Advertisement
MEDIA

Όλγα Τρέμη: Οι αστικές καταβολές, το ΚΚΕ, το πολιτικό ρεπορτάζ, οι 3 γάμοι, ο γιος και το lifting

16:57
Newsroom

Η  δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Φεβρουαρίου του 1951,ενώ κατάγεται από τη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και σπούδασε στο Οικονομικό της Σχολής Νομικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Πάντα απαστράπτουσα και κλασσική με λατρεία στα κοσμήματα Van Cleef & Arpels αποτελεί την επιτομή της κομψότητας συνδυάζοντας εμφάνιση, κοφτερό μυαλό και κινήσεις ματ όσων αφορά στην καριέρα της και στις προσωπικές της επιλογές.

Advertisement

Η δημοσιογραφική πορεία

Η έγκριτη δημοσιογράφος έχει μια μακρά πορεία τόσο σε μεγάλες εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση σε ενημερωτικές και πολιτικές εκπομπές. Στον παρόντα χρόνο η Όλγα Τρέμη επέστρεψε στη διαδικτυακή -αυτή τη φορά- τηλεόραση, ξεκινώντας τη συνεργασία της με την ειδησεογραφική Ιστοσελίδα Newsbomb.gr, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Meeting Point».

Advertisement

Η ίδια έχει πει σχετικά σε συνέντευξή της στο site Bovary: «Όταν ξεκίνησα, υπήρχαν γυναίκες δημοσιογράφοι, αλλά ήταν περιθωριοποιημένες σε ρεπορτάζ με “γυναικεία” χαρακτηριστικά –πολιτιστικό, ιατρικό κλπ. Δεν συνδέονταν με τα δυναμικά, το πολιτικό και το οικονομικό. Εκεί ήταν απειροελάχιστες. Ίσως μαζί με την Μένυα Παπαδοπούλου, να ήμασταν από τις πρώτες πολιτικές συντάκτριες στην Ελλάδα. Όταν πρωτοάρχισα να κάνω πολιτικό ρεπορτάζ σε εφημερίδα εκτός Ριζοσπάστη, κάποιοι με αντιμετώπισαν με μεγάλη επιφύλαξη, αν θα κατάφερνα να επιβιώσω. Γέλαγα μέσα μου γιατί είχα μια τρομερή πίστη και έλεγα “περίμενε και θα δεις”.

Όλα έγιναν εντελώς τυχαία. Είχα βέβαια πάντα καλή επαφή με το γράψιμο. Ήμουν καλή μαθήτρια και έντονα πολιτικοποιημένη, με πολιτικά κείμενα ακόμα και στην περίοδο του σχολείου. Πήγαινα στις καλόγριες. Ήμουν από ένα αστικό σπίτι. Δύο πράγματα θεωρώ ότι με καθορίζουν και με διαμορφώνουν και ως προσωπικότητα και τρόπο σκέπτεσθαι και ως αξιακά συστήματα. Το ένα είναι το γεγονός ότι προέρχομαι από ένα αστικό σπίτι και το δεύτερο η διαδρομή μου στο ΚΚΕ. Είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που έχω την εντύπωση ότι βγάζει ένα αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα».

Advertisement

Οι τρεις γάμοι

Η Όλγα Τρέμη ήταν παντρεμένη με τον Θοδωρή Καλούδη, που ήταν διευθυντής εφημερίδων. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με το διευθυντή ειδήσεων του Mega Channel Χρήστο Παναγιωτόπουλο και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο. «Παιδί έκανα στα σαράντα. Οπότε είχε πάρει μια ροή η δημοσιογραφική μου διαδρομή, την οποία και έπρεπε να εξελίξω. Το παιδί θέλει δουλειά, πολλή δουλειά. Η οικογένεια, η μάνα, είναι μια σημαντική παράμετρος. Παλαιότερα το σχολείο έπαιζε πιο καθοριστικό ρόλο σε σχέση με τους μηχανισμούς κοινωνικοποίησής του».

Σήμερα σύζυγός της είναι ο Νίκος Νικητέας, χειρουργός της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου και αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι στος 24 Νοεμβρίου 2011, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στην Οδό Στησιχόρου, η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Νικητέας ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Οι καλεσμένοι που μόλις την προηγούμενη μέρα της τελετής ενημερώθηκαν για την αλλαγή της εκκλησίας και της ώρας, δεν ξεπερνούσαν τους 70.Ο γάμος τελέστηκε στις 12:30 το μεσημέρι με τον γαμπρό να είναι εκείνος που συνόδευσε με το τζιπ του την νύφη Όλγα Τρέμη στην εκκλησία.

Advertisement

Ο γάμος θέλησαν να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έτσι οι κάμερες και οι φωτογράφοι δεν επιτράπηκαν. Η δεξίωση παρατέθηκε σε εστιατόριο του Κολωνακίου.

Το lifting

«Η συμφιλίωση με τον χρόνο είναι δύσκολη υπόθεση, αναγκαστική αλλά όχι αυτονόητη κι αυτό δημιουργεί μια εσωτερική ανισορροπία. Βλέπω άντρες και γυναίκες που το αρνούνται. Αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος. Αν δεν συμφιλιωθείς θα είσαι ο ίδιος δυστυχής.

Το να αισθάνομαι καλύτερα σε σχέση με την πραγματική μου ηλικία είναι κάτι που με βοηθάει και μου αρέσει. Γι΄αυτό άλλωστε έκανα και το lifting. Δεν είπα ότι έγινα δέκα πέντε χρόνια νεώτερη. Από την άλλη έχω και μια ανεξάντλητη δυναμική, αυτό είναι αλήθεια. Και νομίζω ότι εκεί κρίνεται και το θέμα της ηλικίας. Στο πόσο κανείς έχει δυναμική, πόσο είναι μέσα στα πράγματα, δεν τον ξεπερνούν οι εξελίξεις, παρακολουθεί τι γίνεται γύρω του, τις αλλαγές, δεν αποξενώνεται. Ήμουν πάντα έτσι, από μικρό κορίτσι αν και στην περίοδο της εφηβείας μου είχα μια μεγάλη συστολή σε ό,τι αφορά στο κοινωνικό κομμάτι –και καλημέρα να έλεγα, κοκκίνιζα. Και είναι αστείο, αν σκεφτεί κανείς, την διαδρομή που διανύθηκε», δήλωσε η Όλγα Τρέμη επίσης στη Bovary.

TAGS:
Advertisement