Advertisement
MEDIA

Γιάννης Απέργης: «Στο σχολείο ουρούσαν στην τσάντα μου επειδή είμαι Αλβανός»

18:29
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Καλεσμένος στο «Πρωινό» με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα ήταν ο ηθοποιός, Γιάννης Απέργης,  ο οποίος έχει ξεχωρίσει μέσα από τη σειρά «Παρουσιάστε».

Ο Γιάννης Απέργης, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά όταν ήρθε με τους γονείς του από την Αλβανία και τον ρατσισμό που βίωσε από τους συμμαθητές του στο σχολείο.

Advertisement

«Έχω καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, είμαι Αλβανός. Ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995, ήμουν 5 χρονών» είπε ο Γιάννης Απέργης.

Παράλληλα, θυμήθηκε την τραυματική εμπειρία που είχαν εκείνος και οι γονείς του όταν έψαχναν για σπίτι στην Αθήνα αναφέροντας ότι, «Στην αρχή μας έλεγαν «έχουμε σπίτι» και όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Αλβανία μας έλεγαν δυστυχώς το δώσαμε. Για μία εβδομάδα μέναμε σε παγκάκια, στο Μετς».

Advertisement

Αναφορικά με τον ρατσισμό που βίωσε από τους συμμαθητές του στο σχολείο δήλωσε ότι, «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στην τσάντα μου. Δεν την ακούμπησα. Η μητέρα μου φοβόταν, γιατί όταν πήγαινε στο σχολείο ερχόντουσαν και άλλες μαμάδες. Τους μάζευε η δασκάλα και πάντα θα έφταιγε ένα Αλβανάκι, ένα ξένο. Και έλεγαν «να μαζέψετε τον Γιάννη γιατί μέρα θα καταλήξει στην φυλακή». Αυτό μου έχει μείνει».

Advertisement

«Μας έλεγε πολλές φορές «δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα» που μας έχει όλους μαζί. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ακόμα εκεί. Όταν πήγα για να δώσουμε μια παράσταση, της έδωσα προσκλήσεις να έρθει στο θέατρο να με δει. Ακόμα έρχεται…» συμπλήρωσε ο Γιάννης Απέργης.

Advertisement
TAGS:
Advertisement