Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Υρώ Μανέ: Οι σπουδές στη Νομική, η επιτυχία στα Εγκλήματα, τα 21 χρόνια γάμου, η κούκλα κόρη και οι ενοχές

Η Ηρώ Μανέ γεννήθηκε στη Χίο το 1961 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα πολιτικών επιστημών. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Παντρεύτηκε το 1997 και έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Φαίδρα. Είναι γνωστότερη για το ρόλο της Φλώρας Μητροπούλου στην τηλεοπτική σειρά “Εγκλήματα” με τον Κώστα Κόκλα και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Με τρομοκρατούν οι σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, όχι τα διαζύγια

“Είμαι παντρεμένη όσο είναι η κόρη μου η Φαίδρα, 17 χρόνια, είχε πει η Υρώ Μανέ. Είναι λίγο ασυνήθιστο στις μέρες μας που αντέχει ο γάμος μας. Δεν με φοβίζει που ακούω για χωρισμούς. Αφού είναι κομμάτι της ζωής μας.

Με τρομοκρατούν οι σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, όχι τα διαζύγια. Οτιδήποτε είναι μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτισμού είναι πολύ καλύτερο. Πρέπει δύο γονείς που δεν τα βρίσκουν και δεν ταιριάζουν να πηγαίνουν στο επόμενο βήμα.


Η αμοιβαία εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και ο χώρος, να αφήνεις δηλαδή τον άλλο να ανασαίνει κρατάει μία υγιή σχέση. Αν ο σύντροφός μου δεν είχε απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει, ότι αυτή η δουλειά που κάνω δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς δεν θα μπορούσα να ανασάνω, να αναπνεύσω. Και αν καταπιέζεσαι θες να πεις φτου ξελευθερία και να πας παρακάτω. Ο άντρας μου αγαπάει το χώρο μας και το καταλαβαίνει. Έχει μεγάλη ψυχή και βλέπει τα πάντα με θετικό τρόπο”.

Η κόρη της, Φαίδρα, εντυπωσιάζει με το ταλέντο της στο χορό

Η 21χρονη σήμερα, Φαίδρα Νταϊόγλου, σπουδάζει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, το μεγάλο της πάθος είναι ο χορός. Η νεαρή κοπέλα σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στη Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου. Η Υρώ Μανέ δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανη για την κόρη της.

Είχα ενοχές όταν η κόρη μου ήταν μικρή…

Η Ηρώ Μανέ είχε πει: «Ποιος δεν κάνει λάθη στη ζωή του; Δείξτε μου έναν άνθρωπο. Λάθος είναι να μην παραδέχεσαι το λάθος σου, αυτό σε κάνει μικρό, μίζερο και ψυχικά ελλιπή. Το να πεις “έκανα λάθος” είναι μια γενναία πράξη, γιατί θα ζητήσεις συγγνώμη, θα προσπαθήσεις να μη το επαναλάβεις, δεν θα το εναποθέσεις στους άλλους. Κοινώς, θα κάνεις ένα βήμα προς την ουσία των πραγμάτων και της ζωής. Προσωπικά, έχω επιλέξει να μη γεμίζω με πύον την ψυχή μου. Αυτές οι πληγές είναι σαν κακό σπυρί. Κοιτάζω πίσω, αναθεωρώ, συγχωρώ, συνεχίζω τον δρόμο μου.

Όταν μια γυναίκα φτιάχνει την οικογένεια της, μεγαλώνει το παιδί της, κατακτά κάποια πράγματα, ύστερα νιώθει κάπως πιο απελευθερωμένη. Λέει “Τώρα κι εγώ θα ζήσω”. Το βλέπω από τον εαυτό μου. Μπορώ πλέον να πάω ένα ταξίδι χωρίς αγωνία. Έχω τη μικρή πολυτέλεια να ασχοληθώ περισσότερο με μένα, χωρίς να λογοδοτήσω πουθενά.

Μέχρι και πιλάτες ξεκίνησα! Όταν η Φαίδρα ήταν μικρή, με έπιαναν απίστευτες ενοχές. Δεν ένιωθα καλά που άφηνα το παιδί στο σπίτι και έφευγα για το θέατρο. Τώρα, άλλαξαν οι συνθήκες. Τώρα, δεν σε θέλει το ίδιο το παιδί μαζί του, περισσεύεις» είχε πει.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News