Enimerotiko.gr
Media

Μένιος Φουρθιώτης: Από το τηλεμάρκετινγκ και τη Τζούλια πίσω από τα…σίδερα του Κορυδαλλού

Μένιος Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης επεδίωξε από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα να βρεθεί κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εργάστηκε ως ηθοποιός, μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, πωλητής τηλεμάρκετινγκ και άλλοτε ως τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Σπούδασε τεχνικός υπολογιστών και δικτύων, αλλά επικεντρώθηκε στην τηλεόραση βάζοντας στόχο να δουλέψει με την ομάδα της Τατιάνας. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως, στην ηλικία των 21 ετών, έπασχε από νευρική ανορεξία, ζυγίζοντας 43 κιλά, ενώ παλιότερα ζύγιζε 150.

Η πορεία του στην τηλεόραση

Η πορεία του στην τηλεόραση ξεκίνησε από τις τηλεπωλήσεις, όταν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πουλήσει πόρτες ασφαλείας πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις.

Έπειτα, το περιφερειακό κανάλι της Αττικής Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεπωλήσεων, με τίτλο Αποκάλυψη.

Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές τρόπου ζωής αλλά και προγράμματα χαμηλής ποιότητας, καθώς και προώθησης προϊόντων.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους, αναφέροντας σε δελτίο τύπου:

«Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του».

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνεχίζει να παρουσιάζει εκπομπές στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι New Epsilon TV, και από τις 7 Μαρτίου 2021, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αποκαλυπτικά, με εκδότρια την Νανά Παλαιτσάκη. Η εφημερίδα του έχει επικριθεί για την μονομερή προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα χρέη μάνατζερ στη Τζούλια Αλεξανδράτου

Υπήρξε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη.

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια η σχέση τους οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από μήνυση της Αλεξανδράτου που κατηγορεί τον Φουρθιώτη για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της.

Είχε προηγηθεί η συνεργασία του με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ, Σπύρο Ρέβη, του οποίου υπήρξε βοηθός.

Μένιος Φουρθιώτης: Zήτησε να κάνει μεροκάματα στις φυλακές

Την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ανήμερα του Πάσχα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε τελικά στην 6η και όχι στην 7η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο μαζί με άλλους τέσσερις κρατούμενους.

Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν φέρεται να έχει ζητήσει κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο φέρεται να έχει κάνει αίτηση για να μπει και αυτός στα μεροκάματα των φυλακών.

Σωφρονιστικές πηγές αναφέρουν πως ο Φουρθιώτης φτάνοντας στη φυλακή ζήτησε να παραλάβει τα ρούχα του, κάποια φάρμακα, ειδική διατροφή και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 35χρονου παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

Απόπειρα εκβίασης

Ψευδής καταγγελία

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News