Enimerotiko.gr
Media

Ελένη Ψυχούλη: Η ζωή στα άκρα, το διαζύγιο, ο νέος σύντροφος, η αλλαγή εμφάνισης και η αποκάλυψη της ηλικίας

Η Ελένη Ψυχούλη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τις πολύ δημοφιλή εκπομπές μαγειρικής που παρουσίαζε στον ΣΚΑΪ.

Της: Έπη Τρίμη

Έχει ζήσει τη ζωή έντονα, από τα παριζιάνικα πάρτι της δεκαετίας του ’80, παρέα με την ιντελιγκέντσια της εποχής, μέχρι τις μυθικές ημέρες (και νύχτες) των δύο προηγούμενων δεκαετιών στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων κατάφερε να φτιάξει το πρώτο  νεοϋορκέζικο bar-restaurant της πόλης (το Bee στου Ψυρρή), να κάνει μια απογειωτική καριέρα στα ελληνικά media και ύστερα να γίνει σταρ της τηλεόρασης μέσα από την εκπομπή της Σεφ στον Αέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η ζωή μου ήταν ρώσικη ρουλέτα

Θεωρώ ότι ζω από σύμπτωση, έχει πει η Ελένη Ψιχούλη. Όλοι της γενιάς μου, που ζήσαμε έντονα τα 80s, είμαστε survivors. Είχα όμως και έναν ενδόμυχο φόβο, είχα ένα άστρο που με προστάτευε. Δοκίμαζα τα πάντα, αλλά δεν κολλούσα σε τίποτα. Από ναρκωτικά μέχρι σχέσεις, ήμουν περισσότερο άνθρωπος της δοκιμής, παρά του εθισμού. Κι αυτό γιατί ήμουν πάρα πολύ περίεργη. Πίστευα ότι η κάθε μέρα θα μου φέρει κάτι καινούριο, που, για να το ζήσω, έπρεπε να είμαι καλά. Στοιχειωδώς καλά. Όχι ότι δεν έχω κάνει φοβερές βλακείες. Πάντα, όμως, είχα έναν τρόπο να τις μαζεύω στο τέλος, όταν άρχιζαν να γίνονται επικίνδυνες. Τελικά η περιπέτεια της ζωής ήταν πιο ενδιαφέρουσα από όλα τα κολλήματα. Πολλοί δεν ήταν τυχεροί. Ειδικά με το Aids, δεν ήταν θέμα αυτοπροστασίας. Ήταν καθαρά ρώσικη ρουλέτα. Όσοι το έπαθαν το έπαθαν.

Προσωπική ζωή

Η Ελένη Ψυχούλη στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Τζιλιάνο, με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο. Από το 2015 ζει με τον Κώστα Αγριάννη.
Ο Κώστας Αγριάννης για πολλά χρόνια διατηρούσε νυχτερινά μαγαζιά στον Βόλο, ωστόσο τελευταία ασχολείται με το βιολογικό λάδι και έχει βιολογικούς ελαιώνες. Ο ίδιος έχει και πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες και γι’ αυτό φτιάχνει διάφορα έπιπλα και αντικείμενα από ξύλο ελιάς.
«Η Ελένη και ο Κώστας κατάλαβαν μέσα σε δέκα λεπτά ( το 2015) ότι ήθελαν να είναι μαζί», δηλώνει πρόσωπο από το περιβάλλον του ζευγαριού. «Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή της που η Ελένη θαύμασε έναν άνδρα. Της άρεσε ο χαρακτήρας του, το χιούμορ του, η ευγένειά του και το πόσο ίδιοι είναι σαν χαρακτήρες. Εκείνος είναι Λιοντάρι με ωροσκόπο Δίδυμο και εκείνη Κριός με Δίδυμο. Αυτό είναι καρμικό και είναι απίστευτος συνδυασμός», συμπληρώνει ο ίδιος άνθρωπος, που τους γνωρίζει πολύ καλά.

Πολυτάλαντη και δημιουργική

Τα τραπέζια που διοργανώνει η Ελένη Ψυχούλη συχνά-πυκνά στο σπίτι της είναι «μυθικά», με το μενού να ξεπερνάει σε ποιότητα αντίστοιχα αστεράτων εστιατορίων, έχει έναν υπέροχο γιο 18 ετών που τον λατρεύει, ταξιδεύει κυρίως σε αραβικές χώρες και μαγεύεται από τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, καταναλώνει ολόκληρες βιβλιοθήκες διαβάζοντας, έχει το site pirouni.gr και πριν από λίγες ημέρες άνοιξε ένα νέο εστιατόριο στο Βόλο (το Πιρουνάκι), για το οποίο είναι ενθουσιασμένη.

