vefa-alexiadoy-me-ton-1o-moy-megalo-epota-mas-chorisan-oi-goneis-toy-ezisa-omos-oraio-gamo-me-ton-antra-moy-50229
10:43

Βέφα Αλεξιάδου: «Με τον 1ο μου μεγάλο έpωτα μας χώρισαν οι γονείς του, έζησα όμως ωραίο γάμο με τον άντρα μου»

10:43
Newsroom

Η Βέφα Αλεξιάδου παραχώρησε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο περιοδικό «Λοιπόν», όπου και μίλησε για την επαγγελματικής της διαδρομή και τις συνεργασίες που είχε κάνει κατά καιρούς με παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η ίδια μιλά για την αυτοβιογραφία «Ήσουν πάντα εκεί» και τι ακριβώς αφηγείται μέσα από το βιβλίο. Χαρακτηριστικά η Βέφα Αλεξιάδου δήλωσε: «Θα διαβάσετε όλη μου τη ζωή, από όταν γεννήθηκα. Δεν περιέχει μόνο τη ζωή μου, αλλά και όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα χρόνια που ζω. Έχω γράψει και για τον πρώτο μεγάλο έρωτά μου, με τον οποίο μας χώρισαν οι γονείς του, γιατί τότε η νύφη έπρεπε να έχει προίκα κι εγώ δεν είχα.

Advertisement

Βέφα Αλεξιάδου

Πόνεσα πολύ τότε. Έζησα όμως έναν πολύ ωραίο και ευτυχισμένο γάμο με τον άντρα μου και καταφέραμε πολλά μαζί. Βέβαια, συναντήσαμε και πολλές δυσκολίες, αλλά η ζωή δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένη, ακόμα όμως και αυτές, τις περιγράφω με έναν απαλό τρόπο, ώστε να μην στενοχωρήσω τους αναγνώστες».

Advertisement

«Όλα αυτά και άλλα πολλά, που αφορούν τη ζωή μου θα βρείτε στο βιβλίο, αλλά και σημαντικά ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα. Είναι ένα αξιόλογο έργο, βιβλίο υψηλών προδιαγραφών. Μια κατάθεση ψυχής…» πρόσθεσε.

Advertisement

Βέφα Αλεξιάδου: Η σπουδαία καριέρα της και τα πρώτα βήματα στη μαγειρική

Μιλώντας για την επαγγελματική σταδιοδρομία της και αν πιστεύει πως αναγνωριστήκε η αξία της, η ίδια δήλωσε: «Όλα ξεκίνησαν από φίλους μου. Ήμουν χημικός και δεν είχα στον νου μου να κάνω κανένα βιβλίο. Ωστόσο, μαγείρευα πάρα πολύ ωραία και έκανα τραπέζια σε αγαπημένους ανθρώπους στο σπίτι μας με τον άντρα μου. Οι φίλες μου λοιπόν, που τρελαίνονταν με τα φαγητά μου, όλο μου έλεγαν να γράψω ένα βιβλίο, με έπεισαν και το έκανα. Με μεγάλο αγώνα και πολλές αντιξοότητες, βγήκε αυτό το πρώτο βιβλίο, καθώς πήγαινα στους εκδότες και δεν το ήθελε κανένας. Όμως η Θεία πρόνοια μεσολάβησε και το βιβλίο βγήκε».

Βέφα Αλεξιάδου

«Τότε ξεκίνησαν όλα και το ένα ακολούθησε το άλλο. Όταν δε, βγήκα και στην τηλεόραση, εκεί πια με γνώρισαν όλοι. Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο, ούτε παρακάλεσα κανέναν, όλα ήρθαν από μόνα τους. Στο στάδιο που είμαι σήμερα, έφτασα με σταθερά βήματα και μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν βέβαια, κάποιοι δημοσιογράφοι που εγώ παρουσίαζα το βιβλίο μου στις εκπομπές τους και αυτοί γελούσαν. Βαρέθηκα να με ρωτάνε όλα τα χρόνια γιατί μάλωσα με την Ελένη Μενεγάκη. Ποτέ δεν μάλωσα με την Ελένη, αλλά ούτε με κανέναν άλλον. Έχω καλές σχέσεις με όλους και δεν λέω κακιά κουβέντα για κανένα, αλλά ποιος με ακούει;» πρόσθεσε.

Advertisement

Βέφα Αλεξιάδου: Οι τηλεοπτικές συνεργασίες και η αναφορά στη Ρούλα Κορομηλά

Για το αν της λείπει η τηλεόραση, η ίδια δήλωσε: «Δεν θέλω να βγω στην τηλεόραση, είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που μαγειρεύουν τηλεοπτικά. Εγώ ανεβάζω στο youtube ωραίες συνταγές, που μπορεί να βλέπει ο κόσμος. Τα καλύτερά μου χρόνια ήταν στο mega. Οικονομικά αμείφθηκα καλά από αυτό το κανάλι, αλλά μου συμπεριφέρθηκαν και άψογα. Είχα και δυο βοηθούς και δεν κουραζόμουν. Ενώ 13 χρόνια στο ΑΝΤ1, τα ετοίμαζα όλα μόνη μου από το σπίτι και τα πήγαινα και τα έφερνα. Όλα εγώ. Και δεν πληρωνόμουν κιόλας. Ωστόσο, όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, δεν κουράζεσαι. Δεν έχω παράπονο».

Για το αν έχει νιώσει πικρία από κάποιους παρουσιαστές, η ίδια δήλωσε: «Στιγμές που πικραινόμαστε υπάρχουν σε όλες τις συνεργασίες, όπως και στις οικογένειες. Αυτές οι πίκρες δεν μετράνε μπρος στο καλό που σου κάνουν αυτές οι παρουσιάστριες. Ήταν όλες τους αξιόλογες, μου στάθηκαν και με βοήθησαν. Όταν η Ρούλα Κορομηλά κοίταγε το ρολόι της και της έλεγα να μην το κοιτάει γιατί θα νομίζει ο κόσμος ότι βαριέται και δεν τα κάνω καλά, μετά σκεφτόμουν ότι η Κορομηλά είχε στην πλάτη της όλο το πρόγραμμα και έπρεπε να μην αφήσει τη Βέφα να φάει τη μισή ώρα της σκαλέτας, οπότε και μια κουβέντα να μου έλεγε, δεν στενοχωριόμουν. Δεν έχω πει βαριές κουβέντες με καμιά τους. Αν με φωνάξει η Μενεγάκη, θα πάω στην εκπομπή».