kodikos-6-mploko-stin-athlisi-me-sms-sto-13033-110311
10:01

Κωδικός 6: «Μπλόκο» στην άθληση με SMS στο 13033

10:01
Newsroom

Lockdown: Πολλοί Έλληνες πολίτες χρησιμοποιούν την άθληση ως άλλοθι για να πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις. Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές. Μία από αυτές που θα αφορούν τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι, είναι και η ατομική άθληση. Αξίζει να αναφέρουμε πως για να πραγματοποιήσει κάποιος ατομική άθληση, αρκεί να στείλει κωδικό 6 στο 13033, με sms. Αναλυτικότερα:

Τι αναφέρεται στο ρεπορτάζ

Το αυστηρό lockdown στο οποίο θα μπει από αύριο η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκδική, θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Αλλαγές που δεν θα αφορούν μόνο τους επαγγελματικούς τομείς, με το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων. Αντίθετα, θα αφορούν και αυτό της μετακίνησης.

Advertisement

Συγκεκριμένα αυτόν για ατομική άθληση, ο οποίος μέχρι τώρα γινόταν με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6. Τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην επιτροπή των ειδικών υπάρχει η εκτίμηση ότι ο συγκεκριμένος τρόπος χρησιμοποιείται από αρκετό κόσμο ως δικαιολογία για μετακίνηση. Αυτή φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ατομική άθληση. Και για αυτό θέλουν να κάνουν κάτι για τον περιορισμό του, διότι πολλοί προσπαθούν να «σπάσουν» το lockdown, χωρίς σοβαρό λόγο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 12:00 είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία σημαντική αλλαγή. Ποια θα είναι αυτή; Η ατομική άθληση θα μπορεί να γίνεται πλέον κοντά στο σπίτι του πολίτη. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται αυτοκίνητο. Το αν θα υπάρχει περιορισμό εντός του Δήμου, προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί, όπως και το πως θα ορίζεται το κοντά στο σπίτι. Ενδεχομένως, η χρήση του συγκεκριμένου SMS να γίνεται μόνο τα πόδια και όχι με κάποιο μεταφορικό μέσο.

Advertisement

Lockdown: Ακολουθεί σχετικό βίντεο

Advertisement