kagkelo-sto-proino-me-tin-ataka-toy-alexi-koygia-gia-ton-laki-lazopoylo-klanei-o-pethamenos-71536
16:08

«Κάγκελο» στο Πρωινό με την ατάκα του Αλέξη Κούγια για τον Λάκη Λαζόπουλο: «Κλάνει ο πεθαμένος;»

16:08
Newsroom

Στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, όπου και σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Σάκη Ρουβά και αυτά που αφορούσαν στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Λάκης Λαζόπουλος: Οι δηλώσεις που εξαγρίωσαν τον Αλέξη Κούγια

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο podcast του μεταξύ άλλων δήλωσε για τον Σάκη Ρουβά: «O Σάκης Ρουβάς υπήρξε φίλος μου και τον έχω δει στη σκηνή κι έχουμε περάσει ωραίες μέρες κι όλα αυτά που ζουν οι άνθρωποι. Με τις απόψεις του έχω απόλυτη διαφωνία, αλλά ξέρω να ακούω πάντα τη γνώμη του άλλου. Όμως στη ζωή αυτή υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία προκειμένου να υπάρχει μία κοινή γλώσσα προκειμένου να συνεννοούμαστε. Το βουνό είναι βουνό, η θάλασσα είναι θάλασσα, ο ανήλικος είναι ανήλικος κι ο βιασμός είναι βιασμός.

Ναι βεβαίως μπορεί να είναι φίλος μας ο βιαστής. Ναι μπορούμε να πέσουμε απ’ τα σύννεφα αλλά δεν μπορεί από το χτύπημα που θα πάθουμε απ’ το πέσιμο να λέμε μ@@@@@@@ και να παλεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να υπερασπιστούν».

Και πρόσθεσε: «Ο Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμούς, ήταν πάντα σε θέσεις εξουσίας και είχε τα λιβανιστήρια να μιλούν για το φοβερό του έργο, το οποίο ήταν πάντα χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Ένας δημόσιος υπάλληλος της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι που πήρε τον Ρουβά σαν Διόνυσο στις Βάκχες και του δόθηκε και βραβείο εκείνη την περίοδο. Ας πάρει ένα οτοκιού να τα έχει γραμμένα αν δεν μπορεί να συντάξει νόημα.

Δύο φορές τον άκουσα να λέει “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος”. Κι ήταν ξεκάθαρος, πάλευε στη διατύπωση, όχι στο νόημα. Ο Λιγνάδης κατηγορείται με σοβαρό κατηγορητήριο ότι είναι βιαστής. Δεν μπορείς να συμπάσχεις. Δεν είναι εθισμένος όπως οι κάνοντες χρήση ναρκωτικών ουσιών, γιατί έφερε κι ένα τέτοιο παράδειγμα. Άρα λάθος και ο παραλληλισμός εκτός κι αν αυτή θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή».

Αλέξης Κούγιας: Η απάντηση στον Λάκη Λαζόπουλο

Ο Αλέξης Κούγιας εκτός από την ανακοίνωση που εξέδωσε για τις δηλώσεις αυτές, βγήκε τηλεφωνικά και στο «Πρωινό», όπου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Άμα δεν έχεις τι να κάνεις και κάθεσαι όλη μέρα, ασχολείσαι με τον Ρουβά. Ορισμένοι άνθρωποι και στη δουλειά μου, και στην τέχνη, και στο επιχειρείν, έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει. Προσπαθούν με κάτι ψυχορραγήματα σαν κι αυτά να συζητάνε γι’ αυτούς. Επειδή δεν θέλω να απαντάω στον καθέναν προσωπικά, έκανα μία τοποθέτηση και ο νοών νοείτω.

Οκτώ χρόνια ο Λαζόπουλος με παρουσίαζε κοντό, στραβό, αλλήθωρο, ανήθικο, ανύπαρκτο, το πρόβλημα του συγκεκριμένου προσώπου είναι άλλο…».

Η επίσημη ανακοίνωση-απάντηση του ποινικολόγου

Νωρίτερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, όπου περιλαμβάνει δήλωσή του αναφέρεται: «Κάποιοι που έχουν “πεθάνει” σε προσωπικό, σε επαγγελματικό, σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, χρησιμοποιούν κάθε μέρα το όνομά μου σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις, στις οποίες είμαι δικηγόρος το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να τους θυμηθεί ο κόσμος, λέγοντας διάφορες ανοησίες που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη νομική ούτε με την ουσιαστική υποδομή των υποθέσεων και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσω.

Στη γειτονιά που εγώ μεγάλωσα στην Πετρούπολη, όταν εμφανίζονται τέτοιοι τύποι ακόμα και στο καφενείο, οι αληθινοί “πολίτες” σχολιάζουν τέτοιες συμπεριφορές με ένα λαϊκό ερώτημα: “κλάνει ο πεθαμένος;” Αυτό προς απάντηση όλων αυτών των πραγματικά πεθαμένων σε όλη τους τη ζωή». Αυτή τη φράση να σημειωθεί δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος στον αέρα της εκπομπής του Πρωινού, αφήνοντας «κάγκελο» τους παρουσιαστές.