giorgos-kapoytzidis-amp-8220-oi-streit-filoi-moy-chorisan-apo-apistia-thelo-na-kano-ekklisi-ston-prothypoyrgo-amp-8221-209329
20:10

Γιώργος Καπουτζίδης: “Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Θέλω να κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό”

20:10
Ορφέας

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα” με τον Κώστα Τσουρού. Ο γνωστός καλλιτέχνης διευκρίνισε τις απόψεις του σχετικά με το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να παντρεύονται και σχολίασε το θέμα της τεκνοθεσίας σε αυτό το πλαίσιο.

Γιώργος Καπουτζίδης: Τα όσα ανέφερε

«Είναι πολύ προβληματικό όταν μιλάει κάποιος και λέμε “λέει την άποψή του”. Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση, αλλιώς η άποψή σου είναι από κούφια έως ασήμαντη. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί. Μου φαίνεται αδιανότητο. Και όταν το κάνει πολιτικός είναι επικίνδυνο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Advertisement

«Αν θέλει ας ψηφίσει “όχι”, αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Μιλάω με σιγουριά γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες. Δεν έγιναν γονείς επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια! Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει. Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους», εξήγησε ο ηθοποιός.

«Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;», πρόσθεσε ακόμη.

Advertisement

«Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», συνέχισε.

Advertisement

«Είναι στενάχωρο που ανήκουμε στην υπανάπτυκτη πλευρά του χάρτη», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω ως πατέρας»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε πως μπορεί να έχει σκεφτεί τον εαυτό του παντρεμένο, αλλά όχι πατέρα, δηλώνοντας πως δεν ξέρει αν μπορεί να τα καταφέρει. «Δεν ξέρεις πώς έρχεται το πράγμα ούτε περίμενα ότι θα βρεθώ ποτέ να ζω μόνιμα σε ένα νησί», είπε.

Από τότε που προχώρησε στην αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του, οι σχέσεις του με τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά ειλικρινείς, επισήμανε.

Advertisement

«Δεν είναι ότι κρυβόμουν αλλά και ο άλλος δεν ήξερε πώς να με προσεγγίσει πριν και τη συζήτηση την πήγαινε μέχρι ένα μέρος που πίστευε ότι θα αισθανόμουν άνετα. Στη ζωή μας μπορούμε να είμαστε μόνο ένα πράγμα, ο εαυτός μας. Η σεξουαλικότητα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, όπως οι γονείς μας και η καταγωγή μας», εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Δυσκολευόμουν, δεν μπορούσα να μιλήσω. Στην αυλή του σχολείου που να το επικοινωνήσω; Με αγωνία προσπαθούσα να βρω 10 λεπτά που θα σταθώ στο διάλειμμα, σε ποια παρέα να κολλήσω μόνος ως ακροατής, δεν μπορούσα να μοιραστώ κάτι. Μόνα τους μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, ή κάποτε έτσι μεγάλωναν. Πιστεύω ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα», εξήγησε.

Οι δυσκολίες που βίωσε στην εφηβεία του τον έκαναν μοναχικό, κάτι που πια δεν τον φοβίζει.

«Να με φοβίσει η μοναχικότητα στην Αίγινα; Έχουμε ζήσει χειρότερες καταστάσεις. Η μοναχικότητα στην Αίγινα έχει και χαρά στην τελική ανάλυση», ανέφερε.

Advertisement

Η έκκληση στον πρωθυπουργό

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης απηύθυνε έκκληση μέσω του MEGA στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε, πριν το κάνετε αυτό δείτε τους και μιλήστε μαζί τους. Θέλω να κάνω και έκκληση στον πρωθυπουργό. Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά. Θα δει ωραίους γονείς και καλοαναθρεμμένα παιδιά. Ας τους καλέσει», ανέφερε.

Ακολουθεί η συνέντευξη: