυτή που είχαμε χαράξει με την Βάσια την Παναγοπούλου, γιατί ήταν εμβολιασμένοι όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Τον είχαμε ενημερώσει και μας είχε πει ότι έχει τη διάθεση να το κάνει. Δεν έκλεινε ποτέ αυτή η ημερομηνία και δυστυχώς έπρεπε να λυθεί αυτό το θέμα».

Advertisement

Σε ποιους ηθοποιούς αναφέρθηκε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου

Advertisement

Και συμπλήρωσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου «δυστυχώς πέρασα πολύ δύσκολα και το καλοκαίρι με το θέμα αυτό. Ο Ορφέας Παπαδόπουλος, που είναι πολύ γνωστός και αγαπητός και αναγκάστηκα να προχωρήσω σε παραστάσεις χωρίς αυτόν για μια περίοδο, παρόλο που τον ήθελα πάρα πολύ. Τον παρακαλέσαμε να εμβολιαστεί και από ότι ξέρω δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο. Στη συνέχεια όμως κόλλησε και έθεσε σε κίνδυνο όλο τον θίασο για να μείνει άνεργος το καλοκαίρι. Είναι ανεύθυνο. Κόλλησε και η Κατερίνα Διδασκάλου και έχασε δέκα, δεκαπέντε παραστάσεις το καλοκαίρι, αφήνοντας άνεργους τους τεχνικούς της και την ίδια επειδή δεν είχε εμβολιαστεί».

Advertisement

Η αντίδραση της Κατερίνας Καινούργιου στα λεγόμενα του Μαυρίκιου Μαυρικίου

Αμέσως μετά την προβολή της συνέντευξης, η Κατερίνα Καινούργιου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για όσα προβλήθηκαν στον αέρα της εκπομπής της, επισημαίνοντας «συγνώμη, πριν από λίγο λέγαμε για κάποια προσωπικά δεδομένα. Δεν είχα δει το περιεχόμενο της συνέντευξης. Δεν το είπα εγώ βέβαια και ξαφνικά βγαίνει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και λέει για όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι είναι ανεμβολίαστοι και αρνητές. Για να μην αναιρέσω αυτά που προσωπικά εγώ είπα πριν από λίγο, διαφωνώ και με την προβολή του αποσπάσματος».

Advertisement

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου προκάλεσαν την έντονη αντίδταση του Λεωνίδα Καλφαγιάννη, ο οποίος, μιλώντας στο Πρωινό, σημείωσε ότι θα κινηθεί νομικά, αν ο παραγωγός δεν ανακαλέσει τα όσα είπε για εκείνον.

Advertisement

Όπως τόνισε ο ηθοποιός «όταν κάποιος μιλάει δημόσια για έναν άλλο άνθρωπο, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει ανατρέψει σε τεράστιο βαθμό την καθημερινότητα μας, οφείλει τουλάχιστον να είναι προσεκτικός. Αρχικά, ποιος δίνει το δικαίωμα σε αυτόν τον άνθρωπο, αυτό το παιδί το γλυκό, τον Μαυρίκιο, να μιλήσει για τα δικά μου προσωπικά δεδομένα; Εγώ όχι πάντως. Ας πούμε ότι υπήρξε απρόσεκτος και δεν το σκέφτηκε καλά. Τουλάχιστον, όμως, αφού μίλησε για εμένα και ξέρει τι είναι και ήθελε να μοιραστεί τη γνώση του αυτή δημόσια, γιατί δεν λέει την αλήθεια; Δεν βρίσκω λογική σε αυτό που έκανε, γιατί την αλήθεια την ξέρει. Αν δεν την ξέρει να ρωτήσει την συνεργάτιδα του και συμπαραγωγό».

Και πρόσθεσε «εγώ αποχώρησα από την παράσταση αυτή την δεύτερη ημέρα ανάγνωσης. Ο λόγος δεν ήταν ότι δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Ο λόγος ήταν άλλος, δεν υπήρξα αρνητής. Αντιθέτως τελείως διαλακτικός και σύμφωνος για αυτά που χρειάζονταν να γίνουν στα πλαίσια του επιτρεπτού. Είναι σίγουρος ο Μαυρίκιος και η συνεργάτιδα του ότι θέλουν να ακούσει την αλήθεια ο κόσμος; Γιατί αυτά που ειπώθηκαν από το στόμα ενός εκ των δύο παραγωγών, ήταν ο λόγος που αποχώρησα. Ο σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι και η βοηθός του, η Βάνα Πεφάνη, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, η Μαίρη Σταυρακέλη και ο Ιάσωνας Παπαματθαίου υπήρξαν αυτόπτες και αυτίκοοι μάρτυρες του συμβάντος. Αυτά που ειπώθηκαν προς όλους και μπροστά σε όλους εκείνη την ημέρα με έκαναν να αποχωρήσω».

Και κατέληξε «κατάλαβα και τότε πως ο φόβος και η ανασφάλεια ήταν ο οδηγός αυτών που άκουγα, αλλά δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να συνεχίσω να είμαι σε κάτι, που κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, σύμφωνα με τα λεγόμενα εκείνης της ημέρας, δεν τιμάει τόσο το θέατρο μας και το ρόλο του στην κοινωνία όσο και τον κάθε άνθρωπο που ζει σε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, όπως η δική μας. Δεν θέλω να εκθέσω κανέναν και γι΄αυτό δεν λέω τι έγινε τότε. Αλλά αν ο Μαυρίκιος δεν αναγνωρίσει το λάθος του και δεν αποκαταστήσει την αλήθεια, οφείλω να προστατέψω εμένα και την οικογένεια μου, πράττοντας τα ανάλογα επιφυλασσόμενος για κάθε νομική ενέργεια».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπομπή Super Κατερίνα και υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ήταν κάτι κρυφό πως ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης είναι ανεμβολίαστος ζητώντας του συγγνώμη.