Advertisement
MEDIA

Αθηνά Λινού: Η διπλή μάσκα παρέχει μεγαλύτερη προστασία

12:53
Newsroom

Αθηνά Λινού: Η καθηγήτρια επιδημιολογίας φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου μίλησε για τη διπλή μάσκα. Συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε πως η διπλή μάσκα προστατεύει περισσότερο. Δηλαδή, βοηθά στον πολλαπλασιασμό της προστατευτικότητας. Η καθηγήτρια είπε ότι δεν ισχύει ότι το κρύο σκοτώνει τον ιό. «Αντίθετα τον διευκολύνει» ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Η Αθηνά Λινού αναφέρθηκε στο κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ. Αυτό αφορά την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κορονοϊό και μασκών. Πρόκειται για κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6.000 υπογραφές. Αυτό ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών, για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

Advertisement

Οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού:

«Γιατί από αυτό που κινδυνεύει να πάθει η ανθρωπότητα είναι μέχρι να εμβολιαστούν τα 7 δισεκατομμύρια, να υπάρξουν μεταλλάξεις. Μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα» ανέφερε η Αθηνά Λινού.

«Αν εδραιωθούν οι μεταλλάξεις θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά κι ίσως να μην τα καταφέρουμε», απάντησε σε ερώτηση για τα αν θα παραταθεί το lockdown. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν προκαλούν ανησυχία τα νέα στελέχη, είπε πως «όλα μας ανησυχούν, γιατί ο ρυθμός αύξησης είναι διπλάσιος από το κανονικό. Ήδη σε πολλές χώρες, η βρετανική μετάλλαξη είναι το επικρατών στέλεχος», ανέφερε στη συνέχεια η Αθηνά Λινού.

Advertisement

Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Advertisement
TAGS:
Advertisement