Πολυδιάστατο ταλέντο η Βολιώτισσα «γκουρού» της γεύσης Ελένη Ψυχούλη, διαθέτει μαγειρικό ταλέντο αλλά και έφεση στην δημιουργία χειροποίητων αριστουργημάτων, αξιοποιώντας παλιά κεντήματα, που έμεναν κλεισμένα για πολλά χρόνια σε μπαούλα και συρτάρια. Η ίδια λέει σχετικά για την ενασχόλησή της με τη μαγειρική: “Ο πρώην σύζυγός μου ήταν art director στο περιοδικό 01. Επειδή ξενυχτούσαν στο γραφείο, έρχονταν όλοι στο σπίτι και τους μαγείρευα. Δεν ήμουν και πολύ καλή μαγείρισσα τότε. Μόνη μου σιγά σιγά έμαθα. Με το φαγητό είχα δυσκολίες όταν ήμουν μικρή. Δεν έτρωγα τίποτα. Είχα όμως μια γιαγιά καταπληκτική μαγείρισσα και έβλεπα τις συνταγές. Ζούσα μέσα στο φαγητό, το μύριζα. Και όλες αυτές τις μυρωδιές, δηλαδή ό,τι δεν έφαγα μικρή, προσπάθησα μετά μόνη μου να το μαγειρέψω, να το ξαναβρώ για να το φάω. Μου είχε μείνει κάποιο απωθημένο. Είχε γραφτεί μέσα μου σαν πείνα. Μετά πέρασα μια περίοδο που έτρωγα μόνο γλυκά από το ζαχαροπλαστείο. Ακολούθησε μια περίοδος που με ενδιέφερε μόνο το κλαμπ. Δεν μαγείρευα, ούτε πήγαινα σε εστιατόρια. Με ενδιέφερε το πάρτι”.

Η αγάπη στο κέντημα

Γνωστή στο πανελλήνιο ως δημοσιογράφος γεύσης και δεινή μαγείρισσα, «οικιακή μαγείρισσα όπως κάθε μαμά», διευκρινίζει, η Ελένη Ψυχούλη ξεδιπλώνει στον “Ταχυδρόμο” διαφορετικές πτυχές του ταλέντου της, που επικεντρώνονται σε αριστουργήματα που παρέμειναν χρόνια στην αφάνεια.

Όλα άρχισαν τυχαία πριν από δέκα χρόνια, με ένα καταπληκτικό κέντημα που της τράβηξε την προσοχή σε βιτρίνα του Βόλου, να γίνεται η αφορμή να ανακαλύψει τη δημιουργική, ευχάριστη διάσταση της χειροτεχνίας. «Από τότε κεντάω συνεχώς, ακατάπαυστα, κάθε μέρα με πάθος, με μανία, με τρέλα όπως δεν μπορείς να φανταστείς», αναφέρει η Ελένη Ψυχούλη.

Η ενασχόληση με το κέντημα άνοιξε τον δρόμο για να έρθουν στην επιφάνεια παλιά κεντήματα από τις προίκες της μαμάς και της γιαγιάς που παρέμεναν κλεισμένες σε συρτάρια και μπαούλα ως «μουσειακά αναμνηστικά». Όπως επισημαίνει η ίδια «σκέφτηκα ότι όλα αυτά τα ανεκτίμητα αντικείμενα μπορεί να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην καινούργια εποχή μαζί με αυτά που κεντώ και άρχισα να δημιουργώ διάφορα χρηστικά αντικείμενα, από τραπεζομάντηλα και ριχτάρια μέχρι ποδιές, τσαντάκια, τσάντες, νεσεσέρ.

Δημιουργώ όλα αυτά τα αντικείμενα, γιατί πιστεύω ότι η εποχή μας είναι μια τραγική εποχή ομοιομορφίας, όλοι αγοράζουμε για τα σπίτια μας από τα ίδια μαγαζιά, πράγματα που δεν προδίδουν τίποτα από την προσωπικότητα του καθενός.

Πιστεύω ότι υπάρχει ταυτόχρονα μια διεθνής τάση επιστροφής στο χειροποίητο στο μοναδικό και πάνω σε αυτό βασίζεται η φιλοσοφία της δουλειάς μου».

Αντλώντας έμπνευση από τα παλιά κεντήματα της γιαγιάς, δημιουργεί ακατάπαυστα, αξιοποιώντας στο έπακρο το δημιουργικό της ταλέντο. Τα χρηστικά αντικείμενα που δημιουργεί, τσάντες, ριχτάρια είτε και νεσεσέρ ακόμη, ενσωματώνουν πάνω τους χειροποίητα κεντήματα, είτε παλιά χειροτεχνήματα που βρίσκουν μια νέα θέση και καινούργια χρήση για το οικιακό περιβάλλον, και όχι μόνο. «Το ζητούμενο είναι να βρουν όλες αυτές οι φοβερές παλιές, ανεκτίμητες προίκες, μια θέση στην αισθητική του σπιτιού της σύγχρονης εποχής, προσδίδοντας ταυτόχρονα και μια προσωπικότητα, γιατί αυτά είναι μοναδικά πράγματα. Έχουν ενέργεια», επισημαίνει η Ελένη Ψυχούλη.

Η αποκάλυψη για την ηλικία της

Η Ελένη Ψυχούλη μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Αθήνας και Βόλου. Με αφορμή την έναρξη του τέταρτου κύκλου του «MasterChef» η Ελένη Ψυχούλη δήλωσε ότι το παρακολουθεί φανατικά και θα ήθελε πολύ να κάνει ξανά guest εμφάνιση. Χαρακτηριστικό είναι πως η γνωστή σεφ αποκάλυψε πως είναι 57 χρονών και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το πει.

«Την λέω την ηλικία μου, την γράφω στο Facebook, γραμμένα τα έχω όλα. Δηλαδή, άντε να σου πω εγώ τώρα ότι είμαι νεότερη, ξέρεις πόσος κόσμος μας ξέρει; Γιατί να το κρύψω; Είμαι του 1963», αποκάλυψε η Ελένη Ψυχούλη.

Το τολμηρό λουκ

Η γνωστή δημοσιογράφος και μαγείρισσα Ελένη Ψυχούλη το 2019 αποχαιρέτισε τα μακριά μαύρα μαλλιά της – σήμα κατατεθέν, ξαφνιάζοντας τους πάντες και αντ’ αυτού υιοθέτησε ένα πιο μοντέρνο και ομολογουμένως τολμηρό λουκ. Έκοψε τα μαλλιά της πολύ κοντά και αντί για μαύρα, είναι πλέον ξανθά.

«Είχα εμμονή με τα μαλλιά- Ήταν μέλος του σώματός μου»
«Είμαι ακόμη σε σοκ. Πιάνω το κεφάλι και νομίζω ότι πιάνω τα μαλλιά μου, κοιτάζομαι στους καθρέφτες και λέω ‘ποια είναι αυτή;’. Με τις αλλαγές το έχω. Έλα όμως που με το μαλλί είχα μια εμμονή. Εγώ δεν τα έχω κόψει ποτέ τα μαλλιά μου. Ήταν ένα μέλος του σώματός μου. Ήταν το πέμπτο μέλος του σώματός μου. Όλα τα υπόλοιπα μέλη υπηρετούσαμε αυτό. Όσο πέρναγε ο καιρός άρχισε να γίνεται πολύ απαιτητικό μέχρι που είπα θα σε κλωτσήσω. Δεν είχα ποτέ κομμωτή».

Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε, ήταν να βρει κάποιον να της τα κόψει. Όπως είπε η Ελένη Ψυχούλη: «Όταν όμως πήρα την απόφαση να φύγει αυτό το μαλλί από πάνω μου, έπρεπε κάποιος να μου το κάνει. Δεν είχα ποτέ κομμωτή. Μόνη μου τα έβαφα τα μαλλιά μου. Έτρεμαν όλοι να μου τα κόψουν τα μαλλιά. Τέλος πάντων τώρα μου αρέσει. Τώρα μου θυμίζω τη Μαντόνα. Μου αρέσει αυτή η εικόνα, απλά δεν έχω ταυτιστεί ότι είμαι εγώ. Δηλαδή ζω μια ψυχασθένεια αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News