Enimerotiko.gr
Media

Μάγδα Τσέγκου: Τα παιδικά χρόνια, οι 8.000 ώρες στον αέρα, η απομάκρυνση από τον ΣΚΑΙ και η κατάψυξη ωαρίων

Η Μάγδα Τσέγκου είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες παρουσιάστριες και δημοσιογράφους της γενιάς της, με αξιόλογη τηλεοπτική πορεία σε εκπομπές με υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Της: Έπη Τρίμη

Η Μάγδα Τσέγκου δεν είναι δεσμευμένη και δεν έχει παιδιά και επιθυμεί πετύχει και στον τομέα αυτόν. Η ίδια έχει πει σχετικά: Θ”α ήθελα ένα παιδάκι. Το έχω αφήσει στο θεό. Έκανα και κατάψυξη ωαρίων για να υπάρχει… ποτέ δεν ξέρεις”.

Τα παιδικά χρόνια

“Νιώθω ευγνωμοσύνη απέναντι στους γονείς μου για όσα μου προσέφεραν, γιατί μεγάλωσα πολύ όμορφα, απλά και χωρίς πολυτέλειες και απαιτήσεις, τονίζει η Μάγδα Τσέγκου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ριζοβούνι και το Θεσπρωτικό της Πρέβεζας και χωρίς αυτό να σταθεί εμπόδιο σε κάθε εφόδιο μόρφωσης και δραστηριοτήτων που θέλει να έχει κάθε παιδί από μικρή ηλικία. Πέρασα φανταστικά χρόνια, με αγάπη, ταξίδια, παιχνίδια, διακοπές, μπάνια.

Αγαπώ την Ήπειρο, την Πρέβεζα τα Γιάννενα και ναι, κάθε Σαββατοκύριακο κάνω ειδική αναφορά και στην δικιά μου περιοχή και στη δικιά σας. Πηγαίνω κάθε μήνα για τέσσερις ημέρες, εκεί είναι η οικογένειά μου, η γιαγιά μου τα ανίψια μου , φίλοι και η ρίζα μου είναι εκεί.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου μακριά από την Πρέβεζα και τα χωριά μου το Ριζοβούνι και το Θεσπρωτικό που γεννήθηκα και μεγάλωσα αλλά και τον Μύτικα που περνάω πλέον όμορφες στιγμές και εκεί .

Θυμάμαι τα πάντα Μίλτο και δεν σου κρύβω ότι ψάχνω συμμαθητές μιλάω συνέχεια για τα παλιά πηγαίνω σε μέρη που μου ξυπνάνε αναμνήσεις. Το απίθανο είναι ,πως από τότε που έφυγα έχουν περάσει 17 χρόνια και νιώθω όπως τότε σαν να μην μεγάλωσα ποτέ, σαν να σταμάτησε ο χρόνος .

Θυμάμαι τις γιορτές τις παρελάσεις τους συγγενείς . Κυρίως όμως θυμάμαι πολύ έντονα τους παππούδες μου και την γιαγιά μου που έφυγαν από τη ζωή. Μου λείπουν πολύ ίσως γι αυτό.”

Η αγάπη στη δημοσιογραφία

Μου άρεσαν από παιδί τα ντοκιμαντέρ που έβλεπα με τον μπαμπά μου και ο Γιώργος Παπαδάκης με τα κοινωνικά ρεπορτάζ, αναφέρει η Μάγδα Τσέγκου. Ήταν μια επιλογή που γεννούσε μέσα μου διάθεση και διεκδίκηση, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος χώρος. Κι όμως, ούτε στιγμή δεν έκανα πίσω, παρά το γεγονός πως ήρθα στην Αθήνα και δεν ήξερα κανέναν και δεν είχα τη στήριξη κανενός. Κοιτάζοντας προς τα πίσω, αισθάνομαι μια βεβαιότητα ότι προσπάθησα, δούλεψα σκληρά, συγκρούστηκα με τις δυσκολίες, χωρίς φόβο.

Με πολύ σκληρή δουλειά και πειθαρχία όλα γίνονται τελικά.Κάθε επάγγελμα, όταν είναι συνειδητή επιλογή και το κάνεις με αγάπη, τότε γεννιέται μέσα σου αυτό που λέμε μικρόβιο. Ο ιός της τηλεόρασης και γι’ αυτούς που την παρακολουθούν άλλα και για αυτούς που συντελούν στα προγράμματά της δεν είναι εύκολα ιάσιμος.

Εργάζομαι δέκα χρόνια συνεχόμενα στην πρωινή ζώνη δηλαδή 10 μήνες τον χρόνο επί 20 εκπομπές τον μήνα , από τις 6έως τις 10 δηλαδή 4 ώρες την ημέρα αέρα σύνολο εκπομπών 2.000 και 8.000 ώρες στον αέρα.

Δόξα τω Θεώ λέω που άντεξα γιατί κάθε μέρα τόσα χρόνια δεν ήταν εύκολο πράγμα .

Η συνεργασία με τον Γιώργο Αυτιά

“Δεν έχουμε καμία επαφή από τότε που απολύθηκα από τον Σκάι, λέει η Μάγδα Τσέγκου. Ούτε εγώ το επιδίωξα ούτε εκείνος βεβαίως. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι στον συγκεκριμέ­νο σταθμό δούλεψα με όλες μου τις δυ­νάμεις και κατέθεσα την ψυχή μου, γιατί ήθελα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου είχε επιδειχθεί.Ο Γιώργος Αυτιάς «δεν μου έφερε τα ψάρια στο χέρι με έμαθε να ψαρεύω». Αυτό είναι ότι πιο σημαντικό . Είναι ένας δημοσιογράφος που έχει τελειώσει τρία πανεπιστήμια και με τεράστια εμπειρία στην τηλεόραση. Το ίδιο συνέβη και με τον Γιώργο Βαρεμένο και με τον Τέρενς Κουίκ . Από τον καθένα κέρδισα πολλά και ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί τους ,με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν”, ανέφερε η Μάγδα Τσέγκου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News