Advertisement
MEDIA

Η γενιά του «γιάμπα ντάμπα ντου»: Θυμάστε τότε που ήμασταν παιδιά και βλέπαμε Φλίνστοουνς;

20:01
Newsroom

Πριν ακριβώς από 59 χρόνια, οι Φλίνστοουνς πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην Αμερική. Συγκεκριμένα, το έκαναν στις 30 Σεπτεμβρίου του 1960. Όσον αφορά τα πρώτα 61 επεισόδια της σειράς, αυτά ήταν ασπρόμαυρα. Ωστόσο, από το 1962 και έπειτα, στην κυκλοφορία βγήκαν έγχρωμα επεισόδια.

Από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς των Φλίνστοουνς ήταν ο Φρεντ. Ο Φρεντ ήταν εργάτης στο επάγγελμα. Σύζυγος του Φρεντ ήταν η Βίλμα. Η Βίλμα και ο Φρέντ απέκτησαν μια κόρη, η οποία άκουγε στο όνομα Σταλίτσα. Οι καλύτεροι φίλοι του ζευγαριού ήταν ο Μπάρνι και η Μπέτυ.

Advertisement

Ο Μπάρνι με τη Μπέτυ από την πλευρά τους, δεν μπορούσαν να κάνουν δικό τους παιδί. Έτσι, αποφάσισαν να γίνουν οικογένεια, υιοθετώντας ένα αγοράκι. Το παιδί του Μπάρνι και της Μπέτυ άκουγε στο όνομα, Μπαμ-Μπαμ.

Το πρωτοπόρο ως προς τη σειρά των Φλίνστοουνς ήταν ότι οι ήρωες ζούσαν κατά τη διάρκεια της Παλαιολιθικής Εποχής. Ωστόσο, αυτό δεν τους απαγόρευε να ακολουθούν τις συνήθειες των σύγχρονων ανθρώπων. Οι Φλίνστοουνς αποτελούσαν μία σύγχρονη – Παλαιολιθική οικογένεια. Μια οικογένεια, η οποία ήταν πιστή στις παραδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο τους, οι Φλίνστοουνς έπαιζαν μπόουλινγκ. Επίσης, οι ήρωες της σειράς απολάμβαναν να πηγαίνουν στον κινηματογράφο και να οδηγούν πέτρινα οχήματα. Μάλιστα, τα μεταφορικά μέσα τους, μετακινούσαν, οι ίδιοι, με τα πόδια τους.

Όταν ο Φρεντ ήθελε να κορνάρει, απλά τραβούσε ένα σχοινί. Το σχοινί ήταν δεμένο στην ουρά από ένα πουλί. Έτσι, το πουλί έκραζε και ο Φρεντ έκανε τη δουλειά του, καθώς οι υπόλοιποι οδηγεί καταλάβαιναν το κορνάρισμά του. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι πως το κατοικίδιο των Φλίνστοουνς ήταν ένας δεινόσαυρος μωβ χρώματος. Τέλος, ο μωβ δεινόσαυρος της οικογένειας, συμπεριφέρονταν σαν σκύλος, πράγμα που προκαλούσε την περιέργεια, αλλά και το γέλιο των τηλεθεατών.

Advertisement

TAGS:
Advertisement