Advertisement
MEDIA

«Η προπέλα θα μπορούσε να με είχε κάνει κιμά»: Ο ακρωτηριασμός της Έρρικας Πρεζεράκου και η έκκληση για αίμα

13:07
Newsroom

Έρρικα Πρεζεράκου: Η γνωστή αθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στο «MEGA» και στο «On Time». Η ίδια αναφέρθηκε φυσικά στη συνέντευξή της για το σοβαρό ατύχημα, με το ταχύπλοο σκάφος στην Κύθνο. Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν παρέλειψε να αναφέρει την ευγνωμοσύνη της για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων, ενώ έκανε και έκκληση για αίμα. Αναλυτικότερα:

Έρρικα Πρεζεράκου: Όσα ανέφερε στο «MEGA»

«Πονάω, αλλά εντάξει, θα περάσει κι αυτό. Έχω, νομίζω, αποφύγει τα χειρότερα, γιατί ήταν πολύ σοβαρό. Έκανα πέντε ώρες χειρουργείο, και τώρα είμαστε στη φάση του να δούμε λίγο, πώς θα ανταποκριθεί το χέρι. Ευχαριστώ πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί, πραγματικά, ήρθε κατευθείαν Super Puma, με πήγαν πολύ γρήγορα στο ΚΑΤ. Θα πάω να κάνω μετάγγιση γιατί έχω πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και έχασα πολύ αίμα. Χρειάζομαι αίμα. Θα μου δώσουν δυο φιάλες, λογικά έχουν εδώ, αλλά, αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διάθεση και πρόθεση, δεν λέμε όχι».

Advertisement

Έρρικα Πρεζεράκου: Τι δήλωσε στο «On Time»

«Μια προσευχή θα ήθελα από όλους τους ανθρώπους να σωθεί ο παράμεσος και να πάνε όλα καλά. Καλά είμαι, κάνω τώρα 2 συνεχόμενες μέρες μεταγγίσεις, γιατί είχα χαμηλό αιματοκρίτη. Είχα χάσει πολύ αίμα. Τα έχω αφήσει όλα. Δεν μπορώ να ανταποκριθώ σ’ όλα αυτά τα τηλέφωνα και όλο το χαμό. Χρειάζομαι ηρεμία. Είμαι ακόμη σε σοκ. Θέλω να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Απλά λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη γιατί θα μπορούσα να είχα γίνει κιμάς. Να πω την αλήθεια έχω έννοια για τον παράμεσο, γιατί το τελευταίο μου δαχτυλάκι το έχασα. Μια προσευχή θα ήθελα από τους ανθρώπους να σωθεί ο παράμεσος και να πάνε όλα καλά».

Advertisement

Advertisement

Έρρικα Πρεζεράκου: Τι είπε ο γιατρός της και ο δήμαρχος της Κύθνου

Ο γιατρός της, Σαράντης Σπυρίδωνος, σημείωσε για το ατύχημα: “Ήταν ξεκολλημένα όλα, με κάποια συνέχεια δερματική. Δεν έχουμε το μικρό δάχτυλο. Όλα τα άλλα τα έχουμε και θα λειτουργούν, θα έχουν αίσθηση και κίνηση”. Ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, περιέγραψε το πώς έγινε το ατύχημα της πρώην αθλήτριας, αναφέροντας: “Πήγαιναν με το φίλο της στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης για φαγητό, έχασε την ισορροπία της, έπεσε από το σκάφος και χτύπησε το χέρι στην προπέλα”.

TAGS:
Advertisement