agapithike-choris-na-pei-oyte-lexi-to-tragiko-telos-toy-igkoyana-amp-8220-mitsoy-amp-8221-apo-to-amp-8220-tairi-amp-8221-poy-den-mathame-pote-194332
20:13

Αγαπήθηκε χωρίς να πει ούτε λέξη: Το τραγικό τέλος του ιγκουάνα “Μήτσου” από το “Ταίρι” που δεν μάθαμε ποτέ

20:13
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Στη δημοφιλή σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου», υπάρχει ένας χαρακτήρας που αγαπήθηκε χωρίς να πει ούτε μία λέξη. Ο Μήτσος το ιγκουάνα.

Ο σύντροφος, ο καλύτερος φίλος του Λαζάρου (Άρη Σερβετάλη), το ιγκουάνα που του έδινε, όπως έλεγε ο ίδιος, την αγάπη που δε βρήκε στους ανθρώπους, ήταν σύμφωνα με το σενάριο τέσσερα χρόνια στο πλευρό του εκκεντρικού πρωταγωνιστή της κωμικής σειράς.

Advertisement

Χωρίς να έχει πει ούτε μία λέξη, συμβούλευε τον Λάζαρο, έκαναν μαζί πλάκες και συνδέθηκε στη συνείδηση του κοινού σαν ένα από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια της ελληνικής τηλεόρασης. Το φινάλε του όμως στην πραγματική ζωή πιθανότατα ήταν τραγικό.

Το ιγκουάνα του Λάζαρου χάθηκε σε ένα γύρισμα στο Πεδίον του Άρεως και έτσι για τα τελευταία επεισόδια η παραγωγή έπρεπε να αναζητήσει διαφορετικό ερπετό για το ρόλο του Μήτσου. Ο πρώτος Μήτσος εξαφανίστηκε σε μία αφιλόξενη περιοχή, σε ένα αφιλόξενο κλίμα με ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει για πολύ καιρό μόνος.

Advertisement

Τα ιγκουάνα που βρίσκονται στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων εισάγονται συνήθως από τη Νότια Αμερική και είναι εγγενή σε περιοχές που είναι πλούσιες σε ζέστη και υγρασία. Έτσι, αυτά που ζουν ως κατοικίδια πρέπει να ζουν σε παρόμοια περιβάλλοντα και το κλουβί τους πρέπει να μοιάζει με έναν φυσικό βιότοπο.

Advertisement

Για αυτό οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να βεβαιώνονται ότι το περιβάλλον τους θερμαίνεται σταθερά μεταξύ 30 και 32 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου 26-28 βαθμών τη νύχτα – όλο το χρόνο. Διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της ενυδάτωσής τους μέσω του δέρματος, επομένως η ελεγχόμενη υγρασία είναι επίσης απαραίτητη.

Σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες επιβίωσης για ένα ιγκουάνα από pet shop, ο καημένος ο Μήτσος θα μπορούσε να επιβιώσει στην Αθήνα μόνο τους μήνες του καλοκαιριού, με τις πιθανότητες να έζησε μετά την εξαφάνισή του να έρχονται μόνο από την ελπίδα να το βρήκε και να το μάζεψε κάποιος ερπετόφιλος.

Advertisement