andreas-roditis-ta-oikonomika-provlimata-ta-12-dikastiria-to-dimosio-eycharisto-kai-i-machi-me-ton-karkino-97391
22:43

Ανδρέας Ροδίτης: Τα οικονομικά προβλήματα, τα 12 δικαστήρια, το δημόσιο ευχαριστώ και η μάχη με τον καρκίνο

22:43
Newsroom

Ο Ανδρέας Ροδίτης είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους, σεβάσμιους, καταρτισμένους και αξιόπιστους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Διαθέτει περγαμηνές στην τηλεοπτική έκθεση και κυρίως έχει σεβασμό σε αυτό που κάνει.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Ενημερωμένος, ευγενής, πολιτισμένος, εύστοχος, ευέλικτος και εξαιρετικά συμπαθής ο Ανδρέας Ροδίτης επιτέλους ξανα-εμφανίζεται στην Κρατική Τηλεόραση μετά από απουσία ενός χρόνου περίπου, η οποία έγινε έντονα αισθητή.

Advertisement

Ο καρκίνος και η Αρχιεπισκοπή

Ο Ανδρέας Ροδίτης παραχώρησε συνέντευξη στη Real και μίλησε για τον καρκίνο που πέρασε και την ΜΚΟ που τον τάιζε, όταν αντιμετώπισε βιοποριστικό πρόβλημα.

Advertisement

«Εκτός από την μεγάλη περιπέτεια με τον καρκίνο, που πέρασα πρόπερσι, όταν έκλεισε η ΕΡΤ για δύο χρόνια, μάς τάιζε η ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής. Είχαμε στο σπίτι κατάκοιτο τον πατέρα μου για τέσσερα χρόνια και δεν είχαμε να πάρουμε τσιγάρα (τότε καπνίζαμε) ή λίγο ελληνικό καφέ», υπογράμμισε ο παρουσιαστής της ΕΡΤ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά τη μάχη του με τον καρκίνο, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε όταν έκλεισε η κρατική τηλεόραση.

Advertisement

«Περάσαμε πολύ δύσκολα. Ήταν δικαιολογημένος ο καρκίνος μου. Στην αρχή είπα «γιατί σε μένα;». Το γνωστό της αυτολύπησης. Όταν κάποιοι φίλοι και γιατροί μού το είπαν να μην πέσω στην αυτολύπηση, κατάλαβα ότι είναι λογικό που έπαθα καρκίνο μετά από όλα αυτά. Η γυναίκα μου τη γλίτωσε γιατί είναι πολύ νεότερη μου. Έμεινα 65 ημέρες στο νοσοκομείο, με μια πληγή 21 πόντων, χωρίς νεφρό, πήγα και μόνταρα γιατί πίστευα ότι είναι στα καθήκοντά μου και γιατί δεν μπορώ να κάθομαι και να πονώ για τρεις μήνες» σημείωσε ο Ανδρέας Ροδίτης.

«Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και εγώ πια, όταν μπορώ, όσο μπορώ, βοηθάω, δεν έχω την άνεση αλλά, αν κάποιος σήμερα δεν έχει να φάει, πρέπει να του σταθούμε. Έχω περάσει πολλά στα νοσοκομεία με τον πατέρα μου, δεν είχαμε χρήματα για αποκλειστική και κοιμόμουν δίπλα του με το κεφάλι μου στον τοίχο. Του λέγαμε ψέματα ότι είμαστε εύποροι και άνετοι» εξομολογήθηκε ο Ανδρέας Ροδίτης.

Τα 12 δικαστήρια

«Τρώγαμε για πέντε μέρες φακές και του παίρναμε λίγο κρεατάκι, γιατί έπρεπε να τρώει και πρωτεΐνη. Έχουμε κυνηγηθεί πάρα πολύ από μια συγκεκριμένη τράπεζα για να μας πάρει το σπίτι και έχουμε ένα παρελθόν 12 δικαστηρίων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι ένας χοντρός, εύπορος παρουσιαστής, ενώ συνεχίζουμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο 17 χρόνια που διαλύεται στον δρόμο σαν αυτό του Λουί ντε Φινές. Δεν ντρέπομαι για αυτά και τα θεωρώ μεγάλη τιμή και καμάρι. Με αγωνία περιμέναμε κάθε 16 του μήνα να έρθει η κούτα με τα προϊόντα. Μέσα είχε πάσης φύσεως όσπρια, μακαρόνια, τρία γάλατα εβαπορέ, ένα μικρό μπουκαλάκι λάδι και είχε και δύο σοκοφρέτες, τις οποίες κόβαμε σε μικρά κομμάτια και τις τρώγαμε σαν γλυκό κάθε απόγευμα με τη γυναίκα μου» αναφέρει ο Ανδρέας Ροδίτης.

Advertisement

Η στήριξη από τον Σπύρο Παπαδόπουλο

«Με στήριξε πάρα πολύ ο Σπύρος Παπαδόπουλος και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ο Σπύρος πάει στα νοσοκομεία και στηρίζει οικονομικά ανθρώπους που τον χρειάζονται. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πλάσμα. Μου βρήκε τον γιατρό μου, με στήριξε και του χρωστάω πάρα πολλά», τόνισε ο Ανδρέας Ροδίτης.

Αγαπημένη μου συνήθεια η «συζήτηση» με τα ζωάκια μου

“Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι, και λόγω επαγγελματικής διαστροφής, με τα social media ενώ συχνά παριστάνω τον μάγειρα και τον κηπουρό. Ο έρωτας για μένα είναι η πεμπτουσία της ύπαρξης μας. Τα πάντα είναι έρωτας…” τόνισε στο Τηλέραμα ο Ανδρέας Ροδίτης.