amp-8220-fanike-i-amichania-toy-amp-8221-chamos-sto-diadiktyo-me-to-doro-tis-germanoy-ston-papakaliati-i-syggnomi-amp-038-i-exigisi-118898
18:18

“Φάνηκε η αμηχανία του”: Χαμός στο διαδίκτυο με το δώρο της Γερμανού στον Παπακαλιάτη, η συγγνώμη & η εξήγηση

18:18
Δανάη Σολανάκη

Εντάσεις προκάλεσε η Ναταλία Γερμανού στα social media με το δώρο που έκανε στον καλεσμένο της εκπομπής της, Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Η παρουσιάστρια του “Καλύτερα δε γίνεται” του Alpha, στο τέλος της συζήτησης με τον ηθοποιό, του προσέφερε μία κούπα, ένα δίσκο των Pink Floyd και μία γάτα!

Advertisement

Ο Παπακαλιάτης έχασε πρόσφατα τη γατούλα του, που ήταν προχωρημένης ηλικίας, και για τον λόγο αυτό η ομάδα της εκπομπής υιοθέτησε ένα γατάκι με το όνομα “Κλέλια” και του το προσέφερε.

Ο καλεσμένος έμεινε με το στόμα ανοιχτό για το δώρο και δεν μπορούσε να πιστέψει την έκπληξη που του ετοίμασαν. Πάντως, φάνηκε απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο…

Ωστόσο, πολλοί χρήστες του Twitter δεν συμμερίστηκαν το χαρούμενο κλίμα της εκπομπής. Στα σχόλιά τους κατακεραυνώνουν την κίνηση αυτή της Ναταλίας Γερμανού, τονίζοντας ότι είναι λάθος μήνυμα να δωρίζονται κατοικίδια ελαφρά τη καρδία.

Advertisement

Μερικοί υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να ενημερώσουν τον Παπακαλιάτη πριν προβούν σε μια τέτοια πράξη, ενώ κάποιοι άλλοι έβαλαν ασπίδα το πρόγραμμα του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου τονίζοντας πως δεν θα έχει τον χρόνο με τόσα ταξίδια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ανατροφής ενός ζώου.

Advertisement

Advertisement

Η συγγνώμη της Ναταλίας Γερμανού και η υποστήριξη από τη Σταματίνα Σταματάκου

Μετά τα αρνητικά σχόλια, η Ναταλία Γερμανού έκανε ανάρτηση ζητώντας συγγνώμη για τη λάθος διατύπωσή της στο “σου υιοθετούμε μια γατούλα”.

Γερμανού

Από την πλευρά της, η Σταματίνα Σταματάκου έσπευσε να υπερασπιστεί τη Ναταλία Γερμανού, με ανάρτησή της στα social media.

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων τόνισε τις φιλοζωικές ανησυχίες της παρουσιάστριας, αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει συχνά, προτρέποντας τους φιλόζωους να μην την κατηγορούν και να μη συνεχίζουν την ανθρωποφαγία στην ίδια, αλλά και την Κατρίνα Τσάνταλη, ιδρύτρια του A Little Shelter, από όπου υιοθετήθηκε η γατούλα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σταματάκου

Η Ναταλία Γερμανού είναι από τους ελάχιστους αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει να είναι ίδιοι μπροστά και πίσω από το γυαλί. Η Ναταλία είναι ο άνθρωπος που με παίρνει τηλέφωνο κάθε φορά για να βοηθήσει είτε δίνοντας δημοσιότητα είτε δίνοντας προσωπικά της χρήματα είτε ακόμη προσφέροντας το σπίτι της για ζώα σε ανάγκη. Όταν πήγα Σπάρτη επί ένα μήνα έβγαζε σε όλες της τις εκπομπές σπαρτιατάκια κι έκανε ζωντανές συνδέσεις με το καταφύγιο. Ούτε μία φορά δεν προσποιήθηκε, ούτε μία φορά δεν κοίταξε να επωφεληθεί. Έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να βάλει την φιλοζωία μέσα στα σπίτια του κόσμου. Το αν το κάνει με τον τρόπο που επιθυμεί ο καθένας είναι δικό του ζήτημα, εγώ ξέρω ότι μέσα από την εκπομπή έχω δώσει περισσότερα από 10 “δύσκολα” ζώα προς υιοθεσία σε πολύ καλές οικογένειες και η ίδια έχει δώσει μεγάλη δημοσιότητα σε σχετικα ζητήματα.

Κάποιοι, λοιπόν, άρχισαν μία δριμεία κι αναντίστοιχα απαξιωτική κριτική στο πρόσωπό της -με φράσεις εξαιρετικά σεξιστικές όπως πχ ότι κάνει μόνο για λιπ γκλος…- μόνο και μόνο γιατί στον αέρα της εκπομπής έδωσε ως δώρο στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη μία γατούλα. Χρησιμοποιώντας τη φράση “σου υιοθετούμε” και έχοντας εν γνώσει της ότι έχει υπάρξει πολύ υπεύθυνος και καλός κηδεμόνας γάτας που απεβίωσε στα 18 της έτη και τη λάτρευε.

Η γατούλα που του έδωσε τώρα είναι ημίαιμη κυρίως μαύρη με λίγο άσπρο ηλικίας άνω των 4 μηνών, από αυτές που παλεύουμε οι εθελοντές να δώσουμε για υιοθεσία επί μήνες κι εντέλει ή καταλήγουν σπίτια μας ή ακόμη και στους δρόμους. Η γατούλα βρισκόταν μέσα ειδικό μεταφορέα πολύ περιποιημένη ενώ μαζί έδωσαν κι όλα της τα πράγματα. Κι είμαι σίγουρη ότι αμέσως μετά την εκπομπή έγιναν και τα σχετικά συμβόλαια υιοθεσίας με τη γατούλα να είναι ηλεκτρονικά σημασμένη και πλήρως εμβολιασμένη. Η Ναταλία είναι σε θέση εντωμεταξύ να γνωρίζει ότι πιθανώς και προφανώς ο Παπακαλιάτης σκεφτόταν να υιοθετήσει γάτα.

Στο στόχαστρο η Κατρίνα Τσάνταλη με την κίνηση της Γερμανού

Στο στόχαστρο βρέθηκε και η Κατρίνα Τσάνταλη, ιδρύτρια του A Little Shelter, από όπου υιοθετήθηκε η γατούλα. Ως μία ανεύθυνη που μοιράζει ζώα… Η Κατρίνα Τσάνταλη που έχει αδειάσει ολόκληρο το παράνομο κυνοκομείο του δήμου Ζηρού -ολόκληρο όμως, δεν πήγε απλώς να πάρει όσα σκυλιά χωρούσαν τα άδεια κλουβιά της-, που έχει αναλάβει χιλιάδες ζώα, που στις φωτιές έγινε άσυλο για κάθε πλάσμα σε ανάγκη μέχρι να καεί το δικό της καταφύγιο, που έχει δώσει ιδίους πόρους και καθημερινά μάχεται με όποιους τρόπους έχει στη διάθεσή της για την προστασία όλων των ζώων. Όλα αυτά μάλιστα κι από ανθρώπους που θεωρώ σοβαρούς στον φιλοζωικό χώρο.

Εγώ ξέρω ότι η ισοπέδωση και η απαξίωση που τα κάνει όλα ίσωμα δεν βοήθησε ποτέ το καλό, παρά μόνο ευνόησε το άδικο και το κακό που το κάνει να μοιάζει σχεδόν το ίδιο. Ένα βήμα πριν η Γερμανού γίνει το ίδιο με τον Παπανώτα που παροιμιάζει τα σκυλιά με τα σκουπίδια… Η Natalia Germanou και η Katrina Tsantali δεν έχουν καμία ανάγκη υποστήριξης, απλώς κουράστηκα με το πετροβόλημα ανθρώπων, ιδίως όταν είναι τόσο άδικο